Arhiva recomandări 2008

săptămâna 4-10 februarie 2008

Deschidem rubrica de faţă cu cea mai valoroasă ştire din domeniul muzical conform căreia trio-ul The police continuie turneul început anul trecut până pe 5 iulie a.c., urmând ca în funcţie de concretizarea discuţiilor cu un mare operator de concerte din România să se anunţe oficial şi venirea la Bucureşti. O ştire care se va lăsa mult aşteptată, dar care alimentează speranţa ... În acest moment sunt în Australia pleacă apoi spre China, Japonia şi Honolulu urmând a reveni în Europa prin iunie cu un prim concert la Marsilia.


Prima lansare importantă din acest an este cea a lui Jean Michel Jarre cu arhicunoscutul său Oxygene din care şi după 30 ani scoate profit şi realizează piese de colecţie cum este şi acest aniversar “Oxygene - Live in Your Living Room”. Albumul înregistrat live este realizat în 2 ediţii una cuprinde un CD şi un DVD filmat în High Definition şi alta tot un CD (sunet 5.1), dar cu un DVD cu imagine stereoscopică 3D ce necesită ochelari speciali (cum aveam o pereche pe vremuri în cărţile de trigonometrie!). Vă recomand cu căldură pe acesta din urmă, dar nu vă pot sfături ce să faceţi cu ediţia veche întrucât nu există comercianţi de cd-uri second hand pe piaţa românească din cauza unor omisiuni repetate din legea dreptului de autor.


Ca de obicei japonezii ne surprind cu tehnica lor şi înregistrările lor de mare rafinament. După magnificul live de la Bucureşti cu Carl Palmer realizat anul trecut, anul acesta în 23 ianuarie au lansat varianta live a albumului GTR, realizat de celebrii chitarişti cu acelaşi prenume de la grupările prog, Genesis şi Yes. Un foarte interesant proiect cu statut de supergrup format în 1986, formula cuprinzând în afară de cei doi Steve, pe: Max Bacon – vocal (Moby Dick, Nightwing, Phenomena, Bronz), Phil Spalding – bass şi Jonathan Mover la baterie (muzicieni cunoscuţi din trupa lui Mike Oldfield). GuiTaR a cucerit America cu hitul “When the Heart Rules the Mind” , iar stilul muzical se aseamănă cu sonorităţile de la primele albume ASIA, mai ales că producătorul acestui album a fost Geoffrey Downes (Buggles, Asia). Încă o piesă de colecţie pentru amatorii de muzică progresivă.


O reîntâlnire mult aşteptată cu Koko Taylor şi „Şcoala Veche” ... de blues. Un album dinamic, cu trimiteri la rădăcini (Willie Dixon, Magic Sam, Richard Fleming/E.G. Kight, Johnny Thopson, Lizzie Lawler) şi cu aceeaşi voce de excepţie la 73 de ani! Supranumită „Regina Bluesului din Chicago” Koko semnează 5 din cele 12 piese ale albumului „Old School”. Mai avem 2 chitări - Criss johnson şi Bob Margolin, o muzicuţă - Billy Branch, şi alte surprize... O producţie de calibru Bruce Iglauer la al său valoros Alligator Records… Pentru fanii blues-ului modern acest CD merită achiziţionat.


săptămâna 11-17 februarie 2008

Chitaristul Iverson Minter a.k.a. Louisiana Red, blues-manul ajuns la 76 de ani ne va călca plaiurile mioritice pe 22 martie într-un recital extraordinar de modern electric blues împreună cu ai noştri Nightlosers. Un show în care Red ne va cînta multe din poveştile blues-ului, înregistrate încă din 1949 la celebra casa de discuri CHESS Records. Louisiana Red are o poveste personală foarte tristă. A rămas fără mamă după naştere, tatăl său a fost ucis mişeleşte de Ku Klux Klan în 1941, iar prima sa soţie a murit de cancer în 1972. În schimb Red nu arată acest lucru, vocea şi interpretarea plină de entuziasm este un prilej de întâlnire cu impresionanta faţă a blues-ului din Delta Mississippiului şi a rădăcinilor africane. Cel mai bun album al său este Lowdown Back Porch Blues înregistrat în New York în anul 1963 la casa Collectables. Louisiana Red a cântat alături de celebrul John Lee Hooker şi este apreciat în media americană de blues ca unul din giganţii blues-ului modern. Din anul 1981 este stabilit în Germania, iar în 1983 a primit premiul W.C. Handy pentru cel mai bun artist de blues tradiţional.


Noul album al chitaristului Paul Gilbert se numeşte Silence Follwed By A Deafening Roar şi a fost lansat pe 23 ianuarie 2008 la o casa japoneză de producţie, acolo unde Paul a scos şi albumulGuitar Wars... Noul album este cel de-al doilea disc instrumental realizat de Paul şi conţine 11 piese excepţionale de power-rock, dantelării chitaristice cu mult peste Vai! – Satriani, într-un cuvânt o demonstraţie de mare forţă şi foarte mare inventivitate. Piesa mea favorită este Eudaimonia Overture care reprezintă o creaţie chitaristică incredibilă, o ţesătură foarte originală de solo-uri din mai multe stiluri muzicale. Aceste album Tăcere, urmată de un urlet asurzitor” vă va testa imaginaţia şi vă va crea plăcerea audierii unor sunete încărcate de emoţie şi agilitate Rock. Pentru mai multe date despre acest chitarist citiţi în site la rubrica chitarişti rock.


Grupul italian de prog New Trolls a revenit la sfârşitul lui 2007 (19 decembrie) cu noul DVD intitulat „Concerto Grosso Trilogy Live” înregistrat pe 5 august anul trecut în Piaţa Unitta din Trieste. Un album aniversar întrucât New Trolls s-au lansat în anul 1967, din mai vechii Trolls ce cântau în anii ’65. O idee conceptuală născută pe un “greatest hits” din 1971 pe care au rematerializat-o cu succes pe suport audio şi video, excepţional din toate punctele de vedere. Împreună cu Orchestra „de spate” San Marco, New Trolls au fuzionat inspirat în progress cu muzica clasică. Un show foarte bine legat şi remarcabil interpretat, ce conţine părţi din Concerto Grosso (1971) şi 2 (1976) şi un bonus din albumul Searching for a Land realizat în 1972. În total 25 de piese de mare valoare pe box-ul realizat de tehnicienii japonezi, pentru una din cele mai importante grupări active de muzică progresivă italiană.


Casa americană de discuri Yazoo ne propune câteva restituiri din country blues cu Mance Lipscomb (9 piese) şi LightninHopkins (6 piese) pe un DVD prezentat de Taj Mahal. Apariţia video a celor 2 reprezentanţi ai blues-ului texan este o premieră şi o atracţie pentru fanii folk blues-ului tradiţional şi acustic. Autenticitate, farmec şi magnetism.


Program Festival de Blues Sighisoara 2008!

Joi 14 Februarie
Survolaj (Romania)
Tatrai Tibor & Magyar Atom (Hungary)
 
Vineri 15 Februarie
Someday Baby (Hungary)
Sugar Blue (USA)
 
Sambata 16 Februarie
Corey Harris (USA)
Debbie Davis (USA)


săptămâna 18-24 februarie 2008

Bob BROZMAN concertează în România! De ziua femeii, cunoscutul „One Man Band” din New York va susţine un concert unic la clubul Art Jazz din capitală. Etnomuzicologistul de 54 ani ne va distra copios cu ale sale jonglerii muzicale în ritm de reggae, blues sau calypso. Pentru cine vrea să fie uimit să vină la concertul lui Bob Brozman de pe 8 martie a.c. unde va râde, va asculta şi se va bucura de povestea unui artist de mare ingeniozitate şi spontaneitate. Preţul biletelor este cuprins 150 – 300 lei.


Casa de discuri A & A Records anunţă lansarea primului album al trupei BUCIUM! Aceasta va avea loc vineri 29 februarie la Clubul Ţăranului Român, iar albumul se numeşte “VOIEVOZII”. Supranumiţii Noii Phoenicşi, trupa BUCIUM compusă din Alexandra Milea – vioară, Ana Pecie- vioară, Alexandru Dumitrescu Florescu – voce, chitare, instrumente de suflat, Dan Simoaica – chitară bas şi Adrian Rugină – tobe, percuţie vă aşteaptă la un spectacol de muzică şi lumini speciale care vă vor introduce în atmosfera unică a muzicii lor (vezi articolul de la Trupe românesti).


Concertul Louisiana Red & Nightlosers din Bucureşti este confirmat! După cum v-am anunţat săptămâna trecută Louisiana Red va concerta în România acompaniat de grupul neaoş de blues NIGHTLOSERS. El se va ţine pe 22 martie la clubul Hard Rock Cafe din Şoseaua Kiseleff nr. 32 (capacitate: 340 locuri pe scaune). Biletele vor costa 40 lei.


Pentru iubitorii blues-ului în general şi al lui Sugar Blue în special urmăriţi emisiunile lui Doru Ionescu de la TVR Cultural:

 • REMIX 164 - 2 martie 2008, ora 17.00, TVR CULTURAL: Festivalul de Blues de la Sighisoara prima parte, interviuri cu muzicienii in recital, selectiuni live cu SURVOLAJ si TATRAI TIBOR & MAGYAR ATOM (Ungaria). 
 • REMIX 165 - 9 martie 2008, ora 17.00, TVR CULTURAL: Festivalul de Blues de la Sighisoara, partea a doua, interviuri cu muzicienii in recital, selectiuni live cu SOMEDAY BABY (Ungaria) si SUGAR BLUE (SUA - Italia) 
 • REMIX 166 - 16 martie 2008, ora 17.00, TVR CULTURAL: Festivalul de Blues de la Sighisoara partea a treia: interviuri cu muzicienii in recital, selectiuni live cu COREY HARRIS (SUA) si DEBBIE DAVIS (SUA). 

The Carl Palmer Band in Concert este titlul DVD-ului apărut în Japonia la sfârşitul anului trecut! În fapt este înregistrarea concertului susţinut la Bucureşti pe 5 decembrie 2004!!! Mai ţineţi minte „Rock My Heart”, cei care aţi participat la acele trei zile de rock ... Dumnezeu să-l ierte pe Teo Peter! O primă ediţie cu nume mari din rock-ul mondial: Uli John Roth, Graham Oliver, Mick Abrahams, Brian Robertson, David O'List, David Torme ... Un concert excepţional Carl Palmer Band pe care nu-l putem uita!!! Trio-ul îi cuprindea pe: Carl Palmer – baterie (ex. The Crazy World Of Arthur Brown, Atomic Rooster, ELP, ASIA, 54 ani), Paul Bielatowicz chitară (Carl Palmer Band, Neal Morse Band, profesor la Bright Institute of Modern Music) şi Dave Marks - bass. Să notăm căteva din temele muzicale interpretate magistral: Tarkus, Barbarian cele două celebre suite ELP şi Carmina Burana, cantata scenică medievală pe care o auzim prima oară în fuziune jazz-prog-rock!!! Mai există o versiune interesantă, cea a lui Ray Manzarek de la The Doors, dar care este uşor diluată din cauza caracterului facil al interpretării la orgă. Datorită pregătirii profesionale de excepţie a celor trei, concertul Carl Palmer Band abundă în interpretări ale compozitorlor clasici, preluări şi compoziţii proprii toate sub drumstick-ul unuia dintre cei mai creativi baterişti ai timpurilor noastre. Carl a fost operat cu succes la inimă în 2007 şi în prezent este în turneu cu grupul ASIA alături de Steve Howe (Yes), Geofrey Downes şi John Wetton! Un DVD de colecţie, cu o durată de 90 minute!

Însă pentru conformitate japonezii de la compania St. Clair ar fi trebuit să precizeze pe coperta faţă sau verso măcar, locul unde s-a desfăşurat acesta. Din profesionismul care îi caracterizează sau măcar din bun simţ, în bookletul din interiorul DVD-ului, Carl Kendall Palmer ar fi trebuit să menţioneze că acest concert a fost înregistrat în România! Titlul corect ar fi trebuit să fie: The Carl Palmer Band Live in Bucharest Sport Arena, 5 decembrie 2004!


săptămâna 25 februarie -2 martie 2008

Andy Latimer chitarist şi leader al trupei Camel va mai sta aproape 3 luni internat pentru recuperare, după transplantul de măduvă osoasă efectuat în 2007. Trupa britanică Camel este binecunoscută în lumea muzicii progresive ca autori ai celebrului „The Snow Goose”, album adorat de fanii muzicii prog, şi mai puţin pentru I Can See Your House from Here”, considerat de critică, cel mai bun album al grupului, construit pe structura personalităţii liderului său. Poliinstrumentist de mare talent, Andy Latimer s-a născut pe 17 Mai, 1947 la Guildford în provincia Surrey este singurul membru fondator rămas în grup şi a fost deseori comparat cu celebrul David Gilmour pentru eleganţa şi emoţia trasmise de compoziţiile sale.


Grupul Led Zeppelin a anunţat că înregistrarea concertului dat anul trecut (pe 10 decembrie) la O2 Arena din Londra (capacitate 17.552 persoane), cu scopul de a ajuta fondul de educaţie creat de Ahmet Ertegun (boss-ul Atlantic Records) va fi obiectul unui elegant dvd de colecţie ce va apare in luna iulie 2008! Până atunci să deconspirăm piesele ce vor fi incluse în acest box:

1. Good Times, Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time Of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody's Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I've Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love (primul bis)
16. Rock And Roll (al doilea bis)


În oraşul Perth a fost dezvelită o statuie de bronz dedicată fostului vocalist al grupului australian AC/DC. BON SCOTT a decedat pe 19 februarie 1980 ca urmare a consumului excesiv de alcool. Anul trecut pe 16 octombrie Columbia Records a omagiat legendara trupă cu un superb triplu DVD de colecţie ce conţine înregistrări foarte rare de la începutul carierei până în prezent. Primul DVD parcurge perioada 1975 – 1979 în care a activat Bon Scott şi a făcut cunoscut lumii întregi sound-ul specific AC/DC. Tocmai atunci grupul se afla în culmea creaţiei muzicale, anii ’79, ’80 şi ’81 fiind de excepţie! AC/DC a realizat celebrele albume Highway To Hell”, „Back in Black” şi „For Those About To Rock We Salute You”! DVD-ul doi din „PLUG Me IN” străbate perioada 1981 – 2003 şi ne prezintă evoluţia grupului cu noul vocalist aşa numită Brian Johnson-era şi un bonus special cu diverse show-uri ale grupului şi unul foarte inedit, anume al celor doi fraţi Angus şi Malcolm Young la concertul Stoneşilor de la Leipzig din 2003! Trebuie să menţionez că acest PLUG ME IN” a apărut şi în variante comprimate pe 2 DVD la calitate redusă şi fără multe din „bucuriile” pe care le oferă produsul original! Cel de-al treilea DVD „Between The Cracks oferit fanilor numai în această ediţie conţine deasemeni performanţe deosebite din ambele perioade, concerte rare, interviuri şi alte asemenea apariţii nemaivăzute. Un box cu 7 ore de muzică, gadget-uri, afişe, bilete de concert, stagepas-uri, etc, şi ... poveste despre una din cele mai longevive trupe ale rock-ului mondial!

Pentru aceste iniţiative fanii muzicii AC/DC din România vă salută!!!


Primul album The Black Crowes va fi lansat luna viitoare de propriul label Silver Arrow Records! La şapte ani după precedentul „Lions”, trupa valorosului vocalist Chris Robinson se (re)lansează cu „Warpaint” unde introduce noii săi membrii: chitaristul Luther Dickinson fost la trio-ul North Mississippi All Stars şi pianistul Adam MacDougall. Aşteptăm multe de la acest album şi sperăm că influenţa noului chitarist să aducă blues-ul în creaţia componistică a ciorilor negre….!


Şi dacă vorbim de blues să amintim că a 25–a ediţie a festivalului de blues din Chicago va avea cap de afiş în ultima seară pe legenda vie a blues-ului B.B. King care nu mai fost prezent aici din 1988! El îi va avea în deschidere pe Little Willie Littlefield, Karen Carroll, Lurrie Bell, şi Bobby Parker. În celelate seri îi vom vedea pe 5 iunie: Johnny Winter şi James Cotton; 6 iunie: Koko Taylor şi al ei Blues Machine, Eddy "The Chief" Clearwater, Ruby Andrews, Cicero Blake şi Jackie Ross; 7 iunie: Buckwheat Zydeco, Lil' Ed and the Blues Imperials.

 


 

Cine nu ascultat noua piesă Queen plus Paul Rodgers are de acum încolo ocazia să o facă gratis pe www.paulrodgers.com sau www.queenonline.com. Se numeşte “Say It’s Not true” şi a fost creată pentru a comemora ziua anti SIDA!


săptămâna 3 -9 martie 2008

Jeff Healey a murit ieri, 3 martie 2008, de cancer, cu o lună înainte de lansarea albumului “Mess of Blues”, primul album rock după 8 ani! Lupta sa cu cancerul a început la vârsta de un an când a orbit datorită unei forme mai rare de cancer numită retinoblasma. Pasionat de blues şi în special de jazz el s-a dăruit cu devotament muzicii reuşind în scurt timp să fie recunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi şi prolifici muzicieni canadieni din anii ‘80 până-n prezent! The Jeff Healey Trio a fost un foarte bun exemplu de combinaţie clasic şi modern blues-rock! Jeff Healey a cântat alături de George Harrison, B.B. King şi Stevie Ray Vaughan. Norman Jeffrey Halley s-a născut pe 25 martie 1966 în Toronto, iar tatăl său a fost pompier. Albumul “Cover To Cover” a fost No.1 în topul Billboard şi a fost nominalizat pentru premiul Grammy.

Pentru mai multe date, citeşte articolul din site despre Jeff Healey!


Muzicianul Buddy Miles a trecut în lumea celor drepţi marţi 26 februarie a.c !  Insuficienţă cardiacă este verdictul dat de doctorul său. George Allen Miles, Jr. a.k.a. Buddy Miles s-a născut pe 5 septembrie în 1947 şi a fost un muzician rock şi funk care s-a făcut remarcat în trupa lui Jimi Hendrix, Band of Gypsys. A activat în grup între 1969 – 1970 (vezi articolul I’m An Electric Religion!) După moartea lui Jimi şi-a format propriul grup intitulat Buddy Miles Express! Înainte de Jimi în 1968 a făcut parte din grupul lui Mike Bloomfield Electric Flag!


Concerte Rock şi Blues!

Concerte multe se anunţă anul acesta! De club sau de stadion (care este!). Publicul amator de rock are de unde alege. Şi, dacă cumva ar face nazuri el poate afla de la noi că se poate strecura” afară, la fraţii bulgari sau maghiari unde îl poate vedea pe Mark Knopfler, respectiv pe Santana! Dar să revenim la ale noastre „cornute”, că-s mai mândre şi libere ... prin curte! Să nu uitaţi fani de blues, hawaiiană şi lecţii de chitară că numai pe 8 martie la Art Jazz îl puteţi vedea pe BOB BROZMAN! Etnomuzicologistul de 54 ani ne va distra copios cu ale sale jonglerii muzicale în ritm de reggae, blues sau calypso. Pentru cine vrea să fie uimit să vină la concertul lui Bob Brozman unde va râde, va asculta şi se va bucura de povestea unui artist de mare ingeniozitate şi spontaneitate. Preţul biletelor este cuprins 150 – 350 lei. După cum v-am anunţat săptămâna trecută Louisiana Red va concerta în România acompaniat de grupul neaoş de blues NIGHTLOSERS. Showul se va desfăşura pe 22 martie la clubul Hard Rock Cafe din Şoseaua Kiseleff nr. 32 (capacitate: 340 locuri pe scaune). Biletele costă numai 40 lei. Şi dacă vorbim de blues să amintim că a 25–a ediţie a festivalului de blues din Chicago va avea cap de afiş în ultima seară pe legenda vie a blues-ului B.B. King care nu mai fost prezent aici din 1988! El îi va avea în deschidere pe Little Willie Littlefield, Karen Carroll, Lurrie Bell, şi Bobby Parker. În celelate seri îi vom vedea pe 5 iunie: Johnny Winter şi James Cotton; 6 iunie: Koko Taylor şi al ei Blues Machine, Eddy "The Chief" Clearwater, Ruby Andrews, Cicero Blake şi Jackie Ross; 7 iunie: Buckwheat Zydeco, Lil' Ed and the Blues Imperials. Şi acum să trecem la rock, în Bucureşti, România, Europa de Est! Primul şi cel mai important grup va fi, bineînţeles, JUDAS PRIEST! Este prima oară când Halford & co. susţine un recital la noi. Pe la bulgari l-aţi mai văzut ... dar acum nu trebuie scăpat sub nici un chip! Sunt ferm convins de reuşita acestui concert şi cred că organizatorii vor face tot ce le stă în putinţă să se şi audă BINE! Ei vor fi prezenţi în a patra zi a festivalului B'ESTFEST (fost Bestival anul trecut), 11 iulie a.c., numită AFTERSHOCK. Organizatorii au platit deja onorariul managementului trupei, 175.000 de euro. Amintiţi-vă dragi fani de heavy rock numai de un singur album, „Sad Wings of Destiny şi veţi veni cu siguranţă la acest show! Succes! Al doilea mare nume care trebuie musai văzut este IRON MAIDEN, deşi a mai fost în România, dar nu în această formulă şi nu cu acest tip de show, cu o montare scenică incredibilă, amintesc acest lucru în special pentru cei care nu au trecut graniţa să fi văzut astfel de manifestare rock! Cu Bruce Dickinson la vocal, deşi personal mi l-aşi fi dorit pe Paul Di’Anno, Iron Maiden va învăţa publicul şi mass-media din România cum se cântă rock heavy metal şi NU  death, doom metal şi probabil că nu vor mai face confuzia între heavy metal şi formele lui doom metal sau death ... IRON MAIDEN cântă pe 4 august, asta este data sigură a concertului la care mai sunt puţine bilete ieftine ... Ultimul DVD Live After Death”, lansat acum o lună conţine concertul integral, filmat pe peliculă de 35 mm, sunet 5.1 cu piesele: "Intro: Churchill's Speech", "Aces High", "2 Minutes to Midnight", "The Trooper", "Revelations", "Flight of Icarus", "Rime of the Ancient Mariner", "Powerslave", "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Iron Maiden", "Run to the Hills", "Running Free" şi "Sanctuary". Al doilea disc este o mini-istorie Iron Maiden, galerie foto, etc, în total 240 minute de clasic pur heavy metal! Al treilea concert pe care nu trebuie să-l scăpaţi este cel al lui Bon Jovi care a fost anunţat fără confirmare pentru luna iulie... Trebuie neapărat văzut, chiar dacă pentru purişti starul american înseamnă hitul ”Blazes of Glory” şi albumul Slippery When Wet” din 1986! Un alt motiv ar fi numele poliinstrumentistului Richard Stephen Sambora care înseamnă chitară solo remarcabilă, specialităţi talk box şi semnătura pe multe hituri alături de John Francis Bongiovi. Ultimele pe lista noastră ar fi grupurile WHITESNAKE şi DEF LEPPARD pentru care aşteptăm confirmări de locaţie şi dată sigură de concert şi ... multe speranţe în buna organizare, avînd în vedere experienţa foarte proastă de anul trecut cu Robert Plant! Se mai anunţă: John McLaughlin (pe site este rezervată data de 15 mai pentru Bucureşti!), Lenny Kravitz, Metallica, Manowar dar incă nu am primit nimic sigur de la organizatori. Vă mai aşteptăm săptămâna viitoare când vom avea noi ştiri şi certitudini asupra datelor de concert din România.


O nouă tehnologie în fabricarea cd-ului cucereşte piaţa niponă de profil. SHM (Super High Material CD)! După ce ne-a obişnuit cu o calitate deosebită a înregistrării şi în special a remasterizării, specialiştii japonezi ne oferă acum o nouă variantă de înaltă calitate! După variantele normale de CD, SACD, DVD Audio, XRCD, fabricate în Japonia, a venit rândul SHM-ului care reprezintă cea mai bună variantă audio, creată pe un suport special din plastic policarbonat. Procesul este descoperit de JVC şi este pus în valoare împreună cu labelul Universal Music Japan. SHM are căldura vinilului definită cu claritate în dimensiunea spaţiului de audiofil. Standardul SHM este compatibil pe toate tipurile cunoscute de playere CD şi DVD. Preţul acestuia este aproximativ 35 de dolari americani şi comercializarea  albumelor a început în luna noiembrie anul trecut! Pentru colecţionari menţionez că au apărut albume importante cu: Jimi Hendrix, Cream, Free, Rolling Stones, Rainbow, Dylan, Fairport Convention, Deff Leppard, Whitesnake, Billy Preston, Byork, Van Morrison, Etta James, John Mayall, Sting, Police, Camel, Mars Volta, Allman Brothers Blues Band, foarte mult jazz şi multă muzică clasică!


Pe 23 aprilie 2008 va fi lansat ultimul album al supergrupului ASIA numit Phoenix şi pe care apare membrii fondatori: Wetton, Downes, Howe şi Palmer. Grafica este semnată ca de obicei de Roger Dean! Albumul conţine 11 piese:

1. Never Again
2. Nothing's Forever, Heroine
3. Sleeping Giant / No Way Back / Reprise
4. Alibis
5. I Will Remember You
6. Shadow of a Doubt
7. Parallel Worlds / Vortex / Deya
8. Wish I'd Known All Along
9. Orchard of Mines
10. Over and Over
11. An Extraordinary Life


săptămâna 10 -16 martie 2008

Chitaristul Iverson Minter a.k.a. Louisiana Red, bluesmanul ajuns la 76 de ani ne va călca plaiurile mioritice pe 22 martie într-un recital extraordinar de modern electric blues. Promovat de acelaşi impresar care ne-a bucurat cu BOB BROZMAN pe 8 martie a.c. la Art Jazz, Louisiana Red va fi acompaniat de Hanno Hofer şi grupul Nightlosers într-un show de unic la Hard Rock Cafe. Multe din cântecele pe care le vom auzi în acest concert sunt înregistrate încă din 1949 la celebra casa de discuri CHESS Records. Louisiana Red are o poveste personală foarte tristă. A rămas fără mamă după naştere, tatăl său a fost ucis mişeleşte de Ku Klux Klan în 1941, iar prima sa soţie a murit de cancer în 1972. În schimb Red nu arată acest lucru, vocea şi interpretarea plină de entuziasm este un prilej de întâlnire cu impresionanta faţă a blues-ului din Delta Mississippiului şi a rădăcinilor africane. Cel mai bun album al său este „Lowdown Back Porch Blues înregistrat în New York în anul 1963 la casa Collectables. Louisiana Red a cântat alături de celebrul John Lee Hooker şi este apreciat în media americană de blues ca unul din giganţii blues-ului modern. Din anul 1981 este stabilit în Germania, iar în 1983 a primit premiul W.C. Handy pentru cel mai bun artist de blues tradiţional. Louisiana Red se află în turneu european, la Bucureşti ajungând după câteva recitaluri susţine în Grecia alături de Blues Wire, cea mai apreciată trupă de blues elenă. Concertele Bob Brozman şi Louisiana Red fac parte din proiectul Blue Moods iniţiat de Ioan Big.


În Piaţa Eroilor din Budapesta pe 28 iunie ora 19:00 va avea loc concertul excepţional al guitar-hero-ului Carlos Santana, ce face parte din turneul european 2008, Live Your Light Tour! Excepţionalul muzician va fi prezent la un show oferit gratis locuitorilor din Budapesta şi nu numai ... de o importantă companie de telefonie, în cea mai vizitată piaţă a oraşului! În această frumoasă şi istorică piaţă a concertat anul trecut, cunoscutul rocker canadian Bryan Adams!


Cunoscutul bluesman american Eddy "The Chief" Clearwater ne oferă din acest an primul său DVD! Este un concert înregistrat în 2004 la Rawa Blues Festival în Polonia şi durează 90 de minute. Conţine 14 piese, iar band-ul său este format din: Mark Wydra chitară, Heather Tackett şi David Knopf bass, Merle Perkins percuţie şi Irek Dudek muzicuţă. Din luna martie se află în turneu în Franţa. Tot din primăvara aceasta s-a lansat şi primul său album scos de Bruce Iglauer şi Alligator Records. Se numeşte West Side Strut şi este deja considerat cel mai album de păna acum!


Poliinstrumentistul italian Angelo Branduardi îi dedică sfântului Francesco Assisi o lucrare epică şi muzicală intitulată „La Lauda di Francesco”. Lansată de curând în format DVD această maiestuasă odă îl prezintă pe sfântul călugăr Francis of Assisi (născut în 26 septembrie anul 1181 – decedat în 3 octombrie 1226), întemeietor al ordinului Franciscanilor. Această lucrare imaginată de Branduardi este o viziune proprie asupra teatrului sacru şi popular din secolul XIII. Concepţia lui Branduardi asupra vieţii Sf. Francesco, îmbracă toate formele artei, de la balet înteractiv la cântec  introspectiv, punăndu-se accentul cu precădere pe căldura expresiei muzicale a trubadurului, a naratorului operei, maestrul Angelo Branduardi. Un spectacol adânc, capabil să cucerească un public larg, de orientare diversă şi, pe care îl recomand cu mare dragoste iubitorilor muzicii compozitorului. În anul 1989, pentru a omagia personalitatea lui Francesco Assisi regizorul Liliana Cavani a realizat filmul Francesco cu Mickey Rourke în rolul principal şi coloana sonoră semnată de marele muzician grec Vangelis Papathanassiou.


Concerte Rock şi Blues!

Primul şi cel mai important grup va fi, bineînţeles, JUDAS PRIEST! Este prima oară când Halford & co. susţine un recital la noi. Pe la bulgari l-aţi mai văzut ... dar acum nu trebuie scăpat sub nici un chip! Sunt ferm convins de reuşita acestui concert şi cred că organizatorii vor face tot ce le stă în putinţă să se şi audă FOARTE BINE! Judas Priest vor fi prezenţi în a patra zi a festivalului B'ESTFEST (fost Bestival anul trecut), 11 iulie a.c., numită AFTERSHOCK. Organizatorii au platit deja onorariul managementului trupei, 175.000 de euro. Amintiţi-vă dragi fani de heavy rock numai de un singur album, „Sad Wings of Destiny şi veţi veni cu siguranţă la acest show! Succes! Al doilea mare nume care trebuie musai văzut este IRON MAIDEN, deşi a mai fost în România, dar nu în această formulă şi nu cu acest tip de show, cu o montare scenică incredibilă, amintesc acest lucru în special pentru cei care nu au trecut graniţa să fi văzut astfel de manifestare rock! Cu Bruce Dickinson la vocal, deşi personal mi l-aşi fi dorit pe Paul Di’Anno, Iron Maiden va învăţa publicul şi mass-media din România cum se cântă rock heavy metal şi NU  death, doom metal şi probabil că nu vor mai face confuzia între heavy metal şi formele lui doom metal sau death ... IRON MAIDEN cântă pe 4 august, asta este data sigură a concertului la care mai sunt puţine bilete ieftine ... Ultimul DVD Live After Death”, lansat acum o lună conţine concertul integral, filmat pe peliculă de 35 mm, sunet 5.1 cu piesele: "Intro: Churchill's Speech", "Aces High", "2 Minutes to Midnight", "The Trooper", "Revelations", "Flight of Icarus", "Rime of the Ancient Mariner", "Powerslave", "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Iron Maiden", "Run to the Hills", "Running Free" şi "Sanctuary". Al doilea disc este o mini-istorie Iron Maiden, galerie foto, etc, în total 240 minute de clasic pur heavy metal! Al treilea concert pe care nu trebuie să-l scăpaţi este cel al lui Bon Jovi care a fost anunţat fără confirmare pentru luna iulie... Trebuie neapărat văzut, chiar dacă pentru purişti starul american înseamnă hitul ”Blazes of Glory” şi albumul Slippery When Wet” din 1986! Un alt motiv ar fi numele poliinstrumentistului Richard Stephen Sambora care înseamnă chitară solo remarcabilă, specialităţi talk box şi semnătura pe multe hituri alături de John Francis Bongiovi. Ultimele pe lista noastră ar fi grupurile WHITESNAKE şi DEF LEPPARD, cu data de concert anunţată pentru 8 iulie! Sperăm într-o bună organizare, având în vedere experienţa foarte proastă de anul trecut cu amplasarea, (de)servirea şi suntetul în mod special, la concertul Robert Plant! Se mai anunţă: John McLaughlin (pe site este rezervată data de 15 mai pentru Bucureşti!), Cypress Hill, Lenny Kravitz, Manowar, Kaiser Chiefs, Nelly Furtado, dar încă nu am primit nimic sigur de la organizatori. Vă mai aşteptăm săptămâna viitoare când vom avea alte ştiri şi certitudini asupra datelor de concert din România.


Pe 26 iulie 2008 Mick Jagger va împlini 65 de ani şi sperăm ca din nou membri grupului numit „Legendele blues-ului din Chicago de acum 10 ani să-l sărbătorească printr-un show de zile mari! Atunci în 1998, la împlinirea a 55 ani de viaţă, „Legendele blues-ului din Chicago” (membrii trupei originale a lui Muddy Waters şi Howlin’ Wolf) l-au sărbătorit exemplar! Împreună cu The Rolling Stones au cântat: HUBERT SUMLIN (67 ani – chitară/vocal - Chess Records, Howlin' Wolf, Muddy Waters, Jimmy Reed), LITTLE SMOKEY SMOTHERS (60 ani - chitară/vocal - Chess Records, Howlin' Wolf, Muddy Waters, Junior Wells), HENRY GRAY (73 ani - pian/vocal - Chess Records, Howlin' Wolf, Muddy Waters, Jimmy Reed), ABB LOCKE (68 ani - saxofon/vocal - Chess Records, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Willie Dixon), WILLIE "Big Eyes" SMITH (62 ani percuţie/vocal - Chess Records, Bo Diddley, Muddy Waters), şi BOB STROGER (68 ani - bass/vocal - Jimmy Rogers, Bo Diddley, Otis Rush). 


Un român de pomină, Costel Busuioc, de meserie zidar, a cucerit în Spania concursul Hijos de Babel",  fără a avea vreo pregătire deosebită! Ajutat doar de o voce remarcabilă, Costel îşi va croi probabil un drum frumos în muzica cultă. Cui punem întrebări? De ce nu l-a descoperit nici un “impresar” de la casele noastre de discuri? Sunt prea ocupaţi cu “descoperirea” talentelor sexului frumos? Sau este incompetenţă? Costel Busuioc era o mină de bani pentru ei! Baftă Costele! Nu te uita înapoi!


Grupul CELELALTE CUVINTE a terminat înregistrările pentru un nou album şi sunt în discuţie cu o importantă casă de discuri pentru lansarea acestuia. Alte informaţii la http://www.celelalte-cuvinte.ro


O nouă tehnologie în fabricarea cd-ului cucereşte piaţa niponă de profil. SHM (Super High Material CD)! După ce ne-a obişnuit cu o calitate deosebită a înregistrării şi în special a remasterizării, specialiştii japonezi ne oferă acum o nouă variantă de înaltă calitate! După variantele normale de CD, SACD, DVD Audio, XRCD, Carboard Sleeve, fabricate în Japonia, a venit rândul SHM-ului care reprezintă cea mai bună variantă audio, creată pe un suport special din plastic policarbonat. Procesul este descoperit de JVC şi este pus în valoare împreună cu labelul Universal Music Japan. SHM are căldura vinilului definită cu claritate în dimensiunea spaţiului de audiofil. Standardul SHM este compatibil pe toate tipurile cunoscute de playere CD şi DVD. Preţul acestuia este aproximativ 35 de dolari americani şi comercializarea  albumelor a început în luna noiembrie anul trecut! Pentru colecţionari menţionez că au apărut albume importante cu: Jimi Hendrix, Cream, Free, Rolling Stones, Rainbow, Dylan, Fairport Convention, Deff Leppard, Whitesnake, Billy Preston, Byork, Van Morrison, Etta James, John Mayall, Sting, Police, Camel, Mars Volta, Allman Brothers Blues Band, foarte mult jazz şi multă muzică clasică!


săptămâna 17 -23 martie 2008

Concerte Rock şi alte fuziuni...

Primul şi cel mai important grup va fi, bineînţeles, JUDAS PRIEST! Este prima oară când Rob Halford susţine un recital la noi. Pe la bulgari l-aţi mai văzut ... dar acum nu trebuie scăpat sub nici un chip! Sunt ferm convins de reuşita acestui concert şi cred că organizatorii vor face tot ce le stă în putinţă să se şi audă FOARTE BINE! Judas Priest vor fi prezenţi în a patra zi a festivalului B'ESTFEST (fost Bestival anul trecut), 11 iulie , numită AFTERSHOCK. Biletele unice, 75 lei, se vând deja cu mare repeziciune, presupunem că va fi unicul concert sold out (pe bune!) de la noi din această vară!!! Organizatorii au plătit onorariul managementului trupei, 175.000 de euro. Amintiţi-vă dragi fani de heavy rock numai de un singur album, „Sad Wings of Destiny şi veţi veni cu siguranţă la acest show! Succes! Al doilea mare nume care trebuie musai văzut este IRON MAIDEN, deşi a mai fost în România, dar nu în această formulă şi nu cu acest tip de show, cu o montare scenică incredibilă, amintesc acest lucru în special pentru cei care nu au trecut graniţa să fi văzut astfel de manifestare rock! Cu Bruce Dickinson la vocal, deşi personal mi l-aşi fi dorit pe Paul Di’Anno, Iron Maiden va învăţa publicul şi mass-media din România cum se cântă rock heavy metal şi NU  death, doom metal şi probabil că nu vor mai face confuzia între heavy metal şi formele lui doom metal sau death ... IRON MAIDEN cântă pe 4 august, asta este data sigură a concertului la care mai sunt puţine bilete ieftine ... Ultimul DVD Live After Death”, lansat acum o lună conţine concertul integral, filmat pe peliculă de 35 mm, sunet 5.1 cu piesele: "Intro: Churchill's Speech", "Aces High", "2 Minutes to Midnight", "The Trooper", "Revelations", "Flight of Icarus", "Rime of the Ancient Mariner", "Powerslave", "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Iron Maiden", "Run to the Hills", "Running Free" şi "Sanctuary". Al doilea disc este o mini-istorie Iron Maiden, galerie foto, etc, în total 240 minute de clasic pur heavy metal! Al treilea concert pe care nu trebuie să-l scăpaţi este cel al lui Bon Jovi care a fost anunţat cu confirmare pentru 22 iulie, cu o zi înainte de Budapesta ... Trebuie neapărat văzut, chiar dacă pentru purişti starul american înseamnă hitul ”Blazes of Glory” şi albumul Slippery When Wet” din 1986! Un alt motiv ar fi numele poliinstrumentistului Richard Stephen Sambora care înseamnă chitară solo remarcabilă, specialităţi talk box şi semnătura pe multe hituri alături de John Francis Bongiovi. Ca şi la John McLaughlin am fost primii care am anunţat venirea în România. Cumva organizatorii se tem să anunţe oficial şi acest concert al lui Jon Bon Jovi sau sunt alte „efecte” de culise care ne scapă ... Până una alta, organizatorii concertului lui John McLaughlin au anunţat că: Concertul va include piese de pe cel mai recent album al sau: Industrial Zen - o sinteza a 30 de ani de experimente jazzistice si fusion ( de la rock la jazz si muzica indiana ).” Însă ultimul album al artistului se numeşte Floating Point şi probabil că acestuia îi va face promovare artistul, nu unuia lansat în urmă cu 2 ani!!!  Fraţilor care sunteţi organizatori sau vă daţi organizatori ... nu mai transmiteţi erori în media că ne daţi palpitaţii!!! Ultimele pe lista noastră ar fi grupurile WHITESNAKE şi DEF LEPPARD, cu data de concert anunţată pentru 8 iulie 2008 ora 19 aceeaşi parcare B cu problemele de anul trecut de la Robert Plant! Dacă vreţi să-i vedeţi mai înainte cu 4 zile sărbătoriţi ziua Americii la Sofia pe Academic Stadium (această dată este confirmată pe site, concertul de la Bucureşti încă nu...!). Preţul biletelor este cuprins între 15 şi 35 de euro, dar au fost puse din luna februarie în vânzare! ... Ca de obicei noi punem răul înainte şi... sperăm într-o bună organizare pe cimentul din parcare! Preţul biletelor variază între 55 lei şi 195 lei. Categoria VIP 250 lei. Turneul din care face parte acest concert Whitesnake se numeşte Good To Be Bad” şi sperăm că nu vom avea parte de nimic rău ... Doamne ajută ! Pănă una alta, Organizatorule care vinzi bilete pe site, corectează numele turneului The Good and The Bad” !!! ... că înseamnă altceva ... Cu aşa trupe mari nu ştiu ce ape o să te mai spele organizatorule?! Este numele celui mai nou album WHITESNAKE! Pe 29 aprilie trupa britanică DEF LEPPARD va lansa cel de-al 14 lea album al său intitulat Cîntece din camera cu lumini”! Conţine 11 piese dintre care hitul single Nine Lives ce îl include pe superstarul american de modern country, Tim McGraw! Este deasemeni primul lor album după 6 ani şi a fost înregistrat anul trecut în studioul lui Joe Elliott din Dublin. Stilul albumului"SONGS FROM THE SPARKLE LOUNGE" va aminti de anii ’70, ani glorioşi pentru grupul ce a vândut peste 65 milioane de albume în toată lumea şi a obţinut 2 titluri de Diamant din partea RIAA (The Recording Industry Association of America) pentru albumele Hysteria în 1998 şi Pyromania în 2004. Acest titlu recunoaşte vânzarea a minim 10 milioane de copii ale albumului respectiv ... Iată încă câteva motive pentru care nu trebuie să lipsim la acest concert! ... şi bineînţeles organizatorul ar trebui să fie la înalţime! Despre Şarpele alb şi David Coverdale nu trebuie să amintesc prea mult, ei sunt file din istoria celebrei trupe Deep Purple! Chiar dacă acest concert nu se va desfăşura „Live... In the Heart of the City” cu siguranţă, Whitesnake, va impune mult respect şi va schimba opinia cetăţeanului dezinformat şi îmbibat cu lozinci anti-rock şi anti-occidentale! Am insistat asupra organizării serioase a acestui spectacol pentru ca, acel fan de muzică, venit prima oară pentru a-i vedea şi asculta pe Def Leppard de exemplu, să rămână impresionat şi să fie convins singur de valoarea muzicală a trupei. Fără să-şi dea seama, Organizatorul (poate) greşi şi faţă de public şi faţă de muzica rock în general! Aşa cum au făcut-o deja, aşa-zişii producători ai caselor de discuri când au „prins” frâiele acestei afaceri în 1996! Au lăsat rockul, jazzul şi bluesul la voia întâmplării, nu au informat, nu au produs albume, ce-i drept ... nici nu ştiau cu ce se mânâncă” muzica aceasta!!! Acum, fiecare caută să repare ce-au stricat ... Exemplu: McLaughlin! De ce dintr-o dată vin atâtea trupe ROCK? Pentru că acum au interes … din ’89 şi pâna acum s-au ocupat de fetiţele şi manelele ... din parcarea A...


O ştire preluată de la revista MAXIMUM ROCK: „Una dintre cele mai cunoscute trupe de progressive metal, Queensryche, va sustine un concert in Romania in cadrul turneului european Operation: Mindcrime Parts I & II. Show-ul de peste 3 ore este adus in Romania de Auto Rent S.R.L., firma ce detine Dollar Rent a Car in data de 30 iunie 2008, ora 20:00 in Bucuresti, la Arenele Romane. Dupa o scurta discutie purtata cu d-nul Dragos Vlad, acesta a confirmat informatia aparuta si pe site-ul trupei si a dezvaluit ca sunt in pregatire alte 3 concerte importante. Ultimul numar al revistei Maximum Rock prezinta un amplu interviu cu aceasta formatie.


Conform unor anunţuri apărute în presă, celebrul autor al albumului Songs of Love and Hate”... Leonard Cohen vine în România, pentru un concert pe 14 iulie. El va cânta pe Stadionul Cotroceni din capitală, cu ocazia aniversarii a 15 ani de la lansarea Jurnalului Naţional. Acest lucru încă nu este confirmat pe site-ul artistului! Multă lumea ar vrea să-l vadă, aşa că Dragă Tucă, adu-l!


Proiectul World Art Festival dedicat artei şi tradiţiilor autentice populare, atât autohtone, cât şi alte ţări ale lumii este organizat de Fundaţia Aurel Mitran între 28 iunie şi 3 iulie în Bucureşti. Printre numele grele din festival o (re)găsim pe Cesaria Evora! Programul complet îl puteţi găsi la www.24fun.ro


În Piaţa Eroilor din Budapesta pe 28 iunie ora 19:00 va avea loc concertul excepţional al guitar-hero-ului Carlos Santana, ce face parte din turneul european 2008, Live Your Light Tour! Excepţionalul muzician va fi prezent la un show oferit gratis locuitorilor din Budapesta şi nu numai ... de o importantă companie de telefonie, în cea mai vizitată piaţă a oraşului! În această frumoasă şi istorică piaţă a concertat anul trecut, cunoscutul rocker canadian Bryan Adams!


Cunoscutul bluesman american Eddy "The Chief" Clearwater ne oferă din acest an primul său DVD! Este un concert înregistrat în 2004 la Rawa Blues Festival în Polonia şi durează 90 de minute. Conţine 14 piese, iar band-ul său este format din: Mark Wydra chitară, Heather Tackett şi David Knopf bass, Merle Perkins percuţie şi Irek Dudek muzicuţă. Din luna martie se află în turneu în Franţa. Tot din primăvara aceasta s-a lansat şi primul său album scos de Bruce Iglauer şi Alligator Records. Se numeşte West Side Strut şi este deja considerat cel mai album de păna acum. „Clearwater este, în aceeaşi măsură, versat în stilul chitaristic tipic pentru Chuck Berry şi într-un stil de blues mai profund. Este un solist vocal excelent, plin de energie pe scenă... genul de entertainer exuberant, care poate transforma un concert într-o petrecere.”New York Times


Grupul CELELALTE CUVINTE au terminat înregistrările pentru un nou album şi sunt în discuţie cu mai multe case de discuri pentru lansarea acestuia. Alte informaţii la http://www.celelalte-cuvinte.ro


săptămâna 24 -30 martie 2008

CALENDAR CONCERTE 2008:

1. Demis Roussos - 10 mai 2008, Sala Palatului
2. John McLaughlin & the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului
3. Glenn Hughes - 3 iunie 2008, Sibiu, Piaţa Mare
4. Carlos Santana - Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
5. Cesaria Evora - 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
6. Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane
7. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie
8. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie
9. Leonard Cohen- 14 iulie, Cotroceni - neconfirmat!
10. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
11. Bon Jovi – 22 iulie 2008, Bucureşti
12. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni
13. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni


Muzicianul Glenn Hughes vine într-un concert de senzaţie la Sibiu în Piaţa Mare, pe 3 iunie a.c. Data este confirmată şi pe http://www.glennhughes.com. Fost basist şi vocalist la Trapeze (1969 -1973) şi Deep Purple (1973 - 1976), Glenn Hughes s-a făcut remarcat şi în cariera solo realizând peste 21 de albume împreună cu valoroşi chitarişti ca: Pat Travers, Tony Iommi, Paul Gilbert, John Sykes, Pat Thrall, Ritchie Kotzen, John Norum, Craig Erickson, etc. De asemeni el a fost cooptat de Tony Iommi pentru Black Sabbath ca vocalist, pe albumul „Seventh Star” lansat din 1986 şi ca vocalist şi basist pentru albumul solo Iommi “The 1996 Dep Sessions”.


O recomandare pentru fanii prog-ului şi ai muzicii electronice! Pe valea Rinului, în staţiunea Lorelei, se va organiza între 18 şi 20 iulie - „Night of the Prog - Festival” cu următorul program:

18 iulie 2008 - SOLAR MOON - HIPGNOSIS - ISILDUR'S BANE - TANGERINE DREAM - KLAUS SCHULZE & feat. Lisa Gerrard. preţ bilet -57,00 €.

19 iulie 2008 - CENTRAL PARK - MAGENTA - PRISMA - IT BITES - THE FLOWER KINGS - PAIN OF SALVATION - CIRCA (Members of YES - A.White, T. Kaye, B. Sherwood, J. Haun) – FISH. preţ bilet - 89,20 €.

20 iulie 2008 - KNIGHT AREA - GAZPACHO - QUIDAM - SIEGES EVEN - NEAL MORSE & Band - RAY WILSON & STILTSKIN - ROGER HODGSON (SUPERTRAMP). preţ bilet - 109,00 €.

Pentru cine nu a văzut în concert Tangerine Dream, The Flower Kings, Neal Morse şi mai ales noua “combinaţie” Klaus Schulze – Lisa Gerard (ex. Dead Can Dance) este o şansă “ieftină” de a-i vedea şi de a petrece clipe minunate în această frumoasă vale, dominată de The Rock Lorelei! Un spectacol care vă va încânta şi vă va deschide apetitul pentru concerte foarte bine organizate! Suntem în Germania deh!


Casa de discuri A & A Records (www.alma.ro) şi trupa Byron pregătesc un nou material live în varianta unplugged pe DVD care va fi lansat în câteva luni. Materialul va conţine înregistrarea concertului ce va avea loc pe 3 aprilie în Bastionul Măcelarilor din cetatea medievală Târgu Mureş. Trupa va concerta împreună cu doi invitaţi de excepţie, Alexandru Andrieş şi Paula Seling, pentru a crea un sectacol care va păstra tradiţia concertelor acustice. Pianul, contrabasul, chitarele acustice şi tobele, acompaniate de viori, violă şi violoncel vor crea atmosfera propice unui concert inedit cu un sound aparte. DVD-ul Byron Unplugged va fi al doilea material al grupului, după Forbidden Drama –disc lansat în 2007 care este susţinut şi de videoclipul melodiei Blow up my tears (regizat de Oleg Mutu) ce urmează să apară în magazine.


Concerte Rock şi alte fuziuni...

Primul şi cel mai important grup va fi, bineînţeles, JUDAS PRIEST! Este prima oară când Rob Halford susţine un recital la noi. Pe la bulgari l-aţi mai văzut ... dar acum nu trebuie scăpat sub nici un chip! Sunt ferm convins de reuşita acestui concert şi cred că organizatorii vor face tot ce le stă în putinţă să se şi audă FOARTE BINE! Judas Priest vor fi prezenţi în a patra zi a festivalului B'ESTFEST (fost B’estival anul trecut), 11 iulie , numită AFTERSHOCK. Biletele unice, 75 lei, se vând deja cu mare repeziciune, presupunem că va fi unicul concert sold out (pe bune!) de la noi din această vară!!! Organizatorii au plătit onorariul managementului trupei, 175.000 de euro. Amintiţi-vă dragi fani de heavy rock numai de un singur album, „Sad Wings of Destiny” şi veţi veni cu siguranţă la acest show! Succes! Al doilea mare nume care trebuie musai văzut este IRON MAIDEN, deşi a mai fost în România, dar nu în această formulă şi nu cu acest tip de show, cu o montare scenică incredibilă, amintesc acest lucru în special pentru cei care nu au trecut graniţa să fi văzut astfel de manifestare rock! Cu Bruce Dickinson la vocal, deşi personal mi l-aşi fi dorit pe Paul Di’Anno, Iron Maiden va învăţa publicul şi mass-media din România cum se cântă rock heavy metal şi NU  death, doom metal şi probabil că nu vor mai face confuzia între heavy metal şi formele lui doom metal sau death ... IRON MAIDEN cântă pe 4 august, asta este data sigură a concertului la care mai sunt puţine bilete ieftine ... Ultimul DVD Live After Death”, lansat acum o lună conţine concertul integral, filmat pe peliculă de 35 mm, sunet 5.1 cu piesele: "Intro: Churchill's Speech", "Aces High", "2 Minutes to Midnight", "The Trooper", "Revelations", "Flight of Icarus", "Rime of the Ancient Mariner", "Powerslave", "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Iron Maiden", "Run to the Hills", "Running Free" şi "Sanctuary". Al doilea disc este o mini-istorie Iron Maiden, galerie foto, etc, în total 240 minute de clasic pur heavy metal! Al treilea concert pe care nu trebuie să-l scăpaţi este cel al lui Bon Jovi care a fost anunţat cu confirmare pentru 22 iulie, cu o zi înainte de Budapesta ... Trebuie neapărat văzut, chiar dacă pentru purişti starul american înseamnă hitul ”Blazes of Glory” şi albumul “Slippery When Wet” din 1986! Un alt motiv ar fi numele poliinstrumentistului Richard Stephen Sambora care înseamnă chitară solo remarcabilă, specialităţi talk box şi semnătura pe multe hituri alături de John Francis Bongiovi. Ca şi la John McLaughlin am fost primii care am anunţat venirea în România. Cumva organizatorii se tem să anunţe oficial şi acest concert al lui Jon Bon Jovi sau sunt alte „efecte” de culise care ne scapă ... Până una alta, organizatorii concertului lui John McLaughlin au anunţat că: Concertul va include piese de pe cel mai recent album al sau: Industrial Zen - o sinteza a 30 de ani de experimente jazzistice si fusion ( de la rock la jazz si muzica indiana ).” Însă ultimul album al artistului se numeşte Floating Point şi probabil că acestuia îi va face promovare artistul, nu unuia lansat în urmă cu 2 ani!!! Fraţilor care sunteţi organizatori sau vă daţi organizatori ... nu mai transmiteţi erori în media că ne daţi palpitaţii!!! Ultimele pe lista noastră ar fi grupurile WHITESNAKE şi DEF LEPPARD, cu data de concert anunţată pentru 8 iulie 2008 ora 19 aceeaşi parcare B cu problemele de anul trecut de la Robert Plant! Dacă vreţi să-i vedeţi mai înainte cu 4 zile sărbătoriţi ziua Americii la Sofia pe Academic Stadium (această dată este confirmată pe site, concertul de la Bucureşti încă nu...!). Preţul biletelor este cuprins între 15 şi 35 de euro, dar au fost puse din luna februarie în vânzare! ... Ca de obicei noi punem răul înainte şi... sperăm într-o bună organizare pe cimentul din parcare! Preţul biletelor variază între 55 lei şi 195 lei. Categoria VIP 250 lei. Turneul din care face parte acest concert Whitesnake se numeşte “Good To Be Bad” şi sperăm că nu vom avea parte de nimic rău ... Doamne ajută ! Pănă una alta, Organizatorule care vinzi bilete pe site, corectează numele turneului “The Good and The Bad” !!! ... că înseamnă altceva ... Cu aşa trupe mari nu ştiu ce ape o să te mai spele organizatorule?! Este numele celui mai nou album WHITESNAKE! Pe 29 aprilie trupa britanică DEF LEPPARD va lansa cel de-al 14 lea album al său intitulat Cîntece din camera cu lumini”! Conţine 11 piese dintre care hitul single Nine Lives ce îl include pe superstarul american de modern country, Tim McGraw! Este deasemeni primul lor album după 6 ani şi a fost înregistrat anul trecut în studioul lui Joe Elliott din Dublin. Stilul albumului"SONGS FROM THE SPARKLE LOUNGE" va aminti de anii ’70, ani glorioşi pentru grupul ce a vândut peste 65 milioane de albume în toată lumea şi a obţinut 2 titluri de Diamant din partea RIAA (The Recording Industry Association of America) pentru albumele Hysteria în 1998 şi Pyromania în 2004. Acest titlu recunoaşte vânzarea a minim 10 milioane de copii ale albumului respectiv ... Iată încă câteva motive pentru care nu trebuie să lipsim la acest concert! ... şi bineînţeles organizatorul ar trebui să fie la înalţime! Despre Şarpele alb şi David Coverdale nu trebuie să amintesc prea mult, ei sunt file din istoria celebrei trupe Deep Purple! Chiar dacă acest concert nu se va desfăşura „Live... In the Heart of the City” cu siguranţă, Whitesnake, va impune mult respect şi va schimba opinia cetăţeanului dezinformat şi îmbibat cu lozinci anti-rock şi anti-occidentale! Am insistat asupra organizării serioase a acestui spectacol pentru ca, acel fan de muzică, venit prima oară pentru a-i vedea şi asculta pe Def Leppard de exemplu, să rămână impresionat şi să fie convins singur de valoarea muzicală a trupei. Fără să-şi dea seama, Organizatorul (poate) greşi şi faţă de public şi faţă de muzica rock în general! Aşa cum au făcut-o deja, aşa-zişii producători ai caselor de discuri când au „prins” frâiele acestei afaceri în 1996! Au lăsat rockul, jazzul şi bluesul la voia întâmplării, nu au informat, nu au produs albume, ce-i drept ... nici nu ştiau cu ce se “mânâncă” muzica aceasta!!! Acum, fiecare caută să repare ce-au stricat ... Exemplu: McLaughlin! De ce dintr-o dată vin atâtea trupe ROCK? Pentru că acum au interes … din ’89 şi pâna acum s-au ocupat de fetiţele şi manelele ... din parcarea A...


Grupul CELELALTE CUVINTE au terminat înregistrările pentru un nou album şi sunt în discuţie cu mai multe case de discuri pentru lansarea acestuia. Alte informaţii la http://www.celelalte-cuvinte.ro


săptămâna 7 -13 aprilie 2008

Din această săptămână, scriitorul Denis Dinulescu ne face onoarea de-a ne delecta cu pastilele sale umoristice într-o nouă rubrică dedicată sunetelor de râs şi plâns d’imprejurul nostru ... Gogoşi cu frişcă pentru creieri incinşi de muncă, total nerecomandat diabeticilor!


CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Demis Roussos - 10 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 2. John McLaughlin & the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 3. Gerald Gradwohl – 31 mai 2008, Big Mamou, Bucureşti
 4. Glenn Hughes - 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
 5. Carlos Santana - Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
 6. Mark Knopfler – 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
 7. Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane, Bucureşti
 8. Cesaria Evora - 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
 9. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
10. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
11. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti- neconfirmat!
12. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
13. Bon Jovi – 22 iulie 2008, Bucureşti
14. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
15. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, BucureştiAS_Gerald Gradwohl

Muzicianul austriac Gerald Gradwohl (n. 15 aprilie 1967) va susţine un turneu de 3 zile în tot atîtea oraşe din România, la Buzău, Constanţa şi Bucureşti. Pe 31 mai, la clubul Big Mamou vom putea vedea un trio de excepţie compus din JoJo Lackner – bas, Farid Al-Shami – baterie şi Gerald Gradwohl – chitară. Gerald Gradwohl este un chitarist virtuos, cu o bogată experienţă de studio şi concert. Marea sa pasiune pentru fusion şi maniera interpretativă, m-a convins să-l compar cu excepţionalul chitarist american Scott Henderson, cu a cărui secţie ritmică Kirk Covington - percuţie şi Gary Willis - bas (de la Tribal Tech), Gerald a realizat albumul din 2003 de la Universal records, intitulat ABQ. Profesor de chitară la Conservatorul Joseph Haydn din Vienna, Gerald Gradwohl este unul dintre cei mai renumiţi dascăli ai jazz-ului electric modern. Cu o bogată cultură rock şi hard-rock din adolescenţă, Gerald a ales după absolvirea la excepţional (!!!) a studiilor clasice şi de jazz, să exploreze imprevizibilul teritoriu al fusion-ului. A colaborat cu cele mai importante grupuri rock şi jazz din Austria cum ar fi: Juci, Iris Camaa, Sandra Pires, Andi Borg, Viktor Gernot, Hallucination Company. În 1992 a pus bazele trio-ului său numit THREEO, din care mai fac parte Wolfgang Wograndl – bas şi Richard Fiz – baterie. Cu acest trio a realizat 2 albume de studio şi un live excepţional în anul 1998, unde îl are ca invitat pe regretatul saxofonist american Bob Berg (1951 – 2002)! Acest album a fost declarat cel mai bun album de jazz din Austria! După 1995, a început o colaborare fructuoasă cu trupa germană Tangerine Dream, o emblemă a muzicii instrumentale electronice mondiale, participând la sesiuni de studio şi la diverse concerte şi turnee. În anul 2000 Guvernul Austriac îl premiază, recunoscându-i importanta sa contribuţie adusă muzicii instrumentale. Ar trebui să nu comentez, dar ... totuşi, la noi, muzicieni de mare valoare, nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi, darămite să mai fie premiaţi ... Cred că sunteţi de acord cu mine!

Gerald Gradwohl va concerta în 31 mai la clubul Big Mamou şi ăsta e un mare câştig pentru fani şi în special pentru muzicieni. Pe ultimul său album din 2007, “Tritone Barrier”, care probabil va fi la vânzare la concert, îi (re)găsim printre invitaţi pe Scott Henderson, Kirk Covington, Hubert Tubbs şi Frank Itt.

Discografie selectivă (personală şi colaborări):

CATS & CAMELS – „Face To Face” 1991 (casa de discuri Bellaphon)
THREEO – „Threeo” 1992 (Ixthuluh)
HALLUCINATION COMPANY – Keine Angst Vor Nix” 1993
THREEO – „Racing Time” 1995 (Bellaphon)
Tangerine Dream - "Tyranny of Beauty" 1995 (Miramar)
Tangerine Dream - "Goblin's Club” 1996 (Castle)
THREEO – „Live!” (featuring Bob Berg) 1998 (Extraplatte)*****
TATOO – „In meinen Träumen” 1998
THE POWERGRADE – „Working Men” 2001 (g-tone)
GERALD GRADWOHL – „ABQ” 2003 (Emarcy/Universal)*****
TANGERINE DREAM - Rocking Mars 2005
GERALD GRADWOHL – „Tritone Barrier” 2007 (ESC)
Tangerine Dream - Live at Tempodrom Berlin 2006 DVD
Tangerine Dream - „Orange Odyssey“ 2007 DVD


Turneul de promovare al noului album “Kill To Get Crimson”, semnat Mark Knopfler, trece pe lângă noi, mai exact în capitala Bulgariei. El se va ţine la Palatul Culturii din Sofia pe data 11 iunie 2008 şi biletele costă 185 şi 225 euro! Cam mult, dacă ne gândim la nivelul nostru şi al lor... de trai dar, eu cred că merită ... E posibil ca la faţa locului, biletele să coste mult mai puţin decât pe site-urile de vânzări bilete.


Muzicianul Glenn Hughes vine într-un concert de senzaţie la Sibiu în Piaţa Mare, pe 3 iunie a.c. Data este confirmată şi pe http://www.glennhughes.com. Fost basist şi vocalist la Trapeze (1969 -1973) şi Deep Purple (1973 - 1976), Glenn Hughes s-a făcut remarcat şi în cariera solo realizând peste 21 de albume împreună cu valoroşi chitarişti ca: Pat Travers, Tony Iommi, Paul Gilbert, John Sykes, Pat Thrall, Ritchie Kotzen, John Norum, Craig Erickson, etc. De asemeni el a fost cooptat de Tony Iommi pentru Black Sabbath ca vocalist, pe albumul „Seventh Star” lansat din 1986 şi ca vocalist şi basist pentru albumul solo Iommi “The 1996 Dep Sessions”.


Comunicat de presă

Big Foot Records prezintă noul album AG Weinberger “The Guitar Man” Vol.1 & Vol.2, o selecţie esenţială a înregistrărilor dintre 1994-1999.

Albumele sunt disponibile pe:

www.agweinberger.com; www.bigfootrecords.net; www.itunes.com; www.cdbaby.com/bigfootrecords.

AG Weinberger va susţine un concert la Casa de Cultura Preoteasa din Bucureşti pe data de 18 aprilie 2008. Spectacolul, care face parte din cadrul turneului naţional `The Guitar Man - National Tour 2008`, va începe la ora 19.00. Biletele pentru concertul AG Weinberger Band din Bucureşti pot fi achiziţionate de pe site-ul bilet.ro sau de la faţa locului. În luna aprilie, muzicianul şi trupa sa vor mai susţine spectacole în Sibiu, Ploieşti şi Iaşi.

Considerat un promoter al blues-ului în România, AG Weinberger a jucat un rol important în popularizarea acestei mişcări muzicale atât în ţară, cât şi în lume, combinând într-un mod unic blues, jazz, rock, soul cu influenţe multi-culturale transilvănene (românesti, evreieşti, ungureşti, ţigăneşti).

Agenda AG Weinberger Banddin luna aprilie 2008:

- 10 Aprilie 2008 - Club 'Celebrity', Sibiu - ora TBA

- 21 Aprilie 2008 - spectacol lunar la Teatrul Metropolis - str. Eminescu, nr. 89, Bucureşti, relaţii/rezervări la telefon 021210 42 81 şi 0728138265 sau pe www.teatrulmetropolis.ro

- 23 Aprilie 2008 - 'Doroftei Pub', Ploieşti - ora TBA

- 25 Aprilie 2008 - 'Club RS', Iaşi - ora TBA


O recomandare pentru fanii prog-ului şi ai muzicii electronice! Pe valea Rinului, în staţiunea Lorelei, se va organiza între 18 şi 20 iulie - „Night of the Prog - Festival” cu următorul program:

18 iulie 2008 - SOLAR MOON - HIPGNOSIS - ISILDUR'S BANE - TANGERINE DREAM - KLAUS SCHULZE & feat. Lisa Gerrard. preţ bilet -57,00 €.

19 iulie 2008 - CENTRAL PARK - MAGENTA - PRISMA - IT BITES - THE FLOWER KINGS - PAIN OF SALVATION - CIRCA (Members of YES - A.White, T. Kaye, B. Sherwood, J. Haun) – FISH. preţ bilet - 89,20 €.

20 iulie 2008 - KNIGHT AREA - GAZPACHO - QUIDAM - SIEGES EVEN - NEAL MORSE & Band - RAY WILSON & STILTSKIN - ROGER HODGSON (SUPERTRAMP). preţ bilet - 109,00 €.

Pentru cine nu a văzut în concert Tangerine Dream, The Flower Kings, Neal Morse şi mai ales noua “combinaţie” Klaus Schulze – Lisa Gerard (ex. Dead Can Dance) este o şansă “ieftină” de a-i vedea şi de a petrece clipe minunate în această frumoasă vale, dominată de The Rock Lorelei! Un spectacol care vă va încânta şi vă va deschide apetitul pentru concerte foarte bine organizate! Suntem în Germania deh!


Concerte Rock şi alte fuziuni... de urmărit....

Primul şi cel mai important grup va fi, bineînţeles, JUDAS PRIEST! Este prima oară când Rob Halford susţine un recital la noi. Pe la bulgari l-aţi mai văzut ... dar acum nu trebuie scăpat sub nici un chip! Sunt ferm convins de reuşita acestui concert şi cred că organizatorii vor face tot ce le stă în putinţă să se şi audă FOARTE BINE! Judas Priest vor fi prezenţi în a patra zi a festivalului B'ESTFEST (fost B’estival anul trecut), 11 iulie , numită AFTERSHOCK. Biletele unice, 75 lei, se vând deja cu mare repeziciune, presupunem că va fi unicul concert sold out (pe bune!) de la noi din această vară!!! Organizatorii au plătit onorariul managementului trupei, 175.000 de euro. Amintiţi-vă dragi fani de heavy rock numai de un singur album, „Sad Wings of Destiny” şi veţi veni cu siguranţă la acest show! Succes! Al doilea mare nume care trebuie musai văzut este IRON MAIDEN, deşi a mai fost în România, dar nu în această formulă şi nu cu acest tip de show, cu o montare scenică incredibilă, amintesc acest lucru în special pentru cei care nu au trecut graniţa să fi văzut astfel de manifestare rock! Cu Bruce Dickinson la vocal, deşi personal mi l-aşi fi dorit pe Paul Di’Anno, Iron Maiden va învăţa publicul şi mass-media din România cum se cântă rock heavy metal şi NU  death, doom metal şi probabil că nu vor mai face confuzia între heavy metal şi formele lui doom metal sau death ... IRON MAIDEN cântă pe 4 august, asta este data sigură a concertului la care mai sunt puţine bilete ieftine ... Ultimul DVD Live After Death”, lansat acum o lună conţine concertul integral, filmat pe peliculă de 35 mm, sunet 5.1 cu piesele: "Intro: Churchill's Speech", "Aces High", "2 Minutes to Midnight", "The Trooper", "Revelations", "Flight of Icarus", "Rime of the Ancient Mariner", "Powerslave", "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "Iron Maiden", "Run to the Hills", "Running Free" şi "Sanctuary". Al doilea disc este o mini-istorie Iron Maiden, galerie foto, etc, în total 240 minute de clasic pur heavy metal! Al treilea concert pe care nu trebuie să-l scăpaţi este cel al lui Bon Jovi care a fost anunţat cu confirmare pentru 22 iulie, cu o zi înainte de Budapesta ... Trebuie neapărat văzut, chiar dacă pentru purişti starul american înseamnă hitul ”Blazes of Glory” şi albumul “Slippery When Wet” din 1986! Un alt motiv ar fi numele poliinstrumentistului Richard Stephen Sambora care înseamnă chitară solo remarcabilă, specialităţi talk box şi semnătura pe multe hituri alături de John Francis Bongiovi. Ca şi la John McLaughlin am fost primii care am anunţat venirea în România. Cumva organizatorii se tem să anunţe oficial şi acest concert al lui Jon Bon Jovi sau sunt alte „efecte” de culise care ne scapă ... Până una alta, organizatorii concertului lui John McLaughlin au anunţat că: Concertul va include piese de pe cel mai recent album al sau: Industrial Zen - o sinteza a 30 de ani de experimente jazzistice si fusion ( de la rock la jazz si muzica indiana ).” Însă ultimul album al artistului se numeşte Floating Point şi probabil că acestuia îi va face promovare artistul, nu unuia lansat în urmă cu 2 ani!!! Fraţilor care sunteţi organizatori sau vă daţi organizatori ... nu mai transmiteţi erori în media că ne daţi palpitaţii!!! Ultimele pe lista noastră ar fi grupurile WHITESNAKE şi DEF LEPPARD,cu data de concert anunţată pentru 8 iulie 2008 ora 19 aceeaşi parcare B cu problemele de anul trecut de la Robert Plant! Dacă vreţi să-i vedeţi mai înainte cu 4 zile sărbătoriţi ziua Americii la Sofia pe Academic Stadium (această dată este confirmată pe site, concertul de la Bucureşti încă nu...!). Preţul biletelor este cuprins între 15 şi 35 de euro, dar au fost puse din luna februarie în vânzare! ... Ca de obicei noi punem răul înainte şi... sperăm într-o bună organizare pe cimentul din parcare! Preţul biletelor variază între 55 lei şi 195 lei. Categoria VIP 250 lei. Turneul din care face parte acest concert Whitesnake se numeşte “Good To Be Bad” şi sperăm că nu vom avea parte de nimic rău ... Doamne ajută ! Pănă una alta, Organizatorule care vinzi bilete pe site, corectează numele turneului “The Good and The Bad” !!! ... că înseamnă altceva ... Cu aşa trupe mari nu ştiu ce ape o să te mai spele organizatorule?! Este numele celui mai nou album WHITESNAKE! Pe 29 aprilie trupa britanică DEF LEPPARD va lansa cel de-al 14 lea album al său intitulat Cîntece din camera cu lumini”! Conţine 11 piese dintre care hitul single Nine Lives ce îl include pe superstarul american de modern country, Tim McGraw! Este deasemeni primul lor album după 6 ani şi a fost înregistrat anul trecut în studioul lui Joe Elliott din Dublin. Stilul albumului"SONGS FROM THE SPARKLE LOUNGE" va aminti de anii ’70, ani glorioşi pentru grupul ce a vândut peste 65 milioane de albume în toată lumea şi a obţinut 2 titluri de Diamant din partea RIAA (The Recording Industry Association of America) pentru albumele Hysteria în 1998 şi Pyromania în 2004. Acest titlu recunoaşte vânzarea a minim 10 milioane de copii ale albumului respectiv ... Iată încă câteva motive pentru care nu trebuie să lipsim la acest concert! ... şi bineînţeles organizatorul ar trebui să fie la înalţime! Despre Şarpele alb şi David Coverdale nu trebuie să amintesc prea mult, ei sunt file din istoria celebrei trupe Deep Purple! Chiar dacă acest concert nu se va desfăşura „Live... In the Heart of the City” cu siguranţă, Whitesnake, va impune mult respect şi va schimba opinia cetăţeanului dezinformat şi îmbibat cu lozinci anti-rock şi anti-occidentale! Am insistat asupra organizării serioase a acestui spectacol pentru ca, acel fan de muzică, venit prima oară pentru a-i vedea şi asculta pe Def Leppard de exemplu, să rămână impresionat şi să fie convins singur de valoarea muzicală a trupei. Fără să-şi dea seama, Organizatorul (poate) greşi şi faţă de public şi faţă de muzica rock în general! Aşa cum au făcut-o deja, aşa-zişii producători ai caselor de discuri când au „prins” frâiele acestei afaceri în 1996! Au lăsat rockul, jazzul şi bluesul la voia întâmplării, nu au informat, nu au produs albume, ce-i drept ... nici nu ştiau cu ce se “mânâncă” muzica aceasta!!! Acum, fiecare caută să repare ce-au stricat ... Exemplu: McLaughlin! De ce dintr-o dată vin atâtea trupe ROCK? Pentru că acum au interes … din ’89 şi pâna acum s-au ocupat de fetiţele şi manelele ... din parcarea A...


Grupul CELELALTE CUVINTE au terminat înregistrările pentru un nou album şi sunt în discuţie cu mai multe case de discuri pentru lansarea acestuia. Alte informaţii la http://www.celelalte-cuvinte.ro


săptămâna 14 -20 aprilie 2008

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

1.  Demis Roussos - 10 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
2.  John McLaughlin & the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
3.  Gerald Gradwohl – 31 mai 2008, Big Mamou, Bucureşti
4.  MORE EXPERIENCE – 31 mai 2008, Grotto Pasinetti, Gordun, Elveţia
5.  Glenn Hughes - 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
6.  Carlos Santana - Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
7.  Mark Knopfler – 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
8.  Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane, Bucureşti
9.  Cesaria Evora - 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
10. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
11. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
12. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti- neconfirmat!
13. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
14. Gărâna Jazz Festival - 18 – 20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
15. Bon Jovi – 22 iulie 2008, Bucureşti
16. Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
17. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
18. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, Bucureşti


Grimus este o formaţie de rock alternativ din Cluj Napoca, înfiinţată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, deasemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea. GRIMUS vineri la Bucuresti - VERDE sambata la Cluj-Napoca

Concerte GRIMUS:

-  la Bucuresti pe 18.04 la BUCURESTI, în Laptăria lui Enache, ora 21.00

- 02.05 SF. GHEORGHE St. George Rock Nights 2008 - Festivalul "Saint George Rock Night IV" se desfăşoară în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.AS_Gerald Gradwohl

Muzicianul austriac Gerald Gradwohl (n. 15 aprilie 1967) va susţine un turneu de 3 zile în tot atîtea oraşe din România, la Buzău, Constanţa şi Bucureşti. Pe 31 mai, la clubul Big Mamou vom putea vedea un trio de excepţie compus din JoJo Lackner – bas, Farid Al-Shami – baterie şi Gerald Gradwohl – chitară. Gerald Gradwohl este un chitarist virtuos, cu o bogată experienţă de studio şi concert. Marea sa pasiune pentru fusion şi maniera interpretativă, m-a convins să-l compar cu excepţionalul chitarist american Scott Henderson, cu a cărui secţie ritmică Kirk Covington - percuţie şi Gary Willis - bas (de la Tribal Tech), Gerald a realizat albumul din 2003 de la Universal records, intitulat ABQ. Profesor de chitară la Conservatorul Joseph Haydn din Vienna, Gerald Gradwohl este unul dintre cei mai renumiţi dascăli ai jazz-ului electric modern. Cu o bogată cultură rock şi hard-rock din adolescenţă, Gerald a ales după absolvirea la excepţional (!!!) a studiilor clasice şi de jazz, să exploreze imprevizibilul teritoriu al fusion-ului. A colaborat cu cele mai importante grupuri rock şi jazz din Austria cum ar fi: Juci, Iris Camaa, Sandra Pires, Andi Borg, Viktor Gernot, Hallucination Company. În 1992 a pus bazele trio-ului său numit THREEO, din care mai fac parte Wolfgang Wograndl – bas şi Richard Fiz – baterie. Cu acest trio a realizat 2 albume de studio şi un live excepţional în anul 1998, unde îl are ca invitat pe regretatul saxofonist american Bob Berg (1951 – 2002)! Acest album a fost declarat cel mai bun album de jazz din Austria! După 1995, a început o colaborare fructuoasă cu trupa germană Tangerine Dream, o emblemă a muzicii instrumentale electronice mondiale, participând la sesiuni de studio şi la diverse concerte şi turnee. În anul 2000 Guvernul Austriac îl premiază, recunoscându-i importanta sa contribuţie adusă muzicii instrumentale. Ar trebui să nu comentez, dar ... totuşi, la noi, muzicieni de mare valoare, nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi, darămite să mai fie premiaţi ... Cred că sunteţi de acord cu mine!

Gerald Gradwohl va concerta în 31 mai la clubul Big Mamou şi ăsta e un mare câştig pentru fani şi în special pentru muzicieni. Pe ultimul său album din 2007, “Tritone Barrier”, care probabil va fi la vânzare la concert, îi (re)găsim printre invitaţi pe Scott Henderson, Kirk Covington, Hubert Tubbs şi Frank Itt.

Discografie selectivă (personală şi colaborări):

CATS & CAMELS – „Face To Face” 1991 (casa de discuri Bellaphon)
THREEO – „Threeo” 1992 (Ixthuluh)
HALLUCINATION COMPANY – Keine Angst Vor Nix” 1993
THREEO – „Racing Time” 1995 (Bellaphon)
Tangerine Dream - "Tyranny of Beauty" 1995 (Miramar)
Tangerine Dream - "Goblin's Club” 1996 (Castle)
THREEO – „Live!” (featuring Bob Berg) 1998 (Extraplatte)*****
TATOO – „In meinen Träumen” 1998
THE POWERGRADE – „Working Men” 2001 (g-tone)
GERALD GRADWOHL – „ABQ” 2003 (Emarcy/Universal)*****
TANGERINE DREAM - Rocking Mars 2005
GERALD GRADWOHL – „Tritone Barrier” 2007 (ESC)
Tangerine Dream - Live at Tempodrom Berlin 2006 DVD
Tangerine Dream - „Orange Odyssey“ 2007 DVD


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD (SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE (UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (RO) 
JAROSLAV SMIETANA (PL)
LARS DANIELSSON (SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO (Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA) 
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


Turneul de promovare al noului album “Kill To Get Crimson”, semnat Mark Knopfler, trece pe lângă noi, mai exact în capitala Bulgariei. El se va ţine la Palatul Culturii din Sofia pe data 11 iunie 2008 şi biletele costă 185 şi 225 euro! Cam mult, dacă ne gândim la nivelul nostru şi al lor... de trai dar, eu cred că merită ... E posibil ca la faţa locului, biletele să coste mult mai puţin decât pe site-urile de vânzări bilete.


Muzicianul Glenn Hughes vine într-un concert de senzaţie la Sibiu în Piaţa Mare, pe 3 iunie a.c. Data este confirmată şi pe http://www.glennhughes.com. Fost basist şi vocalist la Trapeze (1969 -1973) şi Deep Purple (1973 - 1976), Glenn Hughes s-a făcut remarcat şi în cariera solo realizând peste 21 de albume împreună cu valoroşi chitarişti ca: Pat Travers, Tony Iommi, Paul Gilbert, John Sykes, Pat Thrall, Ritchie Kotzen, John Norum, Craig Erickson, etc. De asemeni el a fost cooptat de Tony Iommi pentru Black Sabbath ca vocalist, pe albumul „Seventh Star” lansat din 1986 şi ca vocalist şi basist pentru albumul solo Iommi “The 1996 Dep Sessions”.


săptămâna 21 -27 aprilie 2008

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

1.  Demis Roussos - 10 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
2.  John McLaughlin & the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
3.  Gerald Gradwohl – 31 mai 2008, Big Mamou, Bucureşti
4.  MORE EXPERIENCE – 31 mai 2008, Grotto Pasinetti, Gordun, Elveţia
5.  Glenn Hughes - 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
6.  Carlos Santana - Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
7.  Mark Knopfler – 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
8.  Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane, Bucureşti
9.  Cesaria Evora - 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
10. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
11. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
12. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti- neconfirmat!
13. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
14. Gărâna Jazz Festival - 18 – 20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
15. Bon Jovi – 22 iulie 2008, Bucureşti
16. Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
17. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
18. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, BucureştiAS_Gerald Gradwohl

Muzicianul austriac Gerald Gradwohl (n. 15 aprilie 1967) va susţine un turneu de 3 zile în tot atîtea oraşe din România, la Buzău, Constanţa şi Bucureşti. Pe 31 mai, la clubul Big Mamou vom putea vedea un trio de excepţie compus din JoJo Lackner – bas, Farid Al-Shami – baterie şi Gerald Gradwohl – chitară. Gerald Gradwohl este un chitarist virtuos, cu o bogată experienţă de studio şi concert. Marea sa pasiune pentru fusion şi maniera interpretativă, m-a convins să-l compar cu excepţionalul chitarist american Scott Henderson, cu a cărui secţie ritmică Kirk Covington - percuţie şi Gary Willis - bas (de la Tribal Tech), Gerald a realizat albumul din 2003 de la Universal records, intitulat ABQ. Profesor de chitară la Conservatorul Joseph Haydn din Vienna, Gerald Gradwohl este unul dintre cei mai renumiţi dascăli ai jazz-ului electric modern. Cu o bogată cultură rock şi hard-rock din adolescenţă, Gerald a ales după absolvirea la excepţional (!!!) a studiilor clasice şi de jazz, să exploreze imprevizibilul teritoriu al fusion-ului. A colaborat cu cele mai importante grupuri rock şi jazz din Austria cum ar fi: Juci, Iris Camaa, Sandra Pires, Andi Borg, Viktor Gernot, Hallucination Company. În 1992 a pus bazele trio-ului său numit THREEO, din care mai fac parte Wolfgang Wograndl – bas şi Richard Fiz – baterie. Cu acest trio a realizat 2 albume de studio şi un live excepţional în anul 1998, unde îl are ca invitat pe regretatul saxofonist american Bob Berg (1951 – 2002)! Acest album a fost declarat cel mai bun album de jazz din Austria! După 1995, a început o colaborare fructuoasă cu trupa germană Tangerine Dream, o emblemă a muzicii instrumentale electronice mondiale, participând la sesiuni de studio şi la diverse concerte şi turnee. În anul 2000 Guvernul Austriac îl premiază, recunoscându-i importanta sa contribuţie adusă muzicii instrumentale. Ar trebui să nu comentez, dar ... totuşi, la noi, muzicieni de mare valoare, nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi, darămite să mai fie premiaţi ... Cred că sunteţi de acord cu mine!

Gerald Gradwohl va concerta în 31 mai la clubul Big Mamou şi ăsta e un mare câştig pentru fani şi în special pentru muzicieni. Pe ultimul său album din 2007, “Tritone Barrier”, care probabil va fi la vânzare la concert, îi (re)găsim printre invitaţi pe Scott Henderson, Kirk Covington, Hubert Tubbs şi Frank Itt.

Discografie selectivă (personală şi colaborări):

CATS & CAMELS – „Face To Face” 1991 (casa de discuri Bellaphon)
THREEO – „Threeo” 1992 (Ixthuluh)
HALLUCINATION COMPANY – Keine Angst Vor Nix” 1993
THREEO – „Racing Time” 1995 (Bellaphon)
Tangerine Dream - "Tyranny of Beauty" 1995 (Miramar)
Tangerine Dream - "Goblin's Club” 1996 (Castle)
THREEO – „Live!” (featuring Bob Berg) 1998 (Extraplatte)*****
TATOO – „In meinen Träumen” 1998
THE POWERGRADE – „Working Men” 2001 (g-tone)
GERALD GRADWOHL – „ABQ” 2003 (Emarcy/Universal)*****
TANGERINE DREAM - Rocking Mars 2005
GERALD GRADWOHL – „Tritone Barrier” 2007 (ESC)
Tangerine Dream - Live at Tempodrom Berlin 2006 DVD
Tangerine Dream - „Orange Odyssey“ 2007 DVD


Pe 30 mai 2008 va avea loc celebrarea aniversării de 40 de ani de când JIMI HENDRIXa vizitat ELVEŢIA!!! Între 30 mai şi 1 iunie 1968 celebrul chitarist a susţinut mai multe concerte în ţara celor 26 de cantoane. Jubileul organizat cu acest prilej se va desfăşura în clubul Grotto Pasinettidin orăşelul Gorduno, cantonul TUCINO, care este aproape în totalitate încercuit de Italia. Marcel Aeby şi trupa sa MORE EXPERIENCE, recunoscuţi drept The Best Jimi Hendrix Cover Band In The Worldvor susţine un concert dedicat marelui geniu al muzicii Rock!


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD (SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE (UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (RO) 
JAROSLAV SMIETANA (PL)
LARS DANIELSSON (SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO (Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA) 
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


Turneul de promovare al noului album “Kill To Get Crimson”, semnat Mark Knopfler, trece pe lângă noi, mai exact în capitala Bulgariei. El se va ţine la Palatul Culturii din Sofia pe data 11 iunie 2008 şi biletele costă 185 şi 225 euro! Cam mult, dacă ne gândim la nivelul nostru şi al lor... de trai dar, eu cred că merită ... E posibil ca la faţa locului, biletele să coste mult mai puţin decât pe site-urile de vânzări bilete.


Muzicianul Glenn Hughes vine într-un concert de senzaţie la Sibiu în Piaţa Mare, pe 3 iunie a.c. Data este confirmată şi pe http://www.glennhughes.com. Fost basist şi vocalist la Trapeze (1969 -1973) şi Deep Purple (1973 - 1976), Glenn Hughes s-a făcut remarcat şi în cariera solo realizând peste 21 de albume împreună cu valoroşi chitarişti ca: Pat Travers, Tony Iommi, Paul Gilbert, John Sykes, Pat Thrall, Ritchie Kotzen, John Norum, Craig Erickson, etc. De asemeni el a fost cooptat de Tony Iommi pentru Black Sabbath ca vocalist, pe albumul „Seventh Star” lansat din 1986 şi ca vocalist şi basist pentru albumul solo Iommi “The 1996 Dep Sessions”.


săptămâna 28 aprilie - 4 mai 2008

Spectacolul "Lord of the Dance" al lui Michael Flatley vine la Bucureşti, pe 5 iunie! Pentru cine nu l-a văzut pe DVD până acum, îi pot recomanda cu mare căldură acest show! Chiar şi fără protagonistul „original” spectacolul "Lord of the Dance" este extraordinar! Echipa sa, foarte bine şcolită va face deliciul publicului într-un show gândit şi creat de fenomenalul dansator şi om de specatacol, Michael Flatley. De la apariţia sa în 1995, acest „show piece extravaganza” a cutreierat întregul glob pământesc şi a umplut la refuz toate sălile de spectacol. O poveste irlandeză de sunet, lumină şi dans step, la care audienţa este captivată total! Mergeţi şi nu veţi regreta!

Organizatorii, Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film Dracula au anunţat că biletele pentru spectacol au preţurile de 100, 150, 250 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Potrivit organizatorilor, chiar facă Flatley nu mai performează, acesta ar putea veni la Bucureşti pentru a fi prezent la reprezentaţia show-ului său.


Săptămâna  MADONNA în România

Al 11 lea album de studio al Madonnei, intitulat "HARD CANDY", va fi lansat pe 29 Aprilie 2008. "HARD CANDY" vine să continue seria de succese a albumului "CONFESSIONS ON A DANCE FLOOR" vândut în peste 8 milioane de copii. Albumul contine 12 piese care îmbină beat-urile de club cu elemente de urban hip-hop într-un sound cu totul aparte. Melodiile sunt create în colaborare cu Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams de la Neptunes şi Nate "Danja" Hills. Single-ul de debut ‘4 Minutes’, lansat pe 17 Martie, este o piesa produsă şi interpretată împreună cu Timbaland şi Justin Timberlake care a cucerit topurile internaţionale chiar de la lansare, situându-se în cel mai recent top Billboard pe locul 3 în HOT 100, pe locul 2 în HOT DIGITAL SONGS, şi pe locul 3 în POP 100.Videoclipul melodiei 4 Minutes a fost filmat la Londra la sfârşitul lunii ianuarie alături de Justin Timberlake şi Timbaland şi regizat de cuplul minune Jonas & François, şi cu siguranţă este unul dintre cele mai bune produse aparute în ultimul timp pe piaţa muzicală. Albumul "HARD CANDY",, distribuit de A&A Records/Warner Music Licensee, va fi disponibil în magazinele de specialitate începând cu 29 Aprilie în format CD şi de asemenea în Ediţie Specială Limitată. De asemenea, A&A Records/Warner Music Licensee va organiza o campanie specială Săptămâna Madonna  în magazinele Diverta, Media Galaxy şi Cărtureşti cu un preţ special de 29,9 în săptămâna 29 aprilie – 4 mai. În plus pe 29 aprilie în magazinele Media Galaxy şi Cărtureşti din Bucuresti, respectiv pe 3 mai în magazinele Diverta din Bucureşti, cumpărătorii noului album vor primi un cadou surpriză.


Stepan Project - Sensul vieţii - Ediţie specială de Paşte

REMIX (la TVR CULTURAL) 172 - 27 aprilie 2008, ora 16.00, TVR CULTURAL: editie speciala de Pasti: STEPAN PROJECT - "Sensul vietii", o trilogie, 15 ani pentru un concept muzical care se intrupeaza in 2008: "Sensul Vietii", "Undeva in Europa", "Lumina". Clipuri ilustrand melodii de pe cele trei discuri, momente de la inregistrarile din studiouri, secvente live din 1998 (emisiunea "Vanare de vant"), 2002 ("Ecopop"), 2006 - 2007, coloane sonore ale expozitiilor de arta plastica semnate Stefan Calarasanu si Viorel Toma. Intervievaţi Ilie Stepan, Horea Crişovan, Dixie Krauser, Florian Pittiş, Florin Silviu Ursulescu.


Integrala Semnal M

REMIX (la TVR CULTURAL) 173 , 11 mai 2008 - Integrala SEMNAL M 40 (I): Ieri - Iuliu Merca, ediţie specială la aproape un deceniu de la disparitia lui Iuliu Merca, un summum al înregistrărilor din arhiva TVR cu trupa clujeană şi liderul său de până în 1999. Intervievaţi: Stefan Boldijar, Francisc Solomon, Stefan Nagy, Cornel Moldovan şi Mihai Cernea. Imagini de arhivă cu CROMATIC (festivalurile "Club A" din 1969 şi 1971), MONDIAL (în perioada Iuliu Merca), SEMNAL M. Câteva evenimente deosebite rămase în înregistrări video: prima filmare de platou (1978, la puţin timp după înfiinţarea de la Costineşti), Festivalul "Club A" din 1981, filmul "Melodii la Costineşti" (1981), Concertul aniversar CLUB A - 30 de ani (1999 - ultima apariţie importantă), festivalul ROCK '92, Revelioane TVR la Borşa (1980), 1983 şi 1984 (în platourile de filmare), două filmări inedite pe litoral în primii ani '80 ("Iulia" şi "Planeta visurilor noastre"). Ultimul interviu (şi ultimul concert) de la Costineşti ale lui Iuliu Merca închid o pagină tristă dar atât de melodioasă din istoria rock-ului românesc.


CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

1.  Demis Roussos - 10 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
2.  John McLaughlin& the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
3.  Gerald Gradwohl – 31 mai 2008, Big Mamou, Bucureşti
4.  MORE EXPERIENCE – 31 mai 2008, Grotto Pasinetti, Gordun, Elveţia
5.  Glenn Hughes - 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
6.  Carlos Santana - Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
7.  Mark Knopfler – 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
8.  Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane, Bucureşti
9.  Cesaria Evora - 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
10. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
11. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
12. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti- neconfirmat!
13. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
14. Gărâna Jazz Festival - 18 – 20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
15. Bon Jovi – 22 iulie 2008, Bucureşti
16. Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
17. Lenny Kravitz- The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
18. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, Bucureşti


AS_Gerald Gradwohl

Muzicianul austriac Gerald Gradwohl (n. 15 aprilie 1967) va susţine un turneu de 3 zile în tot atîtea oraşe din România, la Buzău, Constanţa şi Bucureşti. Pe 31 mai, la clubul Big Mamou vom putea vedea un trio de excepţie compus din JoJo Lackner – bas, Farid Al-Shami – baterie şi Gerald Gradwohl – chitară. Gerald Gradwohl este un chitarist virtuos, cu o bogată experienţă de studio şi concert. Marea sa pasiune pentru fusion şi maniera interpretativă, m-a convins să-l compar cu excepţionalul chitarist american Scott Henderson, cu a cărui secţie ritmică Kirk Covington - percuţie şi Gary Willis - bas (de la Tribal Tech), Gerald a realizat albumul din 2003 de la Universal records, intitulat ABQ. Profesor de chitară la Conservatorul Joseph Haydn din Vienna, Gerald Gradwohl este unul dintre cei mai renumiţi dascăli ai jazz-ului electric modern. Cu o bogată cultură rock şi hard-rock din adolescenţă, Gerald a ales după absolvirea la excepţional (!!!) a studiilor clasice şi de jazz, să exploreze imprevizibilul teritoriu al fusion-ului. A colaborat cu cele mai importante grupuri rock şi jazz din Austria cum ar fi: Juci, Iris Camaa, Sandra Pires, Andi Borg, Viktor Gernot, Hallucination Company. În 1992 a pus bazele trio-ului său numit THREEO, din care mai fac parte Wolfgang Wograndl – bas şi Richard Fiz – baterie. Cu acest trio a realizat 2 albume de studio şi un live excepţional în anul 1998, unde îl are ca invitat pe regretatul saxofonist american Bob Berg (1951 – 2002)! Acest album a fost declarat cel mai bun album de jazz din Austria! După 1995, a început o colaborare fructuoasă cu trupa germană Tangerine Dream, o emblemă a muzicii instrumentale electronice mondiale, participând la sesiuni de studio şi la diverse concerte şi turnee. În anul 2000 Guvernul Austriac îl premiază, recunoscându-i importanta sa contribuţie adusă muzicii instrumentale. Ar trebui să nu comentez, dar ... totuşi, la noi, muzicieni de mare valoare, nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi, darămite să mai fie premiaţi ... Cred că sunteţi de acord cu mine!

Gerald Gradwohl va concerta în 31 mai la clubul Big Mamou şi ăsta e un mare câştig pentru fani şi în special pentru muzicieni. Pe ultimul său album din 2007, “Tritone Barrier”, care probabil va fi la vânzare la concert, îi (re)găsim printre invitaţi pe Scott Henderson, Kirk Covington, Hubert Tubbs şi Frank Itt.

Discografie selectivă (personală şi colaborări):

CATS & CAMELS – „Face To Face” 1991 (casa de discuri Bellaphon)
THREEO – „Threeo” 1992 (Ixthuluh)
HALLUCINATION COMPANY – 
Keine Angst Vor Nix” 1993
THREEO – „Racing Time” 1995 (Bellaphon)
Tangerine Dream - "Tyranny of Beauty" 1995 (Miramar)
Tangerine Dream - "Goblin's Club
” 1996 (Castle)
THREEO – „Live!” (featuring Bob Berg) 1998 (Extraplatte)*****
TATOO – „In meinen Träumen” 1998
THE POWERGRADE – „Working Men” 2001 (g-tone)
GERALD GRADWOHL – „ABQ” 2003 (Emarcy/Universal)
*****
TANGERINE DREAM - Rocking Mars 2005
GERALD GRADWOHL – „Tritone Barrier” 2007 (ESC)
Tangerine Dream - Live at Tempodrom Berlin 2006 DVD
Tangerine Dream - „Orange Odyssey“ 2007 DVD


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD (SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE (UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (RO) 
JAROSLAV SMIETANA (PL)
LARS DANIELSSON (SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO (Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA) 
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


săptămâna 5 mai - 11 mai 2008

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Scott HENDERSON– 4 mai 2008, clubul The Note, Timişoara
 2. 
   John McLaughlin & the 4th Dimension - 15 mai 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 3. 
 SURVOLAJ – 22 mai 2008, Muzeul Ţărănului, Bucureşti
 4. 
Gerald Gradwohl – 31 mai 2008, Big Mamou, Bucureşti
 5. 
MORE EXPERIENCE – 31 mai 2008, Grotto Pasinetti, Gordun, Elveţia
 6. 
Glenn Hughes- 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
 7.Michael Flatley’sLord of the Dance- 5 iunie 2008, Sala Palatului,
 Bucureşti
 8. 
Carlos Santana- Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
 9. 
Mark Knopfler– 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
10. Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane,
 Bucureşti
11. 
Cesaria Evora- 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
12. 
Alanis MORISSETTE – B’estfest - 4 iulie, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
13. 
WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie,Bucureşti
14. 
Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
15. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti
- neconfirmat!
16. 
Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
17. 
Gărâna Jazz Festival - 18 –20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
18. Bon Jovi
– 22 iulie 2008, Bucureşti
19. 
Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
20. 
Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
21. 
Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, Bucureşti


Green Hours INTERNATIONAL JAZZ FEST – Editia PILOT 

Green Hours 22 jazz-cafe anunta cu placere initierea Primului Festival International de Club din Romania. 
Green Hours INTERNATIONAL JAZZ FEST- 2008 se va desfasura in Gradina GREEN a clubului, in Calea Victoriei 120, in perioada 8 – 11 mai

... au fost invitate din strainatate 4 grupuri de muzicieni redutabili, majoritatea lor aflati pentru cel putin a doua oara pe scena Green: PIOTR WOJTASIK QUINTET (Polonia), TUBA PROJECT (SUA), TRIGON (Republica Moldova), BÜRGER & THE PRETTY BOYS (Germania).

IN FIECARE SEARA  (dar si  pe timpul zilei – Non Stop!) - Clubul Festvalului este deschis. Ready For JAMMING! Indoor!.....

Mai multe informatii pe site-ul festivalului: www.greenjazzfest.ro

 


COMUNICAT GRIMUS

NEXT GIGS
vi 02.05 SF. GHEORGHE / St. George Rock Nights 2008 (Festival)
- in Pta Sf. Gheorghe, ora 22.30
-
 www.rocknight.8k.ro
(in cadrul Zilelor Sfantu Gheorghe)

vi 09.05 CLUJ-NAPOCA
- la Tehnofrig, ora 20.00
Lansare carte Adrian Dohotaru:

"Anii 60: miscari contestatare în SUA" [http://dohocampus.wordpress.com/]

vi 16.05 BISTRITA - "Moto Rock Party"

vi 23.05 ARAD - Rock On Port Arthur 2008
- la Casa de Cultura, ora 18.00

GRIMUS WEBLINKS
fotos de la Chisinau:
http://www.flickr.com/photos/topal/sets/72157604536246840/
 


Spectacolul "Lord of the Dance" al lui Michael Flatley vine la Bucureşti, pe 5 iunie! Pentru cine nu l-a văzut pe DVD până acum, îi pot recomanda cu mare căldură acest show! Chiar şi fără protagonistul „original” spectacolul "Lord of the Dance" este extraordinar! Echipa sa, foarte bine şcolită va face deliciul publicului într-un show gândit şi creat de fenomenalul dansator şi om de specatacol, Michael Flatley. De la apariţia sa în 1995, acest „show piece extravaganza” a cutreierat întregul glob pământesc şi a umplut la refuz toate sălile de spectacol. O poveste irlandeză de sunet, lumină şi dans step, la care audienţa este captivată total! Mergeţi şi nu veţi regreta!

Organizatorii, Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film Dracula au anunţat că biletele pentru spectacol au preţurile de 100, 150, 250 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Potrivit organizatorilor, chiar facă Flatley nu mai performează, acesta ar putea veni la Bucureşti pentru a fi prezent la reprezentaţia show-ului său.


Nana Mouskouri în România

Cântăreaţa Nana Mouskouri vine în Romania pentru a sprijini strângerea de fonduri pentru maternităţi, în cadrul Galei UNICEF organizată pe 10 mai de către televiziunea naţională. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi o şansă mai bună copiilor care se nasc în maternităţile din România, prin transformarea acestor spitale în Spital Prieten al Copilului. Iniţiativa a fost lansată în 1991 de UNICEF. Obiectivul este de a transforma toate maternităţile în centre de sprijinire şi promovare a alăptării. Alăptarea aduce copiilor avantaje care nu pot fi reproduse de nici-o altă modalitate de hrănire. Adică ... ANTICORPI!Integrala Semnal M

REMIX (la TVR CULTURAL) 173 , 11 mai 2008 - Integrala SEMNAL M 40 (I): Ieri - Iuliu Merca, ediţie specială la aproape un deceniu de la disparitia lui Iuliu Merca, un summum al înregistrărilor din arhiva TVR cu trupa clujeană şi liderul său de până în 1999. Intervievaţi: Stefan Boldijar, Francisc Solomon, Stefan Nagy, Cornel Moldovan şi Mihai Cernea. Imagini de arhivă cu CROMATIC (festivalurile "Club A" din 1969 şi 1971), MONDIAL (în perioada Iuliu Merca), SEMNAL M. Câteva evenimente deosebite rămase în înregistrări video: prima filmare de platou (1978, la puţin timp după înfiinţarea de la Costineşti), Festivalul "Club A" din 1981, filmul "Melodii la Costineşti" (1981), Concertul aniversar CLUB A - 30 de ani (1999 - ultima apariţie importantă), festivalul ROCK '92, Revelioane TVR la Borşa (1980), 1983 şi 1984 (în platourile de filmare), două filmări inedite pe litoral în primii ani '80 ("Iulia" şi "Planeta visurilor noastre"). Ultimul interviu (şi ultimul concert) de la Costineşti ale lui Iuliu Merca închid o pagină tristă dar atât de melodioasă din istoria rock-ului românesc.


AS_Gerald Gradwohl

Muzicianul austriac Gerald Gradwohl (n. 15 aprilie 1967) va susţine un turneu de 3 zile în tot atîtea oraşe din România, la Buzău, Constanţa şi Bucureşti. Pe 31 mai, la clubul Big Mamou vom putea vedea un trio de excepţie compus din JoJo Lackner – bas, Farid Al-Shami – baterie şi Gerald Gradwohl – chitară. Gerald Gradwohl este un chitarist virtuos, cu o bogată experienţă de studio şi concert. Marea sa pasiune pentru fusion şi maniera interpretativă, m-a convins să-l compar cu excepţionalul chitarist american Scott Henderson, cu a cărui secţie ritmică Kirk Covington - percuţie şi Gary Willis - bas (de la Tribal Tech), Gerald a realizat albumul din 2003 de la Universal records, intitulat ABQ. Profesor de chitară la Conservatorul Joseph Haydn din Vienna, Gerald Gradwohl este unul dintre cei mai renumiţi dascăli ai jazz-ului electric modern. Cu o bogată cultură rock şi hard-rock din adolescenţă, Gerald a ales după absolvirea la excepţional (!!!) a studiilor clasice şi de jazz, să exploreze imprevizibilul teritoriu al fusion-ului. A colaborat cu cele mai importante grupuri rock şi jazz din Austria cum ar fi: Juci, Iris Camaa, Sandra Pires, Andi Borg, Viktor Gernot, Hallucination Company. În 1992 a pus bazele trio-ului său numit THREEO, din care mai fac parte Wolfgang Wograndl – bas şi Richard Fiz – baterie. Cu acest trio a realizat 2 albume de studio şi un live excepţional în anul 1998, unde îl are ca invitat pe regretatul saxofonist american Bob Berg (1951 – 2002)! Acest album a fost declarat cel mai bun album de jazz din Austria! După 1995, a început o colaborare fructuoasă cu trupa germană Tangerine Dream, o emblemă a muzicii instrumentale electronice mondiale, participând la sesiuni de studio şi la diverse concerte şi turnee. În anul 2000 Guvernul Austriac îl premiază, recunoscându-i importanta sa contribuţie adusă muzicii instrumentale. Ar trebui să nu comentez, dar ... totuşi, la noi, muzicieni de mare valoare, nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi, darămite să mai fie premiaţi ... Cred că sunteţi de acord cu mine!

Gerald Gradwohl va concerta în 31 mai la clubul Big Mamou şi ăsta e un mare câştig pentru fani şi în special pentru muzicieni. Pe ultimul său album din 2007, “Tritone Barrier”, care probabil va fi la vânzare la concert, îi (re)găsim printre invitaţi pe Scott Henderson, Kirk Covington, Hubert Tubbs şi Frank Itt.

Discografie selectivă (personală şi colaborări):

CATS & CAMELS – „Face To Face” 1991 (casa de discuri Bellaphon)
THREEO – „Threeo” 1992 (Ixthuluh)
HALLUCINATION COMPANY – 
Keine Angst Vor Nix” 1993
THREEO – „Racing Time” 1995 (Bellaphon)
Tangerine Dream - "Tyranny of Beauty" 1995 (Miramar)
Tangerine Dream - "Goblin's Club
” 1996 (Castle)
THREEO – „Live!” (featuring Bob Berg) 1998 (Extraplatte)*****
TATOO – „In meinen Träumen” 1998
THE POWERGRADE – „Working Men” 2001 (g-tone)
GERALD GRADWOHL – „ABQ” 2003 (Emarcy/Universal)
*****
TANGERINE DREAM - Rocking Mars 2005
GERALD GRADWOHL – „Tritone Barrier” 2007 (ESC)
Tangerine Dream - Live at Tempodrom Berlin 2006 DVD
Tangerine Dream - „Orange Odyssey“ 2007 DVD


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD (SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE (UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (RO) 
JAROSLAV SMIETANA (PL)
LARS DANIELSSON (SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO (Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA) 
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


săptămâna 12 mai - 18 mai 2008

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Glenn Hughes- 3 iunie 2008, Piaţa Mare, Sibiu
 2. Michael Flatley’sLord of the Dance- 5 iunie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 3. Carlos Santana- Live Your Light Tour, 28 iunie ora 19:00, Budapesta
 4. Mark Knopfler– 11 iunie, Culture Palace, Sofia, Bulgaria
 5. Queensryche – 30 iunie 2008 ora 20:00, Arenele Romane, Bucureşti
 6. Cesaria Evora- 3 iulie 2008, Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucureşti
 7. Alanis MORISSETTE – B’estfest - 4 iulie, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
 8. WHITESNAKE şi DEF LEPPARD - 8 iulie 2008 ora 19, parcarea B, Expoziţie,Bucureşti
 9. Judas Priest - 11 iulie 2008, parcarea B, Expoziţie, Bucureşti
10. Leonard Cohen - 14 iulie, Cotroceni, Bucureşti- neconfirmat!
11. Night of the Prog–Festival – 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
12. Gărâna Jazz Festival - 18 –20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
13. Bon Jovi– 22 iulie 2008, Bucureşti
14. Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
15. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
16. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00, Cotroceni, Bucureşti
17. FIVE PIECE BAND – duminică 26 octombrie 2008, Bucureşti
      (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)


Un supergrup se anunţă pentru octombrie 2008!!! Five Peace Band vor concerta în România pe 26 octombrie de la orele 19.30 (probabil la Sala Palatului). O ştire de senzaţie care îi va bucura pe fanii jazz-ului în special. (Re)întâlnirea cu Corea, McLaughlin, McBride, Garrett şi Colaiuta ne va face o deosebită plăcere şi ne va face să mai uităm din greşelile “trecutului glorios”....


Grupul SURVOLAJ a concertat în Bucureşti după 15 de ani! Prilejul lansării pe CD a primului lor album ne-a oferit acest rar prilej de a vedea una din cele mai valoroase trupe de rock ale momentului. După ce în iarnă i-am putut vedea în cetatea medievală Sighişoara, iată că acum a venit rândul şi bucureştenilor adunaţi în clubul Ţăranului Român din Bucureşti, pe 22 mai, să se bucure de vechile şi în special noile compoziţii ale grupului. Piese mult mai scurte, aşa cum a precizat şi vocalistul Daniel Silvian Petre, de aprox 3, 4 minute lucru nefiresc pentru stilul lor componistic şi mai ales pentru stilul lor de interpretare. Aşa ne-au obişnuit, cu improvizaţii de mare rafinament, cu solistici de excepţie şi în special cu acea emoţia profundă ce-o transmit cântând. Este o bucurie fiecare (re)întâlnire cu ei, este un prilej fericit de descoperi tinereţe, vigoare, prietenie, profesionalism, o tehnică foarte bine stăpânită, pasiune pentru blues rock şi mai ales charismă, acea seducţie cu care ne-a „prins” în ’92, atunci când lansau primul lor album cu 3 piese. Sensibilitatea lirică şi deschiderea transcendentă conturează definitoriu unicitatea acestui sound. Deoparte, profesionalismul probatoriu live şi de cealaltă starea de neastâmpăr perpetuă, converg simultan într-un survol asupra conştiinţei umane. Fiorii propriilor noastre nelinişti, visele frumoase din subconştientul tăcut, îşi dau întâlnire cu Daniel Silvian Petre, Zsolt Szabo, Levente Molnar şi Cătălin Teodoreanu, “în oraşul acesta cu flori de pomană” pe „străzi bântuite de noapte”. Combinaţia stilistică a dat roade în acest concert, spectatorii rămânând impresionaţi de fuziunea inteligentă de rock, blues şi jazz. O voce excepţională, foarte bine controlată, un chitarist de mare valoare şi o secţie ritmică perfectă. Primul album Survolaj a apărut în varianta CD la casa de discuri Softplus anul trecut şi este o realizare meritorie. Căutaţi-l! Este al unui grup rock pur-sânge românesc.


Noul album Alanis Morisette

Câştigătoare a şapte premii Grammy, Alanis Morisette a lansat pe 20 mai cel mai nou album al sau, Flavors Of Entanglement. Produs de Guy Sigsworth, care a lucrat şi cu Björk, Imogen Heap, materialul este primul album de studio din ultimii patru ani. Flavors Of Entanglement, povesteşte vieţa artistei în timp real, iar la nivel de sound aduce schimbări de stil probate în recent încheiatul turneu alături de Matchbox Twenty. Printre melodiile de pe noul album se număra single-ul Underneath inspirat din aforismul lui Mahatma Gandhi “Trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” şi Versions of Violence, o tulburătoare analiză a comportamentului uman. Flavors Of Entanglement oferă foarte multe viitoare hit-uri, fiecare dintre ele transmiţând o complexitate de stări. Morissette o să înceapă un nou turneu în toata lumea în iunie, turneu ce va demara în Europa şi va fi urmat de unul în America de Nord în toamna acestui an. De asemenea, Alanis Morisette va putea fi urmărită într-un show live la Bucureşti în cadrul B'ESTFEST 2008 pe 4 iulie.


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD(SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE(UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES(RO)
JAROSLAV SMIETANA(PL)
LARS DANIELSSON(SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO(Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA)
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


(R18) 

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Yesterdays – 16 iulie 2008 - ora 18:30 - Orange Concept Store, Bucureşti
 2. Night of the Prog–Festival –
 18, 19, 20 iulie, Lorelei, Germania
 3.Gărâna Jazz Festival - 18 –
20 iulie 2008, POIANA LUPULUI (lângă SEMENIC)
 4. 
Metallica – 23 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
 5. Lenny Kravitz - The Love Revolution Tour, 26 iulie 2008, Cotroceni, Bucureşti
 6. Massive Attack – 2 august 2008, Stadionul de atletism Iolanda Balaş Soter
 7. Iron Maiden - Somewhere Back in Time World Tour, 4 august 2008 ora 20:00,  
    
Cotroceni, Bucureşti
 8. STUFSTOCK™ 6 – 14 august 2008, ora 18 Marina Park - Vama Veche
    (Jean Luc Ponty – Gerald Gradwohl, Nguyên Lê, Apocalyptica, Deus, etc)
 9. FIVE PIECE BAND – duminică 26 octombrie 2008, Bucureşti
     (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
10. Jean Michel Jarre – 10 noiembrie 2008, ora 20 - Sala Polivalentă Bucureşti
11. Christmas with SMOKIE & 101 Violins 19 Decembrie 2008, ora 19 - Sala Polivalenta 
     Bucureşti


O ştire ce la început părea incredibilă - JEAN MICHEL JARRE live în România – iată că prinde contur şi se confirmă prin punerea biletelor în vânzare. Pe data de 10 noiembrie 2008, artistul francez va concerta la Sala Polivalentă, fiind adus de Fundaţia Culturală Phoenix şi Paul Nancă. Acum doi ani, presa anunţa că ambasadorul muzicii electronice europene a fost contactat pentru un show de sunet şi lumină în faţa Casei Poporului, cu ocazia francofoniei. Proiectul a fost abandonat din lipsă de spirit managerial, iar anul acesta, după nouă luni de negocieri cu managerul artistului, organizatorii care au adus în România pe Kronos Quartet, Jon Anderson, Joan Baez, Nigel Kennedy şi Tori Amos au reuşit imposibilul. Ce-i drept, într-un show de mici dimensiuni, poate prea mici pentru aşteptările şi chiar posibilităţile noastre. Însă turneul european “Oxygène” din care face parte acest tip de spectacol (Glasgow, Dublin, Munchen, Bruxells, Copenhaga, Berlin, Hamburg, Oslo, Luxembourg, Lisabona, Frankfurt, Salamanca, Barcelona, Valladolid, etc) motivează întrucâtva înghesuiala în Sala Polivalentă. Dimensiunea istorică a show-ului care ar fi putut avea loc în piaţa din faţa Clădirii nr. 3 din lume şi în special, a recordului de public, ne demobilizează la gândul că NU îl va mai contacta nimeni în viitor! În fine, evenimentul se înscrie după cum bănuiaţi, în linia generală a concertelor organizate din 1989 încoace. Aproape de amurgul carierei sau retraşi deja, mulţi artişti sunt contactaţi foarte târziu din două motive clare. Primul este desigur cel financiar pentru care nici un organizator nu are scrupule şi al doilea profund cultural pentru că în ceea ce priveşte rock-ul, jazz-ul, muzica electronică, prog-ul şi blues-ul nimeni nu are interes ca acest popor să cunoască şi să fie informat. E drept au fost şi excepţii, dar care nu au făcut decât să confirme această regulă Nescrisă, de care ţin cont mai toţi “mogulii” caselor de discuri din România. Şi aşa se vând foarte puţine albume româneşti şi străine de când cu piratarea pe internet, de ce să le luminăm minţile cu Van Der Graaf Generator, Eric Clapton, Rush, Vangelis, Yanni, B.B. King, Buddy Guy, Johnny Winter, Edgar Winter, Chris Farlowe,  Robben Ford, Z.Z. Top, Aerosmith, AC/DC, Joe Bonamassa, Renaissance, J.J. Cale, Mark Knopfler, Santana, The Who, Drive by Truckers, Keb Mo, Katie Melua, Robin Trower, Klaus Schulze, Tangerine Dream, Lisa Gerard, The Flower Kings, IQ, Quidam, PFM, The Police, Manowar, The White Stripes, Bob Dylan, Queen plus Paul Rodgers, Roger Waters, David Gilmour, U2, Van Morrison, Tom Waits, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Neil Young, Dalaras, Chris Rea, Van Halen, Coldplay, Greenday, Gianna Nanini, Tommy Emmanuel, Smashing Pumpkins, The Pogues, etc şi cu voia dvs. ultimul pe listă, Leonard Cohen. Ar fi o greşeală de marketing această cultură şi culturalizare, la care nici după 20 de ani de la aşa zisa ”revoluţie” mulţi nu vor avea acces de nici un fel. Mass-Media culturală este la pământ. Se bat pe ştiri, pe manele şi pe audienţa politicianistică. Societatea culturală este refugiată în subsol, în festivaluri şi evenimente foarte slab mediatizate. Noi nu avem nici măcar un milionar ca bulgarul din Kavarna care să ne aducă pe banii lui muzică cu adevărat bună!!!! Dar avem cele mai frumoase maşini de lux, cele mai excitante scandaluri sexuale, cele mai multe supermarketuri, cele mai mari hoteluri din est, suntem cei mai tari la fotbal, la bârfe, la politică şi avem cei mai frumoşi sâni.

Jean Michel Jarre, în vârstă de 60 de ani (24 august), care a vândut de-a lungul celor peste 40 de ani de muzică, în jur de 100 de milioane de discuri, este fiul lui Maurice Jarre, celebru dirijor şi compozitor al multor coloane sonore printre altele, “Doctor Jivago”, “Lawrence of Arabia”, “Fatal Attraction”, “The Longest Day”, “Topaz”, “Shogun”, “A Passage to India”, şi “Dead Poets Society”, iar bunicul său începuse cu mulţi ani în urmă să experimenteze ceea ce Jean Michel Jarre va inventa mai târziu, una dintre primele console audio şi unul dintre cei care au realizat primele fonografe portabile.

Jean Michel s-a alăturat în 1969, celor de la Groupe de Recherche Musicale, unde l-a cunoscut pe iniţiatorul curentului muzicii concrete, dar unde a avut de-a face şi cu primele modele de sintetizatoare. A fost primul care a dus muzica electronică la Opera din Paris, în 1971, continuând să lucreze la colaborări hibride între sintetizatoare şi compoziţii clasice. În 1977 avea să se lanseze cu genialul “Oxygène”, discul despre care criticii spun că ar fi cel mai influent din istoria muzicii electronice. Dacă primele sale compoziţii fuseseră respinse de public pentru caracterul experimental, Jean Michel Jarre a reuşit în doar câţiva ani să popularizeze muzica electronică aşa cum foarte puţini au mai făcut-o. În 1979, la concertul său din Place de la Concorde a intrat în Cartea Recordurilor pentru cât public a adus, iar doi ani mai târziu era primul artist pop invitat să concerteze în China. În 1983, făcea una dintre primele revoluţii de marketing muzical: albumul “Musique pour Supermarché”, editat într-un singur exemplar, a fost transmis o singură dată la un post de radio, toţi ascultătorii fiind nevoiţi să-şi înregistreze piesele de la radio, pentru a le putea asculta, originalul fiind apoi scos la licitaţie. În 1999, a fost invitatul egiptenilor, concertând în deşertul Giza pentru a sărbători intrarea în noul mileniu. Lansarea discului “En Attendant Cousteau” (1990) a mai depăşit un record de public, la concertul de la Paris venind în jur de două milioane şi jumătate de oameni, pentru ca în 1997, la Moscova, la show-ul lui să vină cu un milion mai mulţi. Dacă la începutul anilor 2000 a mai susţinut concerte istorice, cum ar fi cel din Oraşul Interzis şi cel din Sahara, în 2007 s-a întors la “Oxygène, la care avem Rendez-Vous pe 10 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.


Comunicat de presa

A 12-A EDITIE A FESTIVALULUI DE JAZZ DE LA GARANA SE VA DESFASURA IN ACEST AN IN PERIOADA 18 - 20 IULIE.

CHARLES LLOYD(SUA) ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS 
DJABE(UNGARIA)
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES(RO)
JAROSLAV SMIETANA(PL)
LARS DANIELSSON(SUEDIA)
LITHUANIAN JAZZ TRIO(Lituania)
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING (Italia)
NIGHTLOSERS (RO)
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA)
YELLOWJACKETS si MIKE STERN (SUA)
EVENIMENTUL ESTE PRODUS SI ORGANIZAT DE   FUNDATIA CULTURALA JAZZ BANAT DIN TIMISOARA     www.garana-jazz.ro


Pe 4 iulie 2008 a încetat din viaţă Geo Dobrescu, solistul vocal al trupei rock ROGVAIV. Născut în 1960 la Slobozia, a urmat cursurile Facultăţii de Foraj din cadrul IPG Ploiesti unde în 1981 a înfiinţat împreuna cu Cristin Tomeci formaţia ROGVAIV. Participant la numeroase festivaluri de muzica rock din anii 80, cum ar fi PRIMĂVARA BALADELOR (Bucureşti), TOP T (Buzău), POSADA (Câmpulung), festivalurile studenţeşti din BACĂU, GALAŢI, TÂRGU MUREŞ, etc, a obţinut atât premii pentru calităţile sale de solist cât şi alături de formaţia ROGVAIV. A cântat în zeci de concerte în toată ţara, alături de Mădălina Manole, Marcel Pavel, Nico, Victor Socaciu, Florian Pittiş, Ioan Gyuri Pascu şi mulţi alţii. Criticii vremii l-au supranumit Joe Cocker al României (aşa cum a apărut în revistele şi almanahurile care mai puteau scrie câte ceva despre rock în acea perioadă neagră din istoria modernă). După 1989, prin plecarea în occident a colegului şi prietenului său Cristin Tomeci, şi destrămarea trupei ROGVAIV, Geo Dobrescu a fost uitat ca atâţia alţi artişti valoroşi români. În 2006 a renăscut în Belgia unde a fost invitat să cânte împreună cu noul ROGVAIV, alături de foştii colegi şi prieteni Cristin Tomeci şi Râşnită Costel (Rama), precum şi de renumiţi muzicieni din Flandra. Ultima lui înregistrare, piesa "Happy" nu a fost difuzată niciodată în România deşi a ajuns până în vârful topurilor din Flandra. Nu a putut să stea departe de ţară şi a revenit în România. A murit pe neaşteptate în Ploieşti, neînţeles de cei din jur şi uitat de lumea artistică din ţara lui iubită, rămânând pănă la final acelaşi dulce copil nebun şi visător, aşa cum îl descria fostul lui coleg de facultate şi prieten, poetul Daniel Bănulescu. De astăzi vocea lui se va adăuga la cea a corului artiştilor de valoare din muzica pop românească ridicaţi la ceruri, uitaţi sau ignoraţi prea uşor atâta timp cât au fost alături de noi. Să-i fie ţărâna uşoară.

www.myspace.com/rogvaiv


(R19)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. STUFSTOCK™ 6 – 14 august 2008, ora 18, Marina Park - Vama Veche
 2. RBD – 6 septembrie 2008, ora 19, Sala Polivalentă, Bucureşti
 3. Gipsy Kings Family – 2 septembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 4. JUANES - La Vida World Tour – 3 septembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 5. Al Di Meola – 11 septembrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 6. MADONNA Sticky & Sweet Tour – 20 septembrie 2008, Stade de France, Paris
 7. Leonard COHEN – 21 septembrie 2008 ora 20, Arcul de Triumf, Bucureşti
 8. LITTLE RICHARD – 9 octombrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti
 9. Al Jarreau – 23 octombrei 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
10. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra – 24 octombrie 2008, ora 19,  Sala Palatului, Bucureşti
11. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
12. FIVE PIECE BAND – duminică, 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
    
 (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
13. Nigel Kennedy Quintet – 5 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
14. Jean Michel Jarre – 10 noiembrie 2008, ora 20 - Sala Polivalentă, Bucureşti
15.Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 Decembrie 2008, ora 19 - Sala Polivalenta, Bucureşti


Anul ROCK 2008, după cum vedeţi în desfăşurătorul evenimentelor concertistice de mai sus, se încheie cu mult jazz, lucru cel puţin neobişnuit, mai ales că nu ne aşteptam ca acest lucru să (par)vină de la o companie ce nu a promovat şi nu a făcut bani din aşa ceva până acum. Într-adevăr această mică speculaţie managerială va completa lipsurile din trecut şi va oferi speranţe fanilor acestui foarte important gen muzical. Alături de rock şi blues, jazz-ul face parte din valorile culturale incontestabile ale artei sunetelor şi este o mare plăcere pentru fani să (re)vadă nume grele care şi-au adus contribuţia la cimentarea renumelui său. Să nu uităm că festivalurile de jazz de la Gărâna şi Sibiu, au dovedit că avem specialişti serioşi şi competenţi în organizarea şi promovarea jazz-ului mondial, cum deasemeni avem şi un public serios, iubitor, ce preţuieşte această muzică. De aceea, sper că acest final jazz-istic al anului 2008 să nu fie o imitaţie aventuristică, ci o certitudine organizată impecabil. Adică un brand! Până una alta dragi iubitori ai jazz-ului puteţi descoperi titluri noi şi valoroase la Andante Music (office@andante.ro ; în Bucureşti, vis-à-vis de Facultatea de Drept)!


De curând circulă prin mail-uri şi radio-şanţ un curent de opinie favorabil aducerii în România a formaţiei australiene AC/DC! Am salutat acestă idee şi o voi sprijini cu fermitate, mai ales că sunt fan şi am fost prezent la unul dintre show-urile acestui mare grup rock. Însă, trebuie să precizez că această îmbogăţire” culturală a audienţei din ţara noastră poate lua o întorsătură haotică prin informarea insuficientă sau greşită şi voit compromiţătoare a acestui gen. Când vrei să distrugi un curent muzical, fie îl ignori, cum s-a făcut pănă acum, fie sufoci audienţa cu evenimente multe şi prost organizate, ştiri şi imagini preponderent negative, etc. Să nu mai vorbim de proasta informare din mass-media pentru că acesta este un handicap al ştiriştilor de orice calibru din radio sau TV. Cu puţine excepţii, şi cu ajutorul câtorva prieteni adevăraţi ai rock–ului, multe din valorile culturale ale acestuia s-au strecurat printre deşeurile muzicale ale playlist-urilor ... În fine, comercializarea excesivă a posturilor de radio şi a televiziunilor a dus la (in)formarea tinerei generaţii fără discernământ, a căror educaţie va fi de cele mai multe ori nulă sau fără indentitate. Nu ştiu câţi dintre voi vă amintiţi de ajutorul pe care l-a oferit Moţu Pittiş în promovarea şi corecta informare a publicului despre grupul THE ROLLING STONES!!!! Fie-i ţărâna uşoară! Zilele trecute s-a împlinit un an de la dispariţia sa fulgerătoare, pe care o regretăm nespus de mult! Modelul de conduită pe care l-a impus radio-ului său este concludent pentru afirmaţiile mele de mai sus. De la regretatul Cornel Chiriac, auditoriul din România nu a mai avut un ocrotitor merituos. Florian Pittiş a fost prietenul muzicii de valoare, a fost confidentul tinerei generaţii şi nu în ultimul rând a fost şi va rămâne un mare învăţător! Aşadar, până să-i vedem pe AC/DC să nu uităm că i-am avut în România pe celebrii Judas Priest şi Iron Maiden. Lucru meritoriu în fond, dar stângăcia organizatorilor de la bestfest în săraca informare şi îmbătătoarea amestecare a trupelor din festivalul la care a participat Judas şi proasta organizare a concertului Maiden mă face să pronunţ un singur cuvânt – diletanţi. Da! Ăsta este adevărul (din păcate). Dacă acest specimen de oameni vor prelua hăţurile acestei afaceri publicul va avea de suferit. Pe termen lung! Pentru că pe termen scurt Ei vor câştiga. Am spus nu demult că Ei (organizatorii) nu fac evenimente, nu fac cultură, ei fac o bişniţă ordinară care le va aduce un câştig şi un renume pe termen scurt. E vorba de probitate profesională, de seriozitate şi de bun simţ. De aceea mulţi dintre sponsorii acestor simple concerte nu bagă bani decât o singură dată. Bineînţeles că nici ei nu ştiu cu ce se mânâncă acest gen muzical. Unul dintre ei, Heineken Music ar trebui să sprijine în mod normal şi blues-ul! Doar e bere nu ? Nici un leuţ nu duce la blues sau jazz, în schimb numele său este de tot mai prezent pe afişele de concert ce anunţă muzică tehno, house sau alte drăcii din astea … Ehei, s-au dus timpurile când Aurel Mitran aducea muzică Pour le connaisseurs!!! Păcat! Pentru că, cele două embleme ale rock-ului mondial au fost la înălţime, soliştii Halford şi Dickinson sunt la fel de buni, iar spectacolul oferit a fost grandios! De aceea, este regretabil că obligaţiile părţii româneşti ce priveau buna organizare nu au fost respectate, publicului român oferindu-i-se spaţii, locaţii şi servicii de proastă calitate. Poate vor învăţa ceva din aceste rânduri şi (îşi) vor pune întrebări!


Grupul clujean de simfonic-prog Yesterdays a lansat prin intermediul label-ului francez MUSEA Records primul său album! Este intitulat Holdfénykert şi reprezintă cel mai categoric răspuns la întrebarea: „Există muzică progresivă în România? Dacă vă grăbiţi, îl puteţi prinde în colecţia dvs! La muzica prog nu se scot multe exemplare…


Sănătatea solistului grupului YES, Jon Anderson acuză suferinţe acute respiratorii. Din acest motiv, startul turneului de celebrare a celor 40 de ani de muzică progresivă a fost amânat. Aşteptăm veşti de la turneul confraţilor de la Jethro Tull, început pe 6 aprilie anul acesta în UK.


Alice Cooper a lansat pe 29 iulie 2008 un nou album! Numit Along Came a Spider ca filmul lui Lee Tamahori (în care joacă Morgan Freeman!) este cel de-al 25 lea din discografia sa şi îi are ca invitaţi pe Ozzy Osbourne la muzicuţă şi pe Slash la chitară…The Nightmare continues...


Celebrul festival OZZFEST continuă. La Dallas în Texas de această dată, pe 9 august 2008, pe trei scene, vor concerta printre alţii: Metallica, Apocalyptica, Hellyeah, Rigor Mortis, Cavalera Conspiracy, Serj Tankian, Shadows Fall şi bineînţeles ... Ozzy Ozbourne !


Iată că şi la americani rockerii sprijină politicu’. Cei trei membrii supravieţuitori ai grupului The Grateful Dead, Mickey Heart, Phil Lesh şi Bob Weir susţin campania primul politician de culoare, candidat cu şanse reale la preşedenţia Americii!!! Barack Obama, fan al grupului, declară că ascultă pe iPod-ul său melodiile acestui grup faimos, al cărui fondator şi leader a fost regretatul Jerry GARCIA (n. 1 august 1942 - d. 9 august 1995 San Francisco) !


Vocea şi chitara grupului Pink Floyd, celebrul David Gilmour, lansează un nou DVD în concert în luna septembrie 2008! După excepţionalul Live at The Royal Albert Hall, David cred că ne bucura ochii şi urechile cu înregistrările live din turneul 2006. Live in Gdansk se va găsi cu siguranţă la standul lui Vali Pădure, Rockshop de la magazinul Muzica! Pentru că acesta este un album deosebit vă puteţi da singuri seama studiind cele trei variante în care va apare: dublu CD plus dublu DVD (11 piese bonus), dublu CD plus 1 DVD şi  dublu CD (22 piese) realizate de Sony. Aşadar … coming back to life … Mr. Waters!


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George (în curând un interviu pe acest site).


Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!


Celebrul Eric Burdon, faimos pentru interpretarea sa psychedelică la celebrele Tobacco Road şi Paint It Black a susţinut pe 21 aprilie a.c. la Royal Albert Hall un show de zile mari împreună cu nu mai puţin celebrul grup de funky The War. Aşteptăm cu foarte mare interes dvd-ul acestei nopţi de excepţie! Până atunci căutăm prin toate sursele mult anunţatul DVD oficial cu excelenta reunire Led Zeppelin.


Van Halen din nou împreună cu David Lee Roth! Ei vor fi protagoniştii noului dvd ce reprezintă imagini din turneul american început în 2007!

 
Lou Reed şi Laurie Anderson sunt căsătoriţi oficial! Lou Reed aflat la a treia căsătorie, îşi va petrece timpul rămas cu excentrica Laurie Anderson (aflată la prima căsătorie). Laurie este bine cunoscută publicului român pentru albumul de avangardă Big Science lansat în 1982.


Ian Gillan, Jack Bruce şi Randy Bachman au fost protagoniştii serii dedicate omagierii memoriei lui JEFF HEALEY! Ei ai oferit un spectacol total, miilor de fani adunaţi în Toronto, pentru a comemora dispariţia prematură a marelui muzician canadian răpus de cancer în luna martie a acestui an!


Grupul german SCORPIONS aflat în turneu de promovare al noului lor album Humanity Hour (vol. 1), îşi vor invita foştii săi membrii, Uli John Roth (activ între1973-1978), Herman Rarebell (1977-1983, 1984-1995) şi Rudi Lenners (1975-1977) pentru un show special pe 25 octombrie a.c. la centrul cultural Zenith din Strasbourg! Preţul unic pentru acest show este 46,10 euro!


Dacă tot am vorbit de sfârşitul jazz-istic din 2008 să reamintim organizatorilor de pe la noi că reunirea celebrului grup de fusion Return to Forever a pusă la cale la Londra, la Camden Jazz Cafe, pe 20 mai a.c. După mai bine de 30 de ani Return to Forever au susţinut concerte la Chicago Theater, apoi în Los Angeles şi de ce nu ... poate se gândeşte cineva să-i aducă la Sala Palatului pe Stanley Clarke, Al Di Meola, Lenny White şi Chick Corea! Să amintim celebrele albume Light As A Feather”, „Hymn of the Seveth Galaxy”, „No Mystery”, „Where Have I Known You Before” şi „Romantic Warrior”!!!!


Ioan Big şi EVENT PLUS au în pregătire pentru acest sfârşit de an două mari concerte de blues! John Hammond Jr. şi Popa Chubby sunt doi muzicieni de mare valoare ai blues-ului american pe care sperăm că îi vom vedea la Hard Rock Cafe în Bucureşti!


9 august 2008
Radu Lupaşcu 


(R20)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Juanes - 3 septembrie 2008, ora 20:00 Sala Polivalentă, Bucureşti 
 
2. RBD – 6 septembrie 2008, ora 19, Sala Polivalentă, Bucureşti
 
3. Gipsy Kings Family – 2 septembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 
4. JUANES - La Vida World Tour – 3 septembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 
5. Al Di Meola – 11 septembrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 
6. MADONNA Sticky & Sweet Tour – 20 septembrie 2008, Stade de France, Paris
 
7. Leonard COHEN – 21 septembrie 2008 ora 20, Arcul de Triumf, Bucureşti
 8. Gianna Nannini – 22 septembrie 2008, Arenele romane, Bucureşti
 
9. LITTLE RICHARD – 9 octombrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti
10. Paul GILBERT – 17 octombrie BECKER BRAÜ LIVE MUSIC, str. Turturele nr. 11, Bucureşti
11. Al Jarreau – 23 octombrei 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
12. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra – 24 octombrie 2008, ora 19,  Sala Palatului, Bucureşti
13. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
14. FIVE PIECE BAND – duminică, 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
     
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
15. Nigel Kennedy Quintet – 5 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
16. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
17. Jean Michel Jarre – 10 noiembrie 2008, ora 20 - Sala Polivalentă, Bucureşti
18. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 Decembrie 2008, ora 19 - Sala Polivalenta, Bucureşti.


Comunicat de presă

Raporturile lui JUANES cu presa, cu ocazia concertului pe care acesta îl va susţine la Sala Polivalentă vor avea loc în următoarele coordonate:

Marţi – 2 septembrie – ora 16.25 – Aeroportul Otopeni – salutul artistului pentru publicul din România – este permisă filmarea şi fotografierea, cu condiţia obţinerii autorizaţiei din partea Aeroportului Otopeni.

Miercuri – 3 septembrie – Hotel Intercontinental - ora 12:30 – distribuirea acreditărilor

-ora 13:00 – conferinţa de presă
-ora 13:20 – meet & greet - foto
-ora 13:40 – 14:00 – micro-interviuri one to one
-ora 20:00 – concert – este permisa filmarea şi fotografierea (fără flash sau lumină suplimentară) pe parcursul recitalului de deschidere (Analia Selis şi Catalin Josan) şi la primele 3 piese Juanes.

Fundatia Phoenix,   Paul Nancă - 0722.251.083 - www.phoenix.ro

Concertul cântăreţului de origine columbiană, JUANES, face parte din turneul mondial de promovare a celui mai nou şi valoros album său, La Vida ... Es un ratico (Life is a moment!). Acest album a acupat locul 1 în topul latin pop, locul 13 în topul Billboard şi este printre primele 100 de albume din topul european în anul 2007! El armonizează perfect atmosfera tradiţională columbiană cu spiritul latin, dragostea şi credinţa în frumos şi forţa binelui ! Juanes este un artist polivalent: cântăreţ, chitarist, producător şi compozitor al tuturor melodiilor sale. Juanes are la activ patru albume solo. Acest ultim album a depăşit cifra de 5 milioane de exemplare vândute în lumea întreagă. Până în prezent Juanes a câştigat 12 premii Latin Grammy, fiind totodată şi fondatorul Fundaţiei Umanitare Mi Sangre. Juanes, pe numele său adevărat Juan Esteban Aristizibal Vasquez (născut pe 9 august 1972, în Medellin) este unul dintre cei mai bine cotaţi artişti pe plan internaţional, fiind de altfel declarat de către Los Angeles Times drept cea mai importantă figură a muzicii latine. Prima sa trupă a fost însă ... una de heavy metal, numită Ekhymosis, cu influenţe evidente Metallica, pe care a desfiinţat-o în 1998, când a debutat cu albumul Fíjate Bien. Acesta s-a vândut într-o sută de mii de exemplare şi a fost nominalizat la 6 premii Grammy, cucerind 2 dintre ele (Best Rock Solo Vocal Album şi Best New Artist)! Concertul starului va avea loc în data de 3 septembrie 2008, ora 20:00, la Sala Polivalentă. Viaţa merită trăită am spune noi şi fiecare moment special ca acesta, trebuie trăit la maximum!


Anul ROCK 2008, după cum vedeţi în desfăşurătorul evenimentelor concertistice de mai sus, se încheie cu mult jazz, lucru cel puţin neobişnuit, mai ales că nu ne aşteptam ca acest lucru să (par)vină de la o companie ce nu a promovat şi nu a făcut bani din aşa ceva până acum. Într-adevăr această mică speculaţie managerială va completa lipsurile din trecut şi va oferi speranţe fanilor acestui foarte important gen muzical. Alături de rock şi blues, jazz-ul face parte din valorile culturale incontestabile ale artei sunetelor şi este o mare plăcere pentru fani să (re)vadă nume grele care şi-au adus contribuţia la cimentarea renumelui său. Să nu uităm că festivalurile de jazz de la Gărâna şi Sibiu, au dovedit că avem specialişti serioşi şi competenţi în organizarea şi promovarea jazz-ului mondial, cum deasemeni avem şi un public serios, iubitor, ce preţuieşte această muzică. De aceea, sper că acest final jazz-istic al anului 2008 să nu fie o imitaţie aventuristică, ci o certitudine organizată impecabil. Adică un brand! Până una alta dragi iubitori ai jazz-ului puteţi descoperi titluri noi şi valoroase la Andante Music (office@andante.ro ; în Bucureşti, vis-à-vis de Facultatea de Drept)!


De curând circulă prin mail-uri şi radio-şanţ un curent de opinie favorabil aducerii în România a formaţiei australiene AC/DC! Am salutat acestă idee şi o voi sprijini cu fermitate, mai ales că sunt fan şi am fost prezent la unul dintre show-urile acestui mare grup rock. Însă, trebuie să precizez că această îmbogăţire” culturală a audienţei din ţara noastră poate lua o întorsătură haotică prin informarea insuficientă sau greşită şi voit compromiţătoare a acestui gen. Când vrei să distrugi un curent muzical, fie îl ignori, cum s-a făcut pănă acum, fie sufoci audienţa cu evenimente multe şi prost organizate, ştiri şi imagini preponderent negative, etc. Să nu mai vorbim de proasta informare din mass-media pentru că acesta este un handicap al ştiriştilor de orice calibru din radio sau TV. Cu puţine excepţii, şi cu ajutorul câtorva prieteni adevăraţi ai rock–ului, multe din valorile culturale ale acestuia s-au strecurat printre deşeurile muzicale ale playlist-urilor ... În fine, comercializarea excesivă a posturilor de radio şi a televiziunilor a dus la (in)formarea tinerei generaţii fără discernământ, a căror educaţie va fi de cele mai multe ori nulă sau fără indentitate. Nu ştiu câţi dintre voi vă amintiţi de ajutorul pe care l-a oferit Moţu Pittiş în promovarea şi corecta informare a publicului despre grupul THE ROLLING STONES!!!! Fie-i ţărâna uşoară! Zilele trecute s-a împlinit un an de la dispariţia sa fulgerătoare, pe care o regretăm nespus de mult! Modelul de conduită pe care l-a impus radio-ului său este concludent pentru afirmaţiile mele de mai sus. De la regretatul Cornel Chiriac, auditoriul din România nu a mai avut un ocrotitor merituos. Florian Pittiş a fost prietenul muzicii de valoare, a fost confidentul tinerei generaţii şi nu în ultimul rând a fost şi va rămâne un mare învăţător! Aşadar, până să-i vedem pe AC/DC să nu uităm că i-am avut în România pe celebrii Judas Priest şi Iron Maiden. Lucru meritoriu în fond, dar stângăcia organizatorilor de la bestfest în săraca informare şi îmbătătoarea amestecare a trupelor din festivalul la care a participat Judas şi proasta organizare a concertului Maiden mă face să pronunţ un singur cuvânt – diletanţi. Da! Ăsta este adevărul (din păcate). Dacă acest specimen de oameni vor prelua hăţurile acestei afaceri publicul va avea de suferit. Pe termen lung! Pentru că pe termen scurt Ei vor câştiga. Am spus nu demult că Ei (organizatorii) nu fac evenimente, nu fac cultură, ei fac o bişniţă ordinară care le va aduce un câştig şi un renume pe termen scurt. E vorba de probitate profesională, de seriozitate şi de bun simţ. De aceea mulţi dintre sponsorii acestor simple concerte nu bagă bani decât o singură dată. Bineînţeles că nici ei nu ştiu cu ce se mânâncă acest gen muzical. Unul dintre ei, Heineken Music ar trebui să sprijine în mod normal şi blues-ul! Doar e bere nu ? Nici un leuţ nu duce la blues sau jazz, în schimb numele său este de tot mai prezent pe afişele de concert ce anunţă muzică tehno, house sau alte drăcii din astea … Ehei, s-au dus timpurile când Aurel Mitran aducea muzică Pour le connaisseurs!!! Păcat! Pentru că, cele două embleme ale rock-ului mondial au fost la înălţime, soliştii Halford şi Dickinson sunt la fel de buni, iar spectacolul oferit a fost grandios! De aceea, este regretabil că obligaţiile părţii româneşti ce priveau buna organizare nu au fost respectate, publicului român oferindu-i-se spaţii, locaţii şi servicii de proastă calitate. Poate vor învăţa ceva din aceste rânduri şi (îşi) vor pune întrebări!


Grupul clujean de simfonic-prog Yesterdays a lansat prin intermediul label-ului francez MUSEA Records primul său album! Este intitulat Holdfénykert şi reprezintă cel mai categoric răspuns la întrebarea: „Există muzică progresivă în România? Dacă vă grăbiţi, îl puteţi prinde în colecţia dvs! La muzica prog nu se scot multe exemplare…


Sănătatea solistului grupului YES, Jon Anderson acuză suferinţe acute respiratorii. Din acest motiv, startul turneului de celebrare a celor 40 de ani de muzică progresivă a fost amânat. Aşteptăm veşti de la turneul confraţilor de la Jethro Tull, început pe 6 aprilie anul acesta în UK.


Alice Cooper a lansat pe 29 iulie 2008 un nou album! Numit Along Came a Spider ca filmul lui Lee Tamahori (în care joacă Morgan Freeman!) este cel de-al 25 lea din discografia sa şi îi are ca invitaţi pe Ozzy Osbourne la muzicuţă şi pe Slash la chitară…The Nightmare continues...


Celebrul festival OZZFEST continuă. La Dallas în Texas de această dată, pe 9 august 2008, pe trei scene, vor concerta printre alţii: Metallica, Apocalyptica, Hellyeah, Rigor Mortis, Cavalera Conspiracy, Serj Tankian, Shadows Fall şi bineînţeles ... Ozzy Ozbourne !


Iată că şi la americani rockerii sprijină politicu’. Cei trei membrii supravieţuitori ai grupului The Grateful Dead, Mickey Heart, Phil Lesh şi Bob Weir susţin campania primul politician de culoare, candidat cu şanse reale la preşedenţia Americii!!! Barack Obama, fan al grupului, declară că ascultă pe iPod-ul său melodiile acestui grup faimos, al cărui fondator şi leader a fost regretatul Jerry GARCIA (n. 1 august 1942 - d. 9 august 1995 San Francisco) !


Vocea şi chitara grupului Pink Floyd, celebrul David Gilmour, lansează un nou DVD în concert în luna septembrie 2008! După excepţionalul Live at The Royal Albert Hall, David cred că ne bucura ochii şi urechile cu înregistrările live din turneul 2006. Live in Gdansk se va găsi cu siguranţă la standul lui Vali Pădure, Rockshop de la magazinul Muzica! Pentru că acesta este un album deosebit vă puteţi da singuri seama studiind cele trei variante în care va apare: dublu CD plus dublu DVD (11 piese bonus), dublu CD plus 1 DVD şi  dublu CD (22 piese) realizate de Sony. Aşadar … coming back to life … Mr. Waters!


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George (în curând un interviu pe acest site).


Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!


Celebrul Eric Burdon, faimos pentru interpretarea sa psychedelică la celebrele Tobacco Road şi Paint It Black a susţinut pe 21 aprilie a.c. la Royal Albert Hall un show de zile mari împreună cu nu mai puţin celebrul grup de funky The War. Aşteptăm cu foarte mare interes dvd-ul acestei nopţi de excepţie! Până atunci căutăm prin toate sursele mult anunţatul DVD oficial cu excelenta reunire Led Zeppelin.


Van Halen din nou împreună cu David Lee Roth! Ei vor fi protagoniştii noului dvd ce reprezintă imagini din turneul american început în 2007!


Lou Reed şi Laurie Anderson sunt căsătoriţi oficial! Lou Reed aflat la a treia căsătorie, îşi va petrece timpul rămas cu excentrica Laurie Anderson (aflată la prima căsătorie). Laurie este bine cunoscută publicului român pentru albumul de avangardă Big Science lansat în 1982.


Ian Gillan, Jack Bruce şi Randy Bachman au fost protagoniştii serii dedicate omagierii memoriei lui JEFF HEALEY! Ei ai oferit un spectacol total, miilor de fani adunaţi în Toronto, pentru a comemora dispariţia prematură a marelui muzician canadian răpus de cancer în luna martie a acestui an!


Grupul german SCORPIONS aflat în turneu de promovare al noului lor album Humanity Hour (vol. 1), îşi vor invita foştii săi membrii, Uli John Roth (activ între1973-1978), Herman Rarebell (1977-1983, 1984-1995) şi Rudi Lenners (1975-1977) pentru un show special pe 25 octombrie a.c. la centrul cultural Zenith din Strasbourg! Preţul unic pentru acest show este 46,10 euro!


Dacă tot am vorbit de sfârşitul jazz-istic din 2008 să reamintim organizatorilor de pe la noi că reunirea celebrului grup de fusion Return to Forever a pusă la cale la Londra, la Camden Jazz Cafe, pe 20 mai a.c. După mai bine de 30 de ani Return to Forever au susţinut concerte la Chicago Theater, apoi în Los Angeles şi de ce nu ... poate se gândeşte cineva să-i aducă la Sala Palatului pe Stanley Clarke, Al Di Meola, Lenny White şi Chick Corea! Să amintim celebrele albume Light As A Feather”, „Hymn of the Seveth Galaxy”, „No Mystery”, „Where Have I Known You Before” şi „Romantic Warrior”!!!!


Big şi EVENT PLUS au în pregătire pentru acest sfârşit de an două mari concerte de blues! John Hammond Jr. (22 noiembrie 2008 la Hard Rock Cafe) şi Popa Chubby sunt doi muzicieni de mare valoare ai blues-ului american pe care sperăm că îi vom vedea la Hard Rock Cafe în Bucureşti!


9 august 2008
Radu Lupaşcu


(R21)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. MADONNA Sticky & Sweet Tour – 20 septembrie 2008, Stade de France, Paris
 
2. Leonard COHEN – 21 septembrie 2008 ora 20, Arcul de Triumf, Bucureşti
 
3. Gianna Nannini – 22 septembrie 2008, Arenele romane, Bucureşti
 
4. JOSE CARRERAS – 4 octombrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 
5. LITTLE RICHARD – 9 octombrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti
 
6. Paul GILBERT – 17 octombrie BECKER BRAÜ LIVE MUSIC, str. Turturele nr. 11, Bucureşti
 
7. Al Jarreau – 23 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 
8. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra – 24 octombrie 2008, ora 19,  Sala Palatului, Bucureşti
 9. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
10. FIVE PIECE BAND – 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
     2
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
11. Nigel Kennedy Quintet – 5 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
12. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
13. Jean Michel Jarre - OXYGENE Tour 10 noiembrie 2008, ora 20 - Sala Polivalentă, Bucureşti
14. John Hammond Jr. – 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
15. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
16. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
17. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
18. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
19. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19 - Sala Polivalentă, Bucureşti.


Lecţii de chitară cu PAUL GILBERT! Pentru 160 de euro puteţi beneficia de o lecţie de chitară predată de acest mare maestru! Înscrieţi-vă din timp, deoarece locurile pentru această distracţie sunt doar ... şase! În afară de lecţia de chitară, pe care o puteţi înregistra, mai primiţi acces la soundcheck şi concert, şi câteva gadget-uri amintire după cum ne spune chiar Paul:

„VIP TICKETS are now available for my European tour!

A VIP TICKET includes:

* A one-hour guitar lesson with me
* VIP access to watch soundcheck
* An official tour laminate pass
* A new Paul Gilbert T-shirt, CD, instructional DVD, and guitar pick
* And of course, a ticket to the show!

Only 6 VIP tickets will be offered for each show, so reserve yours soon!

The VIP TICKET price is 130 GBP or 160 EUROS.

Reserve yours now by writing to: viptickets@paulgilbert.com

Please include:

* Your name
* The city and date where you will attend the show
* The number of VIP tickets you wish to purchase
* Your contact e-mail address

I hope to see you soon to teach you my newest guitar ideas!

Thank you,

Paul

P.S. It is fine to bring your guitar and a small audio recorder to the guitar lesson. If you have any other questions about the VIP tickets. Please write to: viptickets@paulgilbert.com


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George.


Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!


Vocea şi chitara grupului Pink Floyd, celebrul David Gilmour, lansează un nou DVD în concert în luna septembrie 2008! După excepţionalul Live at The Royal Albert Hall, David cred că ne bucura ochii şi urechile cu înregistrările live din turneul 2006. Live in Gdansk se va găsi cu siguranţă la standul lui Vali Pădure, Rockshop de la magazinul Muzica! Pentru că acesta este un album deosebit vă puteţi da singuri seama studiind cele trei variante în care va apare: dublu CD plus dublu DVD (11 piese bonus), dublu CD plus 1 DVD şi  dublu CD (22 piese) realizate de Sony. Aşadar … coming back to life … Mr. Waters!


Alte noutăţi foarte importante pentru colecţionari (şi nu numai!): The Sex Pistols - There‘ ll Always Be an England, primul dvd oficial al trupei, un concert din 2007, 77 minute, 24 piese şi un bonus special (DVD august 2008); RADIOHEAD primul best of pe DVD cu 20 de videoclipuri dintre care 9 inedite, neapărute pe DVD şi un fragment dintr-un concert de la Belfort Festival (DVD lansat în iunie 2008!); John Mayer - Where The Light Is: John Mayer Live In Los Angeles, 22 piese, 164 minute!, acustic solo, acustic trio şi trio electric, cel mai important show al artistului şi cel mai reprezentativ pentru creaţia sa de până acum (apărut iulie 2008); TESLA - Comin' Atcha Live! După 25 de ani, 12 albume, peste 2500 de show-uri şi peste 16 de milioane de discuri vândute, celebrii rockeri au susţinut un superb concert anul acesta (22 februarie) în Minnesota la Myth Nightclub în Maplewood. Remarcabilă performanţă (2 ore) şi excelentă piesă de colecţie pentru iubitorii genului hard rock şi pentru ce cei ce apreciază acest tip de show american!; GO RIDE THE MUSIC / West Pole, un dublu DVD înregistrat în 1969, din perioada Flower Power / Psychedelic rock cu trupele ce au reprezentat la acea vreme oraşul şi zona San Francisco, 294 minute!, Jefferson Airplane, Quicksilver Messenger Service, Ace Of Cups, Sons Of Champlin  şi desigur Grateful Dead (DVD apărut în iunie 2008); ALVIN LEE - Rockspective, aşa cum spune şi numele, o retrospectivă a unui foarte mare chitarist rock, membru fondator al celebrei TEN YEARS AFTER, DVD apărut numai în UK, 25 de lire sterline!!!, 59 min, dvd foarte important în special pentru muzicieni! Conţine următoarele piese sau extrase din piese: 1. Johnny B Goode 2. Help Me 3. Good Morning Little Schoolgirl 4. Slow Blues In C 5. Love Until I Die 6. Love Like A Man 7. One More Chance 8. You Told Me 9. I'm Going Home 10. Jenny Jenny 11. A Little Bit Of Love 12. Truckin' Down The Highway.(DVD apărut în luna mai 2003); TED NUGENT - Sweden Rocks, concert 2006, 15 piese, plus 3 bonusuri din 2007, 117, min. şi tot ca bonus, interviuri şi demonstraţii de tir cu arcul şi puşca automată… (DVD lansat în iunie 2008!).


Grupul clujean de simfonic-prog Yesterdays a lansat prin intermediul label-ului francez MUSEA Records primul său album! Este intitulat Holdfénykert şi reprezintă cel mai categoric răspuns la întrebarea: „Există muzică progresivă în România?


Dacă tot am vorbit de sfârşitul jazz-istic din 2008 să reamintim organizatorilor de pe la noi că reunirea celebrului grup de fusion Return to Forever a pusă la cale la Londra, la Camden Jazz Cafe, pe 20 mai a.c. După mai bine de 30 de ani Return to Forever au susţinut concerte la Chicago Theater, apoi în Los Angeles şi de ce nu ... poate se gândeşte cineva să-i aducă la Sala Palatului pe Stanley Clarke, Al Di Meola, Lenny White şi Chick Corea! Să amintim celebrele albume Light As A Feather”, „Hymn of the Seveth Galaxy”, „No Mystery”, „Where Have I Known You Before” şi „Romantic Warrior”!!!!


11 septembrie 2008
Radu Lupaşcu


(R22)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Stelele Baletului Rus – 2 octombrie ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 2
. JOSE CARRERAS
– 4 octombrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 3
. LITTLE RICHARD– 9 octombrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti
 4
. Paul GILBERT – 17 octombrie BECKER BRAÜ LIVE MUSIC, str. Turturele nr. 11, Bucureşti
 5
. Al Jarreau – 23 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 6
. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra – 24 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 7
. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 8. FIVE PIECE BAND – 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
  2
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
 9. A.G. WEINBERGER- 27 Octombrie 2008 – Bucuresti, Teatrul Evreiesc de STAT
10. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
11. Dan Puric – Confesiuni - 9 Noiembrie 2008, ora 19:00 Sala Mica a Palatului, Bucuresti
12.
 Jean Michel Jarre- OXYGENE Tour  10 noiembrie 2008, ora 20,
  Sala Polivalentă, Bucureşti
13.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 14 noiembrie 2008,
     Green Hours, Bucureşti
14.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti
15. John Hammond Jr.– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
16. Nigel Kennedy Quintet – 25 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
17. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
18. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
19. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
20. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
21. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti.


Comunicat de presă

GIANNABEST: o vara italiana intr-o toamna romaneasca

Bucuresti, 22 septembrie - Gianna Nannini a cantat pe scena Arenelor Romane din Capitala in fata a peste 4000 de spectatori intr-un concert prezentat de Fiat Bravo si organizat de Events.

Gianna Nannini a aterizat pe aeroportul Henri Coanda pe 21 septembrie seara. Si-a petrecut ziua de azi repetand intens pentru concert, alaturi de trupa ei alcatuita din 6 instrumentisti.

Accesul la spectacol a fost permis incepand cu ora 19.30, fata de 18.30 anuntat, datorita probelor de sunet prelungite. Gianna a intrat pe scena la ora 20.30, in uralele multimii, si a cantat 21 de piese, printre care s-au numarat cele mai cunoscute hituri ale ei: Profumo, I Maschi, Meravigliosa Creatura, Bello e Impossibile, Aria, Un’Estate Italiana.

Gianna si-a reconfirmat statutul de star pop-rock cu acte in regula, transformand scena Arenelor intr-o explozie de sunet, lumina si, cel mai important de atitudine. Ultimul spectacol din cadrul turneului GIANNABEST a ridicat peste 8000 de maini in aer si a facut sa rasune refrene italiene incendiare intr-o seara de toamna romaneasca racoroasa.

Setlist complet al concertului:

Mosca Cieca
Revolution
Suicido D’amore
Profumo
Amandoti
Sei Nell’Anima
Io
Fotoromanza
Latin Lover
Ragazzo Dell’Europa
Radio Baccano
America
Scandalo
I Maschi
Meravigliosa Creatura

Oh Marinaio
Notti Senza C.
Sorridi
Bello e Impossibile

Aria
Un’ Estate Italiana

Multumim pe aceasta cale partenerilor care au sprijinit evenimentul: Impulse Leasing, Perroni, Rin Grand Hotel. Co-producator: TVR2. Parteneri media: Magic FM, Sapte Seri, Men’s Health, Casa Lux, Auto Show, Quattroruote, Jurnalul National, InDoor Media, Revista Maxim, Bestjobs.ro, Port.ro, Anyplace.ro, Bestmusic.ro, Time4music.ro, News20.ro, Muzicabuna.ro.

Pentru fotografii la rezolutie de tipar si informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu Andreea Andreescu, Communication Manager, 0730 030 990 / 0730 026 742, aa@events.ro.

Events                                     Telefon       311 50 63
Bd. Lascar Catargiu, nr 15 A         Fax           311 50 65
Bucuresti, sector 1                     E-mail         events@events.ro
Romania                                     Web           www.events.ro

Compania Events organizeaza evenimente de marca din domeniile cultura, arta si entertainment. În portofoliul se numara proiecte precum: turneul „IRIS Digital Athenaeum” (2001); „Traviata” (2002); Richard Clayderman (2003); „Angela Gheorghiu” (2004); Flamenco Passion/Angel Munoz, ZORBA – Thanasis Polykandriotis (2005); „50 Cent”, „Bloodhound Gang”, „Billy Idol”, „Seal”, „ABBA Magic”, „No Mercy/Animal X” (2006); „Therapy?”, „Coke Live Festival”, „The Rolling Stones”, „Katatonia” (2007), „Zucchero”, „Patrice” (2008), „Shaggy”. (2008). Concertul Gianna Nannini continua avalansa concertelor pe care Compania Events le pregateste si in acest an amatorilor de muzica buna. Pe 21 septembrie, Leonard Cohen canta la Stadionul Arcul de Triumf din Capitala. Pe 2 octombrie, “Stelele Baletului Rus” aduc fascinatia dansului pe scena Salii Palatului din Capitala - prim-solistii celor mai faimoase companii de dans din patria baletului vor prezenta publicului romanescu un spectacol stralucitor. Pe 9 noiembrie, Little Richard sustine la Sala Palatului un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inima. Urmeaza multe altele. Pentru detalii, acceseaza www.events.ro.

Marca Fiat face parte din portofoliul AutoItalia Group, alaturi de Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong si Honda Bikes. AutoItalia Group este prezenta pe piata din Romania din anul 1993, fiind in prezent unul dintre cei mai mari importatori auto la nivel national.


Lecţii de chitară cu PAUL GILBERT! Pentru 160 de euro puteţi beneficia de o lecţie de chitară predată de acest mare maestru! Înscrieţi-vă din timp, deoarece locurile pentru această distracţie sunt doar ... şase! În afară de lecţia de chitară, pe care o puteţi înregistra, mai primiţi acces la soundcheck şi concert, şi câteva gadget-uri amintire după cum ne spune chiar Paul:

„VIP TICKETS are now available for my European tour!

A VIP TICKET includes:

* A one-hour guitar lesson with me
* VIP access to watch soundcheck
* An official tour laminate pass
* A new Paul Gilbert T-shirt, CD, instructional DVD, and guitar pick
* And of course, a ticket to the show!

Only 6 VIP tickets will be offered for each show, so reserve yours soon!

The VIP TICKET price is 130 GBP or 160 EUROS.

Reserve yours now by writing to:
viptickets@paulgilbert.com

Please include:

* Your name
* The city and date where you will attend the show
* The number of VIP tickets you wish to purchase
* Your contact e-mail address

I hope to see you soon to teach you my newest guitar ideas!

Thank you,

Paul

P.S. It is fine to bring your guitar and a small audio recorder to the guitar lesson. If you have any other questions about the VIP tickets. Please write to:
viptickets@paulgilbert.com


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George.


Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!


Alexandru Andries Impreuna cu A&A Records
2 DVD Digipack
Editie Limitata

ALEXANDRU ANDRIES :
nici nu stiu cind au trecut 10 ani dar cind mi-am dat seama mi s-a parut ca e prilej de bucurie si ca trebuie marcat cumva, asa ca am propus casei de discuri A&A Records sa facem o editie speciala - si ei, tot cu bucurie, au zis "sigur"

asa a aparut editia limitata IMPREUNA, manufacturata in conditii tehnice impecabile prin ODS intr-un tiraj de doar 1000 de exemplare, pentru colectionari - dublata de o editie "jewel box" cu albumele si DVD-urile scoase separat : exista VERDE-N FATA, primul album facut impreuna cu A&A Records in 1998, remasterizat - si un album nou-nout, 2008 - OFICIAL, exista concertul din 2007 de la Sala Nichita Stanescu din Bucuresti - IN SFIRSIT LA M.I. - si un concert surpriza, fara public - ACUSTIC LA ACT - si mai exista acesti 10 ani de colaborare prieteneasca si relaxata, in care A&A Records mi-a oferit cel mai frumos cadou pe care si-l poate dori un artist - libertatea absoluta de exprimare :))) sper ca multumirile mele [ greu de pus in cuvinte ] sa existe in cintecele pe care vi le oferim - IMPREUNA - acum ... si sa va bucure cel putin la fel de mult si pe dumneavoastra, cei fara de care nimic din ce am facut impreuna in acesti 10 ani nu ar fi fost posibil pe curind, peste inca 10 ani  

Editia aniversara Impreuna pe DVD cuprinde doua spectacole de exceptie ale artistului, puse in contrapondere pentru a realiza un produs absolut special.

Primul dintre ele este concertul din 2007 de la MI un concert cu cantece vesele pe care speram ca foarte mullta lume sa si-l doreasca acasa. Al doilea produs este un material inregistrat in 2008 la Teatrul ACT, cu cantece mai speciale, cantate acustic.

In sfarsit la MI este concertul desfasurat anul trecut in sala Nichita Stanescu a Ministerului Administratiei si Internelor concert cu un sunet foarte bun(asa cum ne-a obisnuit) si o atmosfera vesela si prieteneasca, cu o casca devenita simbo si o poveste speciala pe care va invitam sa o descoperiti pe DVD.

Al doilea spectacol de pe DVD este unul surpriza, Acustic la ACT, un spectacol fara public sustinut doar pentru inregistrarea acestui DVD, despre care artistul spune : cintecele alese pentru acest DVD aveau nevoie de o acustica si de o atmosfera speciala, iar Teatrul ACT ne venea din acest punct de vedere ca o manusa - domnul MARCEL IURES a fost de acord pe loc cu ideea, toti cei de-acolo ne-au ajutat din tot sufletul si cred ca a iesit o treaba foarte buna - ce pot sa va spun e ca domnul VICTOR PANFILOV [ care e "responsabilul cu sunetul" la toata editia, si la CD-uri si la DVD-uri ] cind a fost gata ACUSTIC LA ACT a zis "uite, eu asa ceva n-am vazut sa fi facut cineva nicaieri, in Romania nici vorba - asta-i adevaratul UNPLUGGED”

La realizarea celor doua produse, Alexandru Andries a colaborat cu George Baicea, Maria Ioana Mintulescu, Sorin Romanescu, Cristian Soleanu, Eugen Tegu, Tudy Zaharescu si Maria Salomia.

Albumele sunt disponibile atat in varinta digipack, editie limitata in numar de 1000 cat si separat si pot fi deja gasite in magazinele de specialitate.


Fascinatia dansului pe scena Salii Palatului din Capitala: pe 2 octombrie, prim-solistii celor mai faimoase companii de dans din patria baletului: celebrul Teatru Bolshoi, Teatrul Academic din Moscova, Teatrul Muzical "K.S. Stanislavski si VI. I. Nemirovich-Danchenko", Baletul din Kremlin, Academia Nationala De Teatru si Balet Clasic, Teatrul Mariinski, si nu numai, vor prezenta publicului romanescu un spectacol stralucitor, de neegalat. Spectacolul este organizat de Compania Events si Joker Media.

Niciodata pana acum un spectacol de balet nu a adunat atatea staruri pe o singura scena. Cei mai buni balerini ai scolii de dans rusesti, monstrii sacri ai podiumului moscovit: Natalya Balakhnicheva, Aydar Akhmetov, Liliya Musavarova, Anna Antonicheeva, Mark Peretokin, Georgi Smilevsky, Ekaterina Krysanova, Aleksandr Volchkov, Vladimir Neporzhniy, Farukh Ruzimatov, Dmitriy Zababurin vor interpreta fragmente din Lacul Lebedelor, Carmen, Adagio, Spartacus, Baiadera… Doua ore de vis, o ocazie exceptionala de a vedea 14 dintre stelele baletului rus (faimosi maestri si talentati tineri primi-balerini), acompaniati de un impresionant corp de balet, in acelasi spectacol.

Spectacolul face parte din turneul organizat de Compania Joker Media in Europa de Est si a inregistrat un pana acum un succes peste asteptari, fiind sold-out in Bulgaria si fostele tari din Republica Iugoslavia in cel mai scurt timp.


22 septembrie 2008
Radu Lupaşcu


(R23)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Paul GILBERT – 17 octombrie BECKER BRAÜ LIVE MUSIC, str. Turturele nr. 11, Bucureşti
 2
. Al Jarreau – 23 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 3
. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra
– 24 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 4
. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 5. FIVE PIECE BAND – 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
  2
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
 6. A.G. WEINBERGER- 27 Octombrie 2008 – Bucuresti, Teatrul Evreiesc de STAT
 7. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
 8. LITTLE RICHARD – 9 noiembrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti

 9. Dan Puric – Confesiuni - 9 Noiembrie 2008, ora 19:00 Sala Mica a Palatului, Bucuresti
10.
Jean Michel Jarre- OXYGENE Tour  10 noiembrie 2008, ora 20,
  Sala Polivalentă, Bucureşti
11.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 14 noiembrie 2008,
     Green Hours, Bucureşti
12.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti
13. John Hammond Jr.– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
14. Nigel Kennedy Quintet – 25 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
15. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
16. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
17. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
28. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
19. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti


Lecţii de chitară cu PAUL GILBERT! Pentru 160 de euro puteţi beneficia de o lecţie de chitară predată de acest mare maestru! Înscrieţi-vă din timp, deoarece locurile pentru această distracţie sunt doar ... şase! În afară de lecţia de chitară, pe care o puteţi înregistra, mai primiţi acces la soundcheck şi concert, şi câteva gadget-uri amintire după cum ne spune chiar Paul:

„VIP TICKETS are now available for my European tour!

A VIP TICKET includes:

* A one-hour guitar lesson with me
* VIP access to watch soundcheck
* An official tour laminate pass
* A new Paul Gilbert T-shirt, CD, instructional DVD, and guitar pick
* And of course, a ticket to the show!

Only 6 VIP tickets will be offered for each show, so reserve yours soon!

The VIP TICKET price is 130 GBP or 160 EUROS.

Reserve yours now by writing to:
viptickets@paulgilbert.com

Please include:

* Your name
* The city and date where you will attend the show
* The number of VIP tickets you wish to purchase
* Your contact e-mail address

I hope to see you soon to teach you my newest guitar ideas!

Thank you,

Paul

P.S. It is fine to bring your guitar and a small audio recorder to the guitar lesson. If you have any other questions about the VIP tickets. Please write to:
viptickets@paulgilbert.com


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George.


Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!


Lansare byron-Acoustic Drama – marti 7 octombrie, ora 13.00

A&A Records in parteneriat cu MTV va invita la lansarea primului DVD unplugged din Romania : Acoustic Drama al trupei byron.
Evenimentul va avea loc in cadrul unei conferinte de presa sustinuta marti 7 octombrie la Libraria Carturesti Verona incepand cu ora 13.00.
Trupa byron va sustine de asemenea un concert extraordinar vineri 10 octombrie la ora 22.00
 la Palatul Copiilor din Bucuresti.Concertul este organizat de Kompas Events conform carora jumatate din biletele disponibile au fost deja vandute in prima saptamana.Cu toate acestea, biletele se pot cumpara in continuare din Magazinul Muzica si online prin, www.bilete.ro , www.blt.ro 
Acest concert va constitui si prilejul pentru fanii byron de a cumpara in premiera DVD-ul Acoustic Drama distribuit in Romania de A&A Records.


Doua digipack-uri marca Alexandru Andries

A&A Records va invita joi 9 octombrie la ora 14, la Libraria Carturesti Verona la lansarea celor mai noi materiale Alexandru Andries : Impreuna dublu CD si dublu DVD.

Albumele marcheaza 10 ani de colaborare dintre artist si A&A Records si sunt de fapt doua editii limitate de 1000 de exemplare Impreuna dublate de editiile jewel box cu albumele si DVD-urile scoase separat.

Astfel, va fi lansat dublul CD cu Verde-n Fata, primul album facut impreuna cu A&A Records, remasterizat si un album nou Oficial. De asemenea am pregatit dublul DVD cu concertul din 2007 de la sala Nichita Stanescu din Bucuresti In Sfarsit la M.I. si un concert surpriza, fara public, Acustic la Act.


Concert Sam Newsome & Lucian Ban Ensemble

Jazz romano-american intr-un turneu european sprijinit de Institutul Cultural Roman.
Dupa un turneu de lansare cu impact rasunator in Statele Unite, albumul The Romanian-American Jazz Suite, semnat de Sam Newsome si Lucian Ban, ajunge si in Europa.

Primul din seria de noua concerte ale turneului continental organizat de Institutul Cultural Roman va avea loc la Bucuresti, duminica, 19 octombrie, la Sala ARCUB.
Dupa concertul din Bucuresti, Sam Newsome & Lucian Ban Ensemble vor lansa „The Romanian-American Jazz Suite” in cluburi si festivaluri de prestigiu din Europa.

Organizatori: Institutul Cultural Roman in parteneriat cu ARCUB.
Albumul este distribuit in Romania exclusiv de A&A Records/Warner Music Licensee.


Concerte

Concert extraordinar byron – Acoustic drama

Trupa byron va sustine vineri 10 octombrie la Palatul Copiilor din Bucuresti concertul extraordinar de lansare a primului DVD unplugged din Romania, Acoustic Drama.

Materialul contine 13 piese iar ca bonus galeria foto a videoclipului Blow up my tears si cadre din spatele scenei. 80 minute de muzica de cea mai buna calitate in care s-a respectat cu strictete definitia unplugged-ului : sapte chitare diferite , banjo, mandolina, cajon, contrabas, bass acustic, quartet de coarde si pian.

Concertul, care va deschide seria unor spectacole in toata tara, ii va avea ca invitati speciali pe Alexandru Andries si Paula Seling, prezenti de altfel si pe dvd-ul inregistrat in Bastionul Macelarilor din Targu Mures.

Biletele s-au pus in vanzare la magazinul Muzica, precum si online prin www.bilete.ro si www.blt.ro.


Jean Michel Jarre in concert la Bucuresti

Jean Michel Jarre va concerta la Bucuresti la Sala Polivalenta, pe 10 noiembrie, incepand cu ora 20.00, intr-un eveniment organizat de Fundatia Phoenix. Concertul face parte din turneul artistului in Europa, Oxygene in Concert.

La mai bine de 30 de ani de la lansarea albumului Oxygene, Jean Michel Jarre il va interpreta la Bucuresti in intregime folosind un numar impresionant dintre instrumentele originale, printre care mai mult de 50 din legendarele sintetizatoare analog IELDS.
Oxygene este un punct de referinta in muzica electronica, cu peste 15 milioane de exemplare vandute iar abordarea lui Jarre este un model pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Biletele pentru evenimentul de la Bucuresti costa intre intre 100 si 500 de lei, si pot fi cumparate din magazinele Carrefour Voiaj, Germanos, Muzica, Flanco, Flamingo si Inmedio, la Sala Palatului, Sala Polivalenta sau online de pe eventim.ro, bilet.ro , bilete.ro si ticketpoint.ro


Fundatia Culturala Jazz Banat organizeaza in perioada 28-30 noiembrie 2008a 3-a editie a Timisoara Jazz Festival.

vineri 28 noiembrie

Cristian Soleanu American Project
Bobo Stenson Trio/Anders Jormin/Jan Falt - Suedia
Avishai Cohen
 – SUA

sambata 29 noiembrie

Erlend Krauser Band - Germania si Suedia
Eivin Aarset - Norvegia
Elevation - SUA si RO
Misha Alperin - Moldova/Norvegia

duminica 30 noiembrie

Nicolas Simion Group - Germania
Pedro Negrescu Trio - Romania si Serbia
Pupini Sisters - Anglia
Anouar Brahem/J L Matinier/Francois Couturier- Tunisia si Franta

 


01 octombrie 2008
Radu Lupaşcu


(R24)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Paul GILBERT – 17 octombrie BECKER BRAÜ LIVE MUSIC, str. Turturele nr. 11, Bucureşti
 2
. Al Jarreau – 23 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 3
. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra
– 24 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 4
. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 5. FIVE PIECE BAND – 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
 6. A.G. WEINBERGER- 27 Octombrie 2008 – Bucuresti, Teatrul Evreiesc de STAT
 7. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
 8. LITTLE RICHARD – 9 noiembrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti

 9. Dan Puric – Confesiuni - 9 Noiembrie 2008, ora 19:00 Sala Mica a Palatului, Bucuresti
10.
Jean Michel Jarre- OXYGENE Tour  10 noiembrie 2008, ora 20,
  Sala Polivalentă, Bucureşti
11.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 14 noiembrie 2008,
     Green Hours, Bucureşti
12. MD Blues Project (Austria)
– Live - 14 noiembrie ora 22:00, 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti

13. George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti
14. John Hammond Jr.– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
15. Nigel Kennedy Quintet – 25 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
16. Vanesa-Mae - 30 Noiembrie 2008 , ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
17. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery
– 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
18. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
19. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
20. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
21. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti


Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery este un grup austriac de blues alb a cărui lider este un excepţional muzician ce stăpâneşte o tehnică desăvîrşită la chitară. Un nume foarte valoros din blues-ul central-european, care ne vizitează ţara şi pe care aveţi ocazia să-l „prindeţi” în mai multe oraşe: Cluj Napoca, Buzău, Bucureşti şi Timişoara. O să vă bucuraţi de un show matur şi surprinzător, dominat de compoziţii inteligente, balade delicate şi coordonare ritmică specific nemţească. Un blues contemporan cântat cu pricepere şi dăruinţă în care toate elementele sale sunt la locul lor. O trupă cu idei şi comportament modest care susţine aproape 200 de show-uri anual în toată Europa şi nu numai … Cine-şi aminteşte piesa “It’s A Long Way To The Top If You Wanna Rock And Roll” a grupului AC/DC sau pe cea a trupei The Doors, “Riders of the Storm” poate bănui ce variante minunate ne-a pregătit „Sir” Oliver Mally! Asta înseamnă progres şi evoluţie. Dar mai întâi de toate, cunoaştere. Adică cultură...? Dar să lăsăm întrebările retorice în seama filozofilor mioritici şi să trecem la invitaţii noştri… Un quartet obişnuit înfiinţat în 1990, cu chitară electrică şi/sau acustică, chitară bass, orgă Hammond şi percuţie. La fel de obişnuit ca blues-ul, dar pe care nu-l poţi cânta decât dacă ai chemare şi apetenţă. „Sir” Oliver a primit întâia chitară la vârsta de 15 ani, iar în 1999 la 33 de ani a primit titlul de cel mai bun artist de blues din Austria (primul din cele 4). A învăţat să cânte singur la chitară, fiind influenţat de blues-ul negru al lui Albert King, Buddy Guy, John Lee Hooker, B.B. King, Albert Collins, etc... dar, în cele din urmă şi-a creat propriul stil, unic şi inconfundabil. Piesele sale sunt oglinda emoţiilor şi trăirilor din viaţa de zi cu zi. „Sir” Oliver compune simplu, la subiect, cu tenacitate. Dovadă stau cele peste 20 de albume ale sale şi miile de concerte susţinute. Dintre ele se detaşează albumul ”Bulletproof” pe care îl consider un reper important în cariera „Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery. Grupul său este compus din: Walter "Shakey"Kreinz - bass, voc, Willy Hackl - drums, Martin Gasselsberger - piano, keys, vocals, şi desigur, "Sir" Oliver Mally - guitar, voc, leader. Un muzician respectat de critica muzicală de pretutindeni şi iubit de toţi fanii blues-ului. Pentru cei avizaţi, vocea sa aminteşte de Snowy White sau Robben Ford (pe care îl puteţi vedea anul acesta, dacă daţi fuga la Viena după concertul Corea – McLaughlin, la Clubul Platinum pe 27 octombrie). Ascultaţi piesele “Pearl”, “Butterfly Girl” şi “Your Lullabye” la Radio Bluesprayer de pe site-ul său şi o să vă conectaţi la o respiraţia proaspătă a unui blues-man melancolic. Refugiul numit Big Mamou, poate fi un moment foarte bun pe 6 decembrie, unde prietenia şi Moş Nicolae stau la masă şi ascultă un blues rafinat şi viguros.


Radu Lupaşcu
01.10.2008


Ovidiu Mihailescu va invita Joi 16 octombrie in Clubul Artjazz din Bucuresti la un concert de muzica folk dublat de lansarea volumului de poeme "Cartea celor 7 mari" primul volum virtual cu lansare gratuita pe net din Romania. Invitati surpriza...dar multi!


Tobarul grupului Dream Theater împreună cu celebrul chitarist Paul Gilbert sunt 2 dintre invitaţii de pe ultimul album al liderului grupului Spock’s Beard, Neal Morse. După 6 albume solo, foarte valoroase, dintre care se detaşează Testimony din 2003, Neal ne surprinde plăcut cu SOLA SCRIPTURA un deosebit album de concepţie cu subtilităţi neo-prog remarcabile. Pe cele patru piese ale discului se face remarcat excepţionalul muzician de studio, basistul Randy George.

 


 

Dacă am amintit în paragraful precedent de Paul Gilbert, să notăm şi participarea acestuia la marele show al chitariştilor, desfăşurat pe 14 şi 15 iunie a.c. la ExCel Arena, împreună cu Joe Satriani, Billy Sheehan (ex.Talas, ex.David Lee Roth, ex.Mr. Big, Niacin) and grupul C3 (format din Ritchie Kotzen, Guthrie Govan - ex.Asia şi Greg Howe) ce şi-a marcat debutul oficial la London Guitar Show!!!La mijlocul anilor ’80 un grup de tineri entuziasti pasionati de jazz au inceput sa se intilneasca saptaminal la Casa Tineretului din Buzau punind bazele unui club de auditii si vizionari jazz.Intilnirile si ecourile acestora au atras atentia lui Florian Lungu care a devenit un fel de lider al clubului venind periodic la Buzau cu prezentari audio-video insotite de interesante dezbateri.

Cu timpul clubul a inceput sa organizeze concerte ,pe scenele buzoiene urcind cele mai cunoscute nume din jazz-ul autohton.Astfel,de-a lungul anilor au concertat Johnny Raducanu & Ion Caramitru,Harry Tavitian & Corneliu Stroe,Mircea Tiberian si Anca Parghel,Dan Mindrila si Opus 4,Solaris,Alexandru Andries.Aceste concerte si serile de auditii au deschis buzoienilor pofta pentru jazz,numarul celor participanti crescind,cu timpul ajungindu-se la parteneriate cu alte cluburi de gen din tara.

2008 ne aduce editia cu numarul 13 care speram sa fie cu noroc.Aceasta editie va accentua faptul ca BLUZAU u mai este un festival numai de blues si jazz , ci este un FESTIVAL DE ALTCEVA. Editia 2008 va aduce pe scena in cele 2 zile de festival 21 si 22 noiembrie 7 formatii cu stiluri extrem de diferite si cu un stil de muzica si recital care nu se poate viziona oricind sau oriunde.

PLATONIC , noul brand sub care se ascund NICU PATOI  , considerat de multi unul dintre cei mai buni chitaristi romani , si BERTI BARBERA , un muzician complet si complex , vor fi prezenti cu un recital de jazz rock si fusion plin de nonconformism.Reaparitia lui Nicu si Berti la BLUZAU nu este deloc intimplatoare , ei avind aici , mai ales BERTI , un public fidel pregatit sa aprecieze o muzica ‘ pour les conneisseurs ‘.

BYRON , noul proiect al celui care a fost vocea de la KUMM si URMA , vin dupa un excelent album de studio gata acum sa-si prezinte publicului proaspatul DVD live ACOUSTIC DRAMA.Cu siguranta va fi un recital rar , o multasteptata intilnire a publicului cu vocea lui Byron si cu trupa sa dupa ce in urma cu an si-au prezentat la Buzau prima productie ‘  Forbidden Drama ‘, unul dintre cele mai reusite albume ale anului.

TRIGON este formatia fanion a genului jazzistic din Republica Moldova , ei fiind si organizatorii festivalului de jazz de la Chisinau.Ethno jazz-ul lor va aduce un parfum aparte pe care il intilnim rar pe scenele festivaliere din Romania. Grupul are o experienta extrem de bogata cu prezente constante la festivaluri internationale , foarte apreciati peste tot dar din pacate conoscuti mai putin decit ar merita in Romania .

SHANNON CEILI BAND  va fi una dintre cele mai originale aparitii din istoria Bluzaului. Muzica celtica cintata de profesionisti , cu instrumente traditionale si insotita de un grup de dansatori vor aduce o culoare aparte a unuia dintre cele mai gustate stiluri muzicale din Europa.Cei 10-12 muzicieni si dansatori vor umple scena Casei Tineretului.

GRIMUS este o foarte inedita formatie de rock alternative laureata a festivalului top t 2006 avind un traseu ascendent de invidiat.Dupa cistigarea in 2007 a concursului GLOBAL BATTLE OF THE BANDS  pe Romania si reprezentarea tarii nostre la finala GBOB de la Londra si dupa ce piesa SOLITUDE a fost declarata de singurul post de radio de rock CITY fm “ piesa anului 2007 “ , GRIMUS va fi in turneul de prezentare a primului lor album, promitind un show deosebit cu scenografie aparte , elemente vizuale si focuri de artificii.

TRENUL DE NOAPTE este denumirea veche cu care MARCIAN PETRESCU revine in lumea bluesului autohton. Cunoscut publicului buzoian din diverse alte proiecte si aparitii concertistice , Marcian ne va demonstra ca este cel mai important muzicutionist roman cu un arsenal de zeci de muzicute , iar modul original in care abordeaza teme standard de blues sau apropierea de lucrari mai rar atacate va crea acea placuta senzatie de nou combinat cu deja- vu.

VASKO ‘KRIPKATA’ sau VASKO ‘ THE PATCH ‘ , adica PETECUL ( veti vedea de ce ) este principalul exponent al bluesului bulgar. Recitalul de acum doi ani de la Buzau a evidentiat un talent rar, un muzician plin de talent , naturalete , entuziasm si bun simt . Vasko va fi insotit din nou de membrii formatiei Kaskadiori – prezenta si la top t – formatie in care activeaza si fiul sau. Blues cintat cu pasiune ca la mama lui de un muzician foarte apreciat peste tot pe unde concerteaza.

Aceasta este reteta BLUZAU 13 – o retea variata , bogata , atit pentru cunoscatori , cit si pentru cei care vor sa descopere laturi nebanuite ale creatiei si improvizatiei artistice. O astfel de reteta presupune un buget important pe care nu-l putem acoperi decit cu ajutorul partenerilor nostri.

Speram ca pe linga partenerii traditionali PRIMARIA MUNICIPIULUI BUZAU , CASA DE CULTURA ‘ION CARAION ‘ BUZAU alti iubitori ai actului artistic sa raspunda solicitarii noastre. In cazul in care va regasiti printre acestia , va rugam sa ne contactati . Veti avea bucuria de a avea numele alaturat unui important festival , unor importanti artisti , unei importante miscari si ,peste toate ,unui important BRAND , caci BLUZAU a devenit deja un BRAND apreciat indiferent de reteta si garantat de profesionalismul tuturor celor implicati.

Iar BLUZAU 13 va fi cu siguranta cu NOROC.

FLORIN ARTENE / CORNELIU CONSTANTINESCU / TOLEA POSTOVEIJean Michel Jarre in concert la Bucuresti

Jean Michel Jarre va concerta la Bucuresti la Sala Polivalenta, pe 10 noiembrie, incepand cu ora 20.00, intr-un eveniment organizat de Fundatia Phoenix. Concertul face parte din turneul artistului in Europa, Oxygene in Concert.

La mai bine de 30 de ani de la lansarea albumului Oxygene, Jean Michel Jarre il va interpreta la Bucuresti in intregime folosind un numar impresionant dintre instrumentele originale, printre care mai mult de 50 din legendarele sintetizatoare analog IELDS.
Oxygene este un punct de referinta in muzica electronica, cu peste 15 milioane de exemplare vandute iar abordarea lui Jarre este un model pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Biletele pentru evenimentul de la Bucuresti costa intre intre 100 si 500 de lei, si pot fi cumparate din magazinele Carrefour Voiaj, Germanos, Muzica, Flanco, Flamingo si Inmedio, la Sala Palatului, Sala Polivalenta sau online de pe eventim.ro, bilet.ro , bilete.ro si ticketpoint.ro


Fundatia Culturala Jazz Banat organizeaza in perioada 28-30 noiembrie 2008a 3-a editie a Timisoara Jazz Festival.

vineri 28 noiembrie

Cristian Soleanu American Project
Bobo Stenson Trio/Anders Jormin/Jan Falt - Suedia
Avishai Cohen
 – SUA

sambata 29 noiembrie

Erlend Krauser Band - Germania si Suedia
Eivin Aarset - Norvegia
Elevation - SUA si RO
Misha Alperin - Moldova/Norvegia

duminica 30 noiembrie

Nicolas Simion Group - Germania
Pedro Negrescu Trio - Romania si Serbia
Pupini Sisters - Anglia
Anouar Brahem/J L Matinier/Francois Couturier- Tunisia si FrantaEchipa REMIX (Doru Ionescu, Raluca Tamas & co) s-a pregatit toata vara pentru relansarea emisiunii REMIX, pe coordonatele (re)cunoscute de melomani pe de o parte, de telespectatorii TVR CULTURAL pe de alta. Punerea in pagina a Arhivei Multimedia a TVR, dar si reportaje de actualitate sunt prezente din plin in editiile in curs de pregatire. Incepand din 5 octombrie 2008 (asadar cu aceeasi programare, tot saptamanala, a emisiunii – duminica, de la ora 17, dar cu mai multe reluari – de vazut saptamanal in newsletter), iata subiecte pe care le veti vedea sigur:

In octombrie (luna in care METROPOL implinesc 40 de ani si canta la Oradea intr-un supershow aniversar) e programata, in doua episoade, integrala REMIX a grupului oradean. De asemenea, vor fi in emisie portretul “DUCU BERTZI – Suflet cu chei... muzicale” pe baza unui concert din vara organizat de TVR CULTURAL la Club A si doua reportaje restante cu ALINIAN si ROYAL HUNT. Un alt portret in pregatire este cel al chitaristului timisorean Horea Crisovan (CARDINAL, NEUROTICA, ACUM, BLAZZAJ ş.a.), care a performat recent la “Garana Jazz Festival” cu marele basist Dominique di Piazza. Generatia de tineri muzicieni romani va mai avea cel putin doua “exponate” in galeria REMIX: claviaturistul constantean Marius Baras si clujeanul Razvan Krivach, readus in actualitate de... “Cerbul de Aur”. Mai vechiul “personaj” REMIX era deja in sumarele noastre de cand se calificase pentru finala Cerbului; cum a si caştigat-o, Razvan va avea prioritate, mai cu seama ca declaratiile juriului (echipa noastra va realiza filmul festivalului Cerbul de Aur, 7 emisiuni de 25 min!) sunt super-laudative!

In noiembrie “MIRCEA BANICIU, de la o pasare la alta” (partea a patra) incheie un portret inceput in urma cu cativa ani cu bomboana de pe tort: recenta lansare a primului CD best of al cantautorului - “Esarfa”. Alte semnale: primul single LOCATARII, un reportaj la concertul extraordinar DEF LEPPARD, o trecere in revista a grupurilor tinere prezente pe scena mica a festivalului STUFSTOCK, recenta microstagiune UNATC la ARCUB cu musical-ul “Evita”. Separat, restituiri (si rock-sti(tui)ri) inedite cu doi muzicieni clujeni din anii ’70–’80, care au revenit in vara in primplanul vietii muzicale: chitaristii Sorin Tudoran (CHROMATIC GRUP, MONDIAL, ROSU SI NEGRU) si Rodion Rosca (RODION G.A.) descoperit si readus in studiouri de producatorul Mihai Antonescu.
 
Un alt capitol important in noua stagiune REMIX de la TVR CULTURAL: seria de remember-uri organizate la Club A cu FLORIAN PITTIS, VALI STERIAN, LIVIU TUDAN ş.a. Şi cum anul 2007, muzical vorbind, a fost unul... foarte aniversar, vom reveni la proiectele care ne-au urmarit de atunci, respectiv integralele REMIX dedicate grupurilor IRIS, HOLOGRAF, SFINX, OLYMPIC ’64, precum si la un capitol de suflet: “Timisoara, dragostea mea!” (cu noi descoperiri in Arhiva Multimedia TVR... si in alte surse: PRO MUSICA, PROGRESIV TM, HELICOIDAL, ABRA s.a.). De asemenea, cateva promisiuni amanate se leaga de portretele lui Alexandru Andries, al compozitorului Adrian Enescu, al lui Mani Neumann (de la PHOENIX la FARFARELLO) si... George Stanca (ziaristul pop – rock – folk – jazz, dar si impresarul, si organizatorul, nu in ultimul rand... Poetul). Iar in ceea ce priveste generatia urmatoare, postdecembrista: IMPLANT PENTRU REFUZ, BLAZZAJ, KUMM, ALTAR, LUNA AMARA, TAXI si multe altele! In vara a debutat o emisiune mica in grila de programe, uriasa pentru echipa REMIX: RETRO CLIP. O “struto-camila” de 5 minute care se difuzeaza de 15 – 20 de ori pe saptamana, prin care punem in circulatie melodii/piese valoroase de ieri si de azi, echipandu-le cu clipuri care “remixeaza” deopotriva imagini de actualitate si din Arhiva Multimedia TVR. Au fost deja PRO MUSICA, ABRA DUO, STEPAN PROJECT, MARIUS BARAS, MYSTERIA, ROCK FILARMONICA ORADEA, RAUL KUSAK, LUIZA ZAN & VLAICU GOLCEA, SONG, DORIN LIVIU ZAHARIA & OLYMPIC ’64, DAN ANDREI ALDEA & SFINX si vor fi FLORIAN PITTIS, CELELALTE CUVINTE, JIMI EL LAKO, PHOENIX, LAURENTIU CAZAN, ROSU SI NEGRU, RICHARD OSCHANITZKY, N.S.K. si multe altele! eocamdata, dupa cele cinci editii de GARANA JAZZ FESTIVAL (fabulos summit!), cat de curand TVR CULTURAL va transmite (prin aceeasi echipa REMIX) Festivalul RICHARD OSCHANITZKY (a XII-a editie, cinci emisiuni filmate prin mai, la Iasi, prefatata eventual de portretul muzicianului omagiat), apoi JAZZ & MORE (Sibiu, la sfarsitul saptamanii viitoare) si TIMIŞOARA JAZZ FESTIVAL (final de noiembrie). Separat, dupa FOLK YOU!, la TVR 2 va propunem trei editii “making of” de la STUFSTOCK si, probabil in noiembrie sau decembrie, CERBUL DE AUR (posibil pe TVR 1).


Inaintea concertului din 12 octombrie de la Cluj-Napoca, Călin Pop (voce si chitara - Celelalte Cuvinte) a tinut sa ne faca o scurta “marturisire”: “Faptul ca revenim la Cluj in concert inseamna pentru noi o mare bucurie si in acelasi timp o mare emotie in suflet deoarece publicul din Cluj a fost mereu alaturi de noi si de muzica noastra, avand o receptivitate deosebita in privinta pieselor noi. De asemenea, un fapt important de stiut este acela ca noul album va ajunge la acest concert inaintea aparitiei in magazine”.


Recomandări pentru colecţionari:

CD: The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian Pittiş Sunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007.

DVD: Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spocks Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007.10 octombrie 2008
Radu Lupaşcu


Recomandări, anunţuri şi recenzii despre ultimele apariţii audio şi video

(R25)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Al Jarreau – 23 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 2
. Monty ALEXANDER Trio şi Count Basie Orchestra
– 24 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 3
. Eric Truffaz and Dianne Reeves – 25 octombrie 2008, ora 19,
  Sala Palatului, Bucureşti
 4. FIVE PIECE BAND – 26 octombrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
 
(Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta)
 5. A.G. WEINBERGER- 27 Octombrie 2008 – Bucuresti, Teatrul Evreiesc de STAT
 6. 
Ion Caramitru si Johnny Raducanu – Fantezii in Jazz, 7 Noiembrie 2008, ora 19:00,
    Sala Mica  a Palatului Bucuresti

 7. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
 8. LITTLE RICHARD – 9 noiembrie 2008, ora 18, Sala Palatului, Bucureşti

 9. Dan Puric – Confesiuni - 9 Noiembrie 2008, ora 19:00 Sala Mica a Palatului, Bucuresti
10.
Jean Michel Jarre- OXYGENE Tour  10 noiembrie 2008, ora 20,
  Sala Polivalentă, Bucureşti
11.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 14 noiembrie 2008,
     Green Hours, Bucureşti
12. MD Blues Project (Austria)
– Live - 14 noiembrie ora 22:00, 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti

13. George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti
14. John Hammond Jr.– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
15. Nigel Kennedy Quintet – 25 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
16. Vanesa-Mae - 30 Noiembrie 2008 , ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
17. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery
– 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
18. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
19. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
20. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
21. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti
22. 
STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti


Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery este un grup austriac de blues alb a cărui lider este un excepţional muzician ce stăpâneşte o tehnică desăvîrşită la chitară. Un nume foarte valoros din blues-ul central-european, care ne vizitează ţara şi pe care aveţi ocazia să-l „prindeţi” în mai multe oraşe: Cluj Napoca, Buzău, Bucureşti şi Timişoara. O să vă bucuraţi de un show matur şi surprinzător, dominat de compoziţii inteligente, balade delicate şi coordonare ritmică specific nemţească. Un blues contemporan cântat cu pricepere şi dăruinţă în care toate elementele sale sunt la locul lor. O trupă cu idei şi comportament modest care susţine aproape 200 de show-uri anual în toată Europa şi nu numai … Cine-şi aminteşte piesa “It’s A Long Way To The Top If You Wanna Rock And Roll” a grupului AC/DC sau pe cea a trupei The Doors, “Riders of the Storm” poate bănui ce variante minunate ne-a pregătit „Sir” Oliver Mally! Asta înseamnă progres şi evoluţie. Dar mai întâi de toate, cunoaştere. Adică cultură...? Dar să lăsăm întrebările retorice în seama filozofilor mioritici şi să trecem la invitaţii noştri… Un quartet obişnuit înfiinţat în 1990, cu chitară electrică şi/sau acustică, chitară bass, orgă Hammond şi percuţie. La fel de obişnuit ca blues-ul, dar pe care nu-l poţi cânta decât dacă ai chemare şi apetenţă. „Sir” Oliver a primit întâia chitară la vârsta de 15 ani, iar în 1999 la 33 de ani a primit titlul de cel mai bun artist de blues din Austria (primul din cele 4). A învăţat să cânte singur la chitară, fiind influenţat de blues-ul negru al lui Albert King, Buddy Guy, John Lee Hooker, B.B. King, Albert Collins, etc... dar, în cele din urmă şi-a creat propriul stil, unic şi inconfundabil. Piesele sale sunt oglinda emoţiilor şi trăirilor din viaţa de zi cu zi. „Sir” Oliver compune simplu, la subiect, cu tenacitate. Dovadă stau cele peste 20 de albume ale sale şi miile de concerte susţinute. Dintre ele se detaşează albumul ”Bulletproof” pe care îl consider un reper important în cariera „Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery. Grupul său este compus din: Walter "Shakey"Kreinz - bass, voc, Willy Hackl - drums, Martin Gasselsberger - piano, keys, vocals, şi desigur, "Sir" Oliver Mally - guitar, voc, leader. Un muzician respectat de critica muzicală de pretutindeni şi iubit de toţi fanii blues-ului. Pentru cei avizaţi, vocea sa aminteşte de Snowy White sau Robben Ford (pe care îl puteţi vedea anul acesta, dacă daţi fuga la Viena după concertul Corea – McLaughlin, la Clubul Platinum pe 27 octombrie). Ascultaţi piesele “Pearl”, “Butterfly Girl” şi “Your Lullabye” la Radio Bluesprayer de pe site-ul său şi o să vă conectaţi la o respiraţia proaspătă a unui blues-man melancolic. Refugiul numit Big Mamou, poate fi un moment foarte bun pe 6 decembrie, unde prietenia şi Moş Nicolae stau la masă şi ascultă un blues rafinat şi viguros.


Radu Lupaşcu
01.10.2008


Jean Michel Jarre in concert la Bucuresti

Jean Michel Jarre va concerta la Bucuresti la Sala Polivalenta, pe 10 noiembrie, incepand cu ora 20.00, intr-un eveniment organizat de Fundatia Phoenix. Concertul face parte din turneul artistului in Europa, Oxygene in Concert.

La mai bine de 30 de ani de la lansarea albumului Oxygene, Jean Michel Jarre il va interpreta la Bucuresti in intregime folosind un numar impresionant dintre instrumentele originale, printre care mai mult de 50 din legendarele sintetizatoare analog IELDS.
Oxygene este un punct de referinta in muzica electronica, cu peste 15 milioane de exemplare vandute iar abordarea lui Jarre este un model pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Biletele pentru evenimentul de la Bucuresti costa intre intre 100 si 500 de lei, si pot fi cumparate din magazinele Carrefour Voiaj, Germanos, Muzica, Flanco, Flamingo si Inmedio, la Sala Palatului, Sala Polivalenta sau online de pe eventim.ro, bilet.ro , bilete.ro si ticketpoint.ro


Fundatia Culturala Jazz Banat organizeaza in perioada 28-30 noiembrie 2008a 3-a editie a Timisoara Jazz Festival.

vineri 28 noiembrie

Cristian Soleanu American Project
Bobo Stenson Trio/Anders Jormin/Jan Falt - Suedia
Avishai Cohen
 – SUA

sambata 29 noiembrie

Erlend Krauser Band - Germania si Suedia
Eivin Aarset - Norvegia
Elevation - SUA si RO
Misha Alperin - Moldova/Norvegia

duminica 30 noiembrie

Nicolas Simion Group - Germania
Pedro Negrescu Trio - Romania si Serbia
Pupini Sisters - Anglia
Anouar Brahem/J L Matinier/Francois Couturier- Tunisia si Franta


Inaintea concertului din 12 octombrie de la Cluj-Napoca, Călin Pop (voce si chitara - Celelalte Cuvinte) a tinut sa ne faca o scurta “marturisire”: “Faptul ca revenim la Cluj in concert inseamna pentru noi o mare bucurie si in acelasi timp o mare emotie in suflet deoarece publicul din Cluj a fost mereu alaturi de noi si de muzica noastra, avand o receptivitate deosebita in privinta pieselor noi. De asemenea, un fapt important de stiut este acela ca noul album va ajunge la acest concert inaintea aparitiei in magazine”.


Recomandări pentru colecţionari:

CD: The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian Pittiş Sunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007.

DVD: Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spocks Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007. 18 octombrie 2008
Radu Lupaşcu(R26)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. SUGAR BLUE - 4 noiembrie 2008, ora 20:00 SPICE CLUB, Bucureşti  
 2
Ion Caramitru si Johnny Raducanu – Fantezii in Jazz, 7 Noiembrie 2008, ora 19:00,
     Sala Mica a Palatului Bucuresti

 3. Ace of Base – 8 noiembrie 2008, ora 20:00, Sala Palatului, Bucureşti
 4. Dan Puric – Confesiuni - 9 Noiembrie 2008, ora 19:00 Sala Mica a Palatului, Bucuresti
 5.
Jean Michel Jarre- OXYGENE Tour  10 noiembrie 2008, ora 20,
  Sala Polivalentă, Bucureşti
6.  George Baicea Blues Band - lansare album (with Steve Clarke) – 13 noiembrie 2008,
     Hard Rock Cafe

 7.
 George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 14 noiembrie 2008,
     Green Hours, Bucureşti
 8. MD Blues Project (Austria)
– Live - 14 noiembrie ora 22:00, 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti

 9. George Baicea Blues Band (with Steve Clarke) – 15 noiembrie 2008,
     Big Mamou, Bucureşti
10. John Hammond Jr.– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
11. Nigel Kennedy Quintet – 25 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
12. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
13. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
14. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
25. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
26. Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti

CALENDAR CONCERTE importante în 2009:

    1. STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti


Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery este un grup austriac de blues alb a cărui lider este un excepţional muzician ce stăpâneşte o tehnică desăvîrşită la chitară. Un nume foarte valoros din blues-ul central-european, care ne vizitează ţara şi pe care aveţi ocazia să-l „prindeţi” în mai multe oraşe: Cluj Napoca, Buzău, Bucureşti şi Timişoara. O să vă bucuraţi de un show matur şi surprinzător, dominat de compoziţii inteligente, balade delicate şi coordonare ritmică specific nemţească. Un blues contemporan cântat cu pricepere şi dăruinţă în care toate elementele sale sunt la locul lor. O trupă cu idei şi comportament modest care susţine aproape 200 de show-uri anual în toată Europa şi nu numai … Cine-şi aminteşte piesa “It’s A Long Way To The Top If You Wanna Rock And Roll” a grupului AC/DC sau pe cea a trupei The Doors, “Riders of the Storm” poate bănui ce variante minunate ne-a pregătit „Sir” Oliver Mally! Asta înseamnă progres şi evoluţie. Dar mai întâi de toate, cunoaştere. Adică cultură...? Dar să lăsăm întrebările retorice în seama filozofilor mioritici şi să trecem la invitaţii noştri… Un quartet obişnuit înfiinţat în 1990, cu chitară electrică şi/sau acustică, chitară bass, orgă Hammond şi percuţie. La fel de obişnuit ca blues-ul, dar pe care nu-l poţi cânta decât dacă ai chemare şi apetenţă. „Sir” Oliver a primit întâia chitară la vârsta de 15 ani, iar în 1999 la 33 de ani a primit titlul de cel mai bun artist de blues din Austria (primul din cele 4). A învăţat să cânte singur la chitară, fiind influenţat de blues-ul negru al lui Albert King, Buddy Guy, John Lee Hooker, B.B. King, Albert Collins, etc... dar, în cele din urmă şi-a creat propriul stil, unic şi inconfundabil. Piesele sale sunt oglinda emoţiilor şi trăirilor din viaţa de zi cu zi. „Sir” Oliver compune simplu, la subiect, cu tenacitate. Dovadă stau cele peste 20 de albume ale sale şi miile de concerte susţinute. Dintre ele se detaşează albumul ”Bulletproof” pe care îl consider un reper important în cariera „Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery. Grupul său este compus din: Walter "Shakey"Kreinz - bass, voc, Willy Hackl - drums, Martin Gasselsberger - piano, keys, vocals, şi desigur, "Sir" Oliver Mally - guitar, voc, leader. Un muzician respectat de critica muzicală de pretutindeni şi iubit de toţi fanii blues-ului. Pentru cei avizaţi, vocea sa aminteşte de Snowy White sau Robben Ford (pe care îl puteţi vedea anul acesta, dacă daţi fuga la Viena după concertul Corea – McLaughlin, la Clubul Platinum pe 27 octombrie). Ascultaţi piesele “Pearl”, “Butterfly Girl” şi “Your Lullabye” la Radio Bluesprayer de pe site-ul său şi o să vă conectaţi la o respiraţia proaspătă a unui blues-man melancolic. Refugiul numit Big Mamou, poate fi un moment foarte bun pe 6 decembrie, unde prietenia şi Moş Nicolae stau la masă şi ascultă un blues rafinat şi viguros.

Radu Lupaşcu
01.10.2008


Jean Michel Jarre in concert la Bucuresti

Jean Michel Jarre va concerta la Bucuresti la Sala Polivalenta, pe 10 noiembrie, incepand cu ora 20.00, intr-un eveniment organizat de Fundatia Phoenix. Concertul face parte din turneul artistului in Europa, Oxygene in Concert.

La mai bine de 30 de ani de la lansarea albumului Oxygene, Jean Michel Jarre il va interpreta la Bucuresti in intregime folosind un numar impresionant dintre instrumentele originale, printre care mai mult de 50 din legendarele sintetizatoare analog IELDS.
Oxygene este un punct de referinta in muzica electronica, cu peste 15 milioane de exemplare vandute iar abordarea lui Jarre este un model pentru generatiile actuale de muzicieni electro.

Biletele pentru evenimentul de la Bucuresti costa intre intre 100 si 500 de lei, si pot fi cumparate din magazinele Carrefour Voiaj, Germanos, Muzica, Flanco, Flamingo si Inmedio, la Sala Palatului, Sala Polivalenta sau online de pe eventim.ro, bilet.ro , bilete.ro si ticketpoint.ro


Fundatia Culturala Jazz Banat organizeaza in perioada 28-30 noiembrie 2008a 3-a editie a Timisoara Jazz Festival.

vineri 28 noiembrie

Cristian Soleanu American Project
Bobo Stenson Trio/Anders Jormin/Jan Falt - Suedia
Avishai Cohen
 – SUA

sambata 29 noiembrie

Erlend Krauser Band - Germania si Suedia
Eivin Aarset - Norvegia
Elevation - SUA si RO
Misha Alperin - Moldova/Norvegia

duminica 30 noiembrie

Nicolas Simion Group - Germania
Pedro Negrescu Trio - Romania si Serbia
Pupini Sisters - Anglia
Anouar Brahem/J L Matinier/Francois Couturier- Tunisia si Franta


Recomandări pentru colecţionari:

CD: Buddy Whittington - Buddy Whittington 2008; The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian PittişSunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007; Bugs Henderson – Blue Music 2008; Queen + Paul RodgersCosmos rocks 2008.

DVD: Klaus Schulze feat Lisa Gerrard – Rheingold 2 DVD 2008; Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spock’s Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007; Molly Hatchet Flirtin’ with Disaster 2008


01 noiembrie 2008
Radu Lupaşcu


(R27)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

  1. John Hammond– 22 noiembrie 2008, Hard Rock Cafe, Bucureşti
  2. Nigel Kennedy Quintet – 24 noiembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti
  3. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
  4. TROYA
Fire of Anatolia - 4 decembrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
 
 5. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
  6. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
  7. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
  8. DAVID BISBAL– 11 decembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti

  9.Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
      Sala Polivalentă, Bucureşti

CALENDAR CONCERTE importante în 2009:

    1. STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 
2. VONDA SHEPHERD
 (TV Show Ally McBeal)  18 februarie 2009, ora 20,
     
 Sala Palatului, Bucureşti
 
3. Marillion
 21 februarie 2009, ora 20, UNIVERSIADA Hall, Sofia, Bulgaria
 
 4. MANOWAR  5 iulie 2009, Live at B'ESTFEST AFTERSHOCK, BucureştiSir” Oliver Mally’s Blues Distillery este un grup austriac de blues alb a cărui lider este un excepţional muzician ce stăpâneşte o tehnică desăvîrşită la chitară. Un nume foarte valoros din blues-ul central-european, care ne vizitează ţara şi pe care aveţi ocazia să-l „prindeţi” în mai multe oraşe: Cluj Napoca, Buzău, Bucureşti şi Timişoara. O să vă bucuraţi de un show matur şi surprinzător, dominat de compoziţii inteligente, balade delicate şi coordonare ritmică specific nemţească. Un blues contemporan cântat cu pricepere şi dăruinţă în care toate elementele sale sunt la locul lor. O trupă cu idei şi comportament modest care susţine aproape 200 de show-uri anual în toată Europa şi nu numai … Cine-şi aminteşte piesa “It’s A Long Way To The Top If You Wanna Rock And Roll” a grupului AC/DC sau pe cea a trupei The Doors, “Riders of the Storm” poate bănui ce variante minunate ne-a pregătit „Sir” Oliver Mally! Asta înseamnă progres şi evoluţie. Dar mai întâi de toate, cunoaştere. Adică cultură...? Dar să lăsăm întrebările retorice în seama filozofilor mioritici şi să trecem la invitaţii noştri… Un quartet obişnuit înfiinţat în 1990, cu chitară electrică şi/sau acustică, chitară bass, orgă Hammond şi percuţie. La fel de obişnuit ca blues-ul, dar pe care nu-l poţi cânta decât dacă ai chemare şi apetenţă. „Sir” Oliver a primit întâia chitară la vârsta de 15 ani, iar în 1999 la 33 de ani a primit titlul de cel mai bun artist de blues din Austria (primul din cele 4). A învăţat să cânte singur la chitară, fiind influenţat de blues-ul negru al lui Albert King, Buddy Guy, John Lee Hooker, B.B. King, Albert Collins, etc... dar, în cele din urmă şi-a creat propriul stil, unic şi inconfundabil. Piesele sale sunt oglinda emoţiilor şi trăirilor din viaţa de zi cu zi. „Sir” Oliver compune simplu, la subiect, cu tenacitate. Dovadă stau cele peste 20 de albume ale sale şi miile de concerte susţinute. Dintre ele se detaşează albumul ”Bulletproof” pe care îl consider un reper important în cariera „Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery. Grupul său este compus din: Walter "Shakey"Kreinz - bass, voc, Willy Hackl - drums, Martin Gasselsberger - piano, keys, vocals, şi desigur, "Sir" Oliver Mally - guitar, voc, leader. Un muzician respectat de critica muzicală de pretutindeni şi iubit de toţi fanii blues-ului. Pentru cei avizaţi, vocea sa aminteşte de Snowy White sau Robben Ford (pe care îl puteţi vedea anul acesta, dacă daţi fuga la Viena după concertul Corea – McLaughlin, la Clubul Platinum pe 27 octombrie). Ascultaţi piesele “Pearl”, “Butterfly Girl” şi “Your Lullabye” la Radio Bluesprayer de pe site-ul său şi o să vă conectaţi la o respiraţia proaspătă a unui blues-man melancolic. Refugiul numit Big Mamou, poate fi un moment foarte bun pe 6 decembrie, unde prietenia şi Moş Nicolae stau la masă şi ascultă un blues rafinat şi viguros.

Radu Lupaşcu
01.10.2008


Drummer for Jimi Hendrix Found Dead
Thursday, November 13, 2008

PORTLAND, Ore. — Mitch Mitchell, drummer for the legendary Jimi Hendrix Experience of the 1960s and the group's last surviving member, was found
dead in his hotel room early Wednesday. He was 61.

Mitchell was a powerful force on the Hendrix band's 1967 debut album "Are You Experienced?" as well as the trio's albums "Electric Ladyland" and "Axis: Bold As Love." He had an explosive drumming style that can be heard in hard-charging songs such as "Fire" and "Manic Depression." The Englishman had been drumming for the Experience Hendrix Tour, which performed Friday in Portland. It was the last stop on the West Coast part of the tour.
Hendrix died in 1970. Bass player Noel Redding died in 2003.
An employee at Portland's Benson Hotel called police after discovering Mitchell's body. Erin Patrick, a deputy medical examiner, said Mitchell apparently died of natural causes. An autopsy was planned.
"He was a wonderful man, a brilliant musician and a true friend," said Janie Hendrix, chief executive of the Experience Hendrix Tour and Jimi Hendrix' stepsister."His role in shaping the sound of the Jimi Hendrix
Experience cannot be underestimated."
 Bob Merlis, a spokesman for the tour, said Mitchell had stayed in Portland for a four-day vacation and planned to leave Wednesday.

"It was a devastating surprise," Merlis said. "Nobody drummed like he did."
He said he saw Mitchell perform two weeks ago in Los Angeles, and the drummer appeared to be healthy and upbeat.

Merlis said the tour was designed to bring together veteran musicians who had known Hendrix — like Mitchell — and younger artists, such as Grammy-nominated winner Jonny Lang, who have been influenced by him.
Mitchell was a one-of-a-kind drummer whose "jazz-tinged" style was influenced by Max Roach and Elvin Jones, Merlis said. The work was a vital part of both the Jimi Hendrix Experience in the 1960s and the Experience Hendrix Tour that ended last week, he said.
"If Jimi Hendrix were still alive," Merlis said, "he would have acknowledged that."
During his career Mitchell played with the best in the business — not just Hendrix, but also Eric Clapton, John Lennon, the Rolling Stones, Jack Bruce, Jeff Beck, Muddy Waters and others.
Mitchell was a member of a later version of the Jimi Hendrix Experience that performed the closing set of the Woodstock Festival in August 1969 —
where Hendrix played a psychedelic version of "The Star-Spangled Banner"
before the band launched into "Purple Haze." The Jimi Hendrix Experience was inducted into the Rock Hall of Fame in 1992.
According to the Hall of Fame, Mitchell was born July 9, 1947, in Ealing, England. Hendrix, Redding and Mitchell held their first rehearsal in October 1966, according to the Hall of Fame's Web site. In an interview last month with the Boston Herald, Mitchell said he met Hendrix "in this sleazy little club." "We did some Chuck Berry and took it from there," Mitchell told the newspaper. "I suppose it worked."


Recomandări pentru colecţionari:

CD: Buddy Whittington - Buddy Whittington 2008; The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian PittişSunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007; Bugs Henderson – Blue Music 2008; Queen + Paul RodgersCosmos rocks 2008; Celelalte Cuvinte -.Stem 2008

DVD: Klaus Schulze feat Lisa Gerrard – Rheingold 2 DVD 2008; Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spock’s Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007; Molly Hatchet Flirtin’ with Disaster 2008; Neil YOUNG - Sugar Mountain - Live At Canterbury House 1968; Johnny Winter - Live Through the 70's; Johnny CASH - At Folsom Prison Legacy Edition.


In perioada 28-30 noiembrie 2008 va avea loc a treia editie a FESTIVALULUI DE JAZZ-TIMIŞOARA www.timisoara-jazz.ro

Evenimentul,unul din cele mai valoroase ale scenei jazzistice din Romania,a prezentat publicului la primele doua editii vedete incontestabile ale jazzului mondial:TORD GUSTAVSEN, ESBJORN SVENSSON TRIO, EBERHARD WEBER, ARILD ANDERSEN, ULF WAKENIUS, NILS PETTER MOLVAER, ALEXANDRU BALANESCU, THOMAS STRONEN, EIVIND AARSET, STEPHAN MICUS, TRIGON, MIRCEA TIBERIAN si multi altii.

Editia din acest an se va desfasura in sala de concerte a COLEGIULUI NATIONAL DE ARTA ION VIDU DIN TIMIŞOARA, dupa urmatorul program:

VINERI 28.11.2008

1) Pedro Negrescu Trio

 • PEDRO NEGRESCU - CONTRABAS 
 • SORIN TERINTE - PIAN 
 • EUGEN NICHITEANU - TOBE 

2) Cristian Soleanu - The NEW YORK Qtet

 • CRISTIAN SOLEANU - SAX TENOR,SAX ALTO 
 • LUCIAN BAN- PIAN 
 • JOHN HEBERT - CONTRABAS (S.U.A.) 
 • ERIC McPHERSON-TOBE (S.U.A.) 

3) Bobo Stenson Trio (SUEDIA) - 'Cantando'

 • BOBO STENSON-PIAN 
 • ANDRES JORMIN-CONTRABAS 
 • JON FALT-TOBE 

SAMBATA 29.11.2008

1) Misha Alperin - pian solo (Moldova - Norvegia)

2) Erlend Krauser Band

 • ERLEND KRAUSER - GHITARA (GERMANIA) -(EX.PHOENIX, MADHOUSE, LAKE, JAMES LAST) 
 • DIXI KRAUSER  - BAS (GERMANIA) 
 • DORU APREOTESEI - PIAN, CLAPE (SUEDIA) 
 • STEPHAN EGGERT - TOBE (GERMANIA) 

3) AVISHAI COHEN DUET

 • AVISHAI COHEN - CONTRABAS, CHITARA BAS (S.U.A.) 
 • SHAI MAESTRO - PIAN (S.U.A.) 

DUMINICA 30.11.2008

1) ELEVATION(S.U.A.)

 • ABRAHAM BURTON - SAXOFON ALTO 
 • LUCIAN BAN- PIAN 
 • JOHN HEBERT- CONTRABAS 
 • NASHEET WAITS-TOBE 

2) EIVIND AARSET TRIO (NORVEGIA)

 • EIVIND AARSET - GHITARA 
 • AUDUN ERLIEN - BAS 
 • ERLAND DAHLEN - TOBE 

3) PUPPINI SISTERS (ANGLIA)

 • MARCELLA PUPPINI -VOCE, ACORDEON 
 • STEPHANIE O BRIEN -VOCE, VIOARA 
 • KATE MULLINS - VOCE 
 • BLAKE - GHITARA 
 • HENRIK- BAS 
 • PAT - TOBE 

PREZINTA: FLORIAN LUNGU

CONCERTELE VOR INCEPE ZILNIC LA ORA 19.00. ABONAMENTELE COSTA 200 RON SI SE GASESC LA MAGAZINUL ANDANTE, Bdul. M.KOGALNICEANU nr.47. TOATE ABONAMENTELE PRIMESC GRATUIT UN SET DE 3 CASETE AUDIO ECM RECORDS !

Tel 0314049401, 0722202094. IN PERIOADA 15 - 19 DECEMBRIE TOTI CEI CARE AU CUMPARAT ABONAMENTE POT ACHIZITIONA PRODUSE AUDIO ORIGINALE DE LA MAGAZINUL NOSTRU CU O REDUCERE SUPLIMENTARA DE 10%.


15 noiembrie 2008
Radu Lupaşcu


(R28)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

  1. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 4 decembrie 2008, Diesel, Cluj Napoca
  2.  Mircea BANICIU şi prietenii lui – 3 decembrie 2008, ora 19, Sala Palatului, Bucureşti

  3. TROYAFire of Anatolia - 4 decembrie 2008, Sala Palatului, Bucureşti
  4
. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 5 decembrie 2008, TESS, Buzău
  5. Marky RAMONE & Blitzkrieg – Live in Silver Church, 4 decembrie 2008,
      Casa de cultură a Studenţilor, Bucure
şti
  6.
 OLD NEWS & friends (special guests at Jam Session!) – 5 decembrie 2008,
     
 Big Mamou
, Bucureşti

  7. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery– 6 decembrie 2008, Big Mamou, Bucureşti
  8. 'Sir' Oliver Mally's Blues Distillery – 7 decembrie 2008, The Note, Timişoara
  9. ALEXANDRU ANDRIEŞ – 8 decembrie 2008, ora 19, Teatrul Nottara,
      Sala Horia Lovinescu, Bucureşti
10.
 Emir Kusturica
& The No Smoking Orchestra – 10 decembrie 2008,
     Sala Palatului, Bucureşti

11. DAVID BISBAL – 11 decembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
12. Iris si Felicia Filip Concert de Craciun – 15 decembrie 2008, ora 19,
     Teatrul National Bucuresti

13.Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti

CALENDAR CONCERTE importante în 2009:

 
 1. STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
  2. VONDA SHEPHERD  18 februarie 2009, ora 20,
 Sala Palatului, Bucureşti
 
 
3. Marillion
 21 februarie 2009, ora 20,UNIVERSIADA Hall, Sofia, Bulgaria
  4. Depeche Mode– Live in Parcul Izvor - 16 mai 2009, Bucureşti
  5. MANOWAR  5 iulie 2009, Live at B'ESTFEST AFTERSHOCK, BucureştiSir” Oliver Mally’s Blues Distillery este un grup austriac de blues alb a cărui lider este un excepţional muzician ce stăpâneşte o tehnică desăvîrşită la chitară. Un nume foarte valoros din blues-ul central-european, care ne vizitează ţara şi pe care aveţi ocazia să-l „prindeţi” în mai multe oraşe: Cluj Napoca, Buzău, Bucureşti şi Timişoara. O să vă bucuraţi de un show matur şi surprinzător, dominat de compoziţii inteligente, balade delicate şi coordonare ritmică specific nemţească. Un blues contemporan cântat cu pricepere şi dăruinţă în care toate elementele sale sunt la locul lor. O trupă cu idei şi comportament modest care susţine aproape 200 de show-uri anual în toată Europa şi nu numai … Cine-şi aminteşte piesa “It’s A Long Way To The Top If You Wanna Rock And Roll” a grupului AC/DC sau pe cea a trupei The Doors, “Riders of the Storm” poate bănui ce variante minunate ne-a pregătit „Sir” Oliver Mally! Asta înseamnă progres şi evoluţie. Dar mai întâi de toate, cunoaştere. Adică cultură...? Dar să lăsăm întrebările retorice în seama filozofilor mioritici şi să trecem la invitaţii noştri… Un quartet obişnuit înfiinţat în 1990, cu chitară electrică şi/sau acustică, chitară bass, orgă Hammond şi percuţie. La fel de obişnuit ca blues-ul, dar pe care nu-l poţi cânta decât dacă ai chemare şi apetenţă. „Sir” Oliver a primit întâia chitară la vârsta de 15 ani, iar în 1999 la 33 de ani a primit titlul de cel mai bun artist de blues din Austria (primul din cele 4). A învăţat să cânte singur la chitară, fiind influenţat de blues-ul negru al lui Albert King, Buddy Guy, John Lee Hooker, B.B. King, Albert Collins, etc... dar, în cele din urmă şi-a creat propriul stil, unic şi inconfundabil. Piesele sale sunt oglinda emoţiilor şi trăirilor din viaţa de zi cu zi. „Sir” Oliver compune simplu, la subiect, cu tenacitate. Dovadă stau cele peste 20 de albume ale sale şi miile de concerte susţinute. Dintre ele se detaşează albumul ”Bulletproof” pe care îl consider un reper important în cariera „Sir” Oliver Mally’s Blues Distillery. Grupul său este compus din: Walter "Shakey"Kreinz - bass, voc, Willy Hackl - drums, Martin Gasselsberger - piano, keys, vocals, şi desigur, "Sir" Oliver Mally - guitar, voc, leader. Un muzician respectat de critica muzicală de pretutindeni şi iubit de toţi fanii blues-ului. Pentru cei avizaţi, vocea sa aminteşte de Snowy White sau Robben Ford (pe care îl puteţi vedea anul acesta, dacă daţi fuga la Viena după concertul Corea – McLaughlin, la Clubul Platinum pe 27 octombrie). Ascultaţi piesele “Pearl”, “Butterfly Girl” şi “Your Lullabye” la Radio Bluesprayer de pe site-ul său şi o să vă conectaţi la o respiraţia proaspătă a unui blues-man melancolic. Refugiul numit Big Mamou, poate fi un moment foarte bun pe 6 decembrie, unde prietenia şi Moş Nicolae stau la masă şi ascultă un blues rafinat şi viguros.

Radu Lupaşcu
01.10.2008


La rubrica Recenzii Concerte puteţi citi o poveste adevărată Din ciclul: Se întâmplă şi la noi...

Festivalul Concurs - Bistrita Folk

Ediţia VII: 21-22 noiembrie 2008


Recomandări pentru colecţionari:

CD: Buddy Whittington - Buddy Whittington 2008; The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian PittişSunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007; Bugs Henderson – Blue Music 2008; Queen + Paul RodgersCosmos rocks 2008; Celelalte Cuvinte -.Stem 2008; ACT - Exact 2008; FREE – Free (SHM ed. 2008 Japan); Nieve I Teodori - Welcome to the VOICE (Sting, Bonney, Elvis Costello,Robert Wyatt, Brodsky Quartet) 2007 Deutsche Grammophon.

DVD: Klaus Schulze feat Lisa Gerrard – Rheingold 2 DVD 2008; Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spock’s Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007; Molly Hatchet Flirtin’ with Disaster 2008; Neil YOUNG - Sugar Mountain - Live At Canterbury House 1968; Johnny Winter - Live Through the 70's; Johnny CASH - At Folsom Prison Legacy Edition; The POLICE -  Certifiable (2 DVD + 2 CD ed. 2008)!.


Motorhead concertează în Romania la B’estFest!

Lemmy Kilmister şi al său Motorhead vor cânta în ziua de rock a festivalului bucureşean! Această ştire vine la numai o zi după deliciosul cover oferit de volatilul Tricky la Sala Palatului din Bucureşti, unde rebelul britanic a dansat împreună cu o sută şi ceva de spectatori CHIAR pe scena congreselor, în acordurile marelui hit „Ace of Spades” !!! Aşadar, în drumul spre “pensie” se pare că îi vom prinde pe toţi giganţii heavy-metal-ului mondial... Reamintim ca la B’estfest AFTERSHOCK îi vom (re)vedea şi pe celebrii MANOWAR. Probabil că organizatorii spectacolelor din România au întors Hotărât privirea spre muzica Rock şi odată cu aceasta au înţeles ce “carburant” prinde la publicul bucureştean şi nu numai... Mai rămâne doar, ca şi producătorii caselor de discuri din România să aducă această muzică în orice format doresc să o vândă şi, să susţină cu seriozitate proiectele autohtone de gen.

Până atunci însă avem timp să ne delectăm sau Nu, cu Blitzkrieg sau altfel spus ... Marky Ramone, tobarul legendarului grup newyorkez ce va prezenta un concert tribut Ramones la Casa de Cultură a Studenţilor Grigore Preoteasa. După aproape un sfert de secol de la înfiinţare, inventatorii punk-ului vin pe 4 decembrie la nou înfiinţatatul Silver Church - un club ce promite mult - din locaţia mai sus amintită. Supravieţuitorul a fost timp de 15 ani bateristul uneia dintre cele mai celebre trupe punk rock din toate timpurile, RAMONES din New York. Trupa cu care va concerta la Bucuresti este un adevărat super-grup. Alături de Marky (Marc Bell, n. 15 iulie 1956) pe scenă vor fi Michale Graves (ex-MISFITS) la voce, Alex Kane (AntiProduct) la chitară şi Clare (AntiProduct) la bass, iar setlist-ul va consta în cele mai celebre piese semnate RAMONES, garantând calitatea show-ului. Ramones s-a înfiinţat în 1974 în Forest Hills, Queens, New York şi sunt recunoscuţi în întreaga lume ca fiind trupa care a dat naştere curentului punk. Toţi cei patru membri fondatori au "adoptat" ca nume de scenă Ramone. Au susţinut 2263 de concerte în 22 ani de carieră. În 1996 au susţinut ultimul lor show, în oraşul Los Angeles. În decursul a 8 ani de la destrămare, trei dintre membrii formaţiei au murit: solistul vocal Joey Ramone, chitaristul Johnny Ramone şi basistul Dee Dee Ramone. În ziua în care solistul Joey Ramone a murit, Metallica şi-a deschis concertul interpretând patru piese tribute RAMONES. Muzica lor a influenţat de-alungul timpului cariera multor formaţii din aria rock. Nume grele precum Tom Waits, Metallica, Kiss, Rob Zombie, Marilynn Manson, Green Day, Garbage, U2 sau Red Hot Chilli Peppers au realizat un album tribut RAMONES, interpretând în stilul lor, cele mai cunoscute hituri ale grupului. A fost lansat în anul 2003 , se numeşte We're a Happy Family: A Tribute to Ramones” şi conţine 17 piese printre care: Return of Jackie & Judy, Havana Affair, Sheena Is A Punk Rocker, Do You Remember Rock 'N' Roll Radio, Blitzkrieg Bop.


Salutăm apariţia unui site dedicat fotografiilor de valoare ce surprind forţa şi dinamica de expresivitate concertistică... fie ea rock, jazz, blues, world ... sau dance! Suntem mai frumoşi şi mai drepţi într-o lume Vie de care Nu avem voie să ne batem joc. Fotografia lui Iulian Ignat aduce acel nerostit sens al tactilului ocular.

http://www.iulianignat.ro/


30 noiembrie 2008
Radu Lupaşcu


(R29)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. ALEXANDRU ANDRIEŞ – 8 decembrie 2008, ora 19, Teatrul Nottara,
      Sala Horia Lovinescu, Bucureşti
 2.
 Emir Kusturica
& The No Smoking Orchestra – 10 decembrie 2008,
     Sala Palatului, Bucureşti

 3. DAVID BISBAL – 11 decembrie 2008, ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
 4. Iris si Felicia Filip Concert de Craciun – 15 decembrie 2008, ora 19,
     Teatrul National Bucuresti

 5.Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti

CALENDAR CONCERTE importante în 2009:

 
 1.STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
  2. VONDA SHEPHERD  18 februarie 2009, ora 20,
 Sala Palatului, Bucureşti
 
 
3. Marillion
 21 februarie 2009, ora 20,UNIVERSIADA Hall, Sofia, Bulgaria
  4. Depeche Mode– Live in Parcul Izvor - 16 mai 2009, Bucureşti
  5. MANOWAR  5 iulie 2009, Live at B'ESTFEST AFTERSHOCK, Bucureşti


Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra in concert la Bucuresti

Celebrul regizor Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra se intorc in Bucuresti intr-un concert extraordinar powered by Events.

Evenimentul va avea loc miercuri, 10 decembrie, la Sala Palatului, de la ora 20:00. Spectacolul face parte din cadrul turneului de promovare Time of The Gypsies si va avea in deschidere trupa Zdob si Zdub.

Biletele pentru concert se gasesc online pe si www.bilete.ro, si la casa de bilete a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”. Biletele au fost puse deja in vazare la preturile de 80 RON /100 RON /140 RON /180 RON, in functie de categorie.

In ziua concerului, A&A Records va pune la dispoziltie unicul material live inregistrat de Emir Kusturica si The No Smoking Orchestra: Live is a Miracle in Buenos Aires.
Live is a Miracle a fost inregistrat in Buenos Aires in martie 2005 si este primul material live al No Smoking Orchestra. Rezultatul consta intr-un CD si un DVD care nu ne lasa sa uitam niciodata experienta de pe acea scena.

DVD-ul live contine cinci piese in plus fata de CD-ul original printre care Karakaj, Evergreen si Mornari Plove plus un documentar de 10 minute facut in Küstendorf. Memorabilul concert din Buenos Aires a foat filmat cu 6 camere de luat vederi iar sunetul este mixat in varianta 5.1 astfel incat DVD-ul proiecteaza parca privitorii in primele randuri din sala de spectacol.

Acest produs este distribuit in Romania de A&A Records/Warner Music Licensee.

Incepand de astazi, 5 decembrie, Events va astepteapta cererile de acreditare pentru concert. Data limita pana la care se pot inregistra cererile dumneavoastra este luni, 8 decembrie. Mesajele dumneavoastra sunt asteptate la: aa@events.ro

Se va oferi prioritate celor care au acoperit subiectul inainte de concert. Sunteti rugati sa nu uitati sa includeti in cerere datele voastre de contact si sa atasati sau sa faceti trimitere la materialele publicate / difuzate pana acum legate de eveniment. Cererile de acreditare care nu sunt insotite de aceste materiale nor vor fi luate in considerare.

Confirmarile cererilor de acreditare va vor fi communicate la sfarsitul zilei de luni, 8 decembrie.

Acreditarile vor putea fi ridicate marti, 9 decembrie, intre orele 10.00 – 18.00, de la sediul Events, din Bulevardul Lascar Catargiu, nr. 15 A (http://events.ro/Contact.aspx?lang=ro), numai pe baza legitimitatiei de presa si a mesajului de confirmare primit de la organizatori.


Alexandru Andries - Oficial la Teatrul Nottara

Alexandru Andries va concerta la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara intr-un eveniment ce va avea loc, luni, 8 decembrie incapand cu ora 19:00 organizat de Fundatia Culturala Aurel Mitran

Maestrul va sustine un concert de promovare pentru cel mai nou album al sau, Oficial. Materialul este “100% compus, orchestrat si inregistrat in 2008, gindit ca un fel de "dupa 20 de ani" fata de Verde-n fata” ne spune Alexandru Andries

La realizarea acestui album maestrul a colaborat cu George Baicea, Maria Ioana Mantulescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Eugen Tegu, Tudy Zaharescu, Silvia Albei, Alin Constantinescu si Voctor Panfilov.

Albumul este disponibil atat in varinta digipack editie limitata in numar de 1000 cat si separat si va putea fi achizitionat chiar in seara concertului de la fata locului.

Alexandru andires, un tip modest, extrem de simpatic si interesant, care nu conteneste sa se mire ca vine lumea sa-l vada. Imprevizibil, pe de o parte, desi e balanta, si echilibrat pe de alta, ne arata o spontaneitate aparte. Sasait intr-un mod sarmant, schiteaza piesa dupa piesa, arhitectura unei idei. Va invitam luni, 8 decembrie, incepand cu ora 19:00 la Teatrul Nottara sa il vedeti pe maestru facand ce face cel mai bine.

Ceea ce face cel mai bine Alexandru Andries este, insa, extrem de greu de descris in cuvinte. Andries poate sa creeze oriunde merge, oriunde cinta sau vorbeste, o atmosfera pe care oricare om o cauta, indiferent de ceea ce face sau spune ca ar face. Acea atmosfera intima si apropiata pe care de obicei o simti atunci cind iti intilnesti prietenii vechi, cu care te simti pur si simplu… tu.

Biletele pentru concertul Alexandru Andries - Oficial la Nottara se gasesc la Teatrul Nottara, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti si online pe bilete.ro.Recomandări pentru colecţionari:

CD: Buddy Whittington - Buddy Whittington 2008; The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian PittişSunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007; Bugs Henderson – Blue Music 2008; Queen + Paul RodgersCosmos rocks 2008; Celelalte Cuvinte -.Stem 2008; ACT - Exact 2008; FREE – Free (SHM ed. 2008 Japan); Nieve I Teodori - Welcome to the VOICE (Sting, Bonney, Elvis Costello,Robert Wyatt, Brodsky Quartet) 2007 Deutsche Grammophon.

DVD: Klaus Schulze feat Lisa Gerrard – Rheingold 2 DVD 2008; Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spock’s Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007; Molly Hatchet Flirtin’ with Disaster 2008; Neil YOUNG - Sugar Mountain - Live At Canterbury House 1968; Johnny Winter - Live Through the 70's; Johnny CASH - At Folsom Prison Legacy Edition; The POLICE -  Certifiable (2 DVD + 2 CD ed. 2008)!. Ronnie EARL and the Broadcasters – Hope Radio Sessions 2008.


Motorhead concertează în Romania la B’estFest!

Lemmy Kilmister şi al său Motorhead vor cânta în ziua de rock a festivalului bucureşean! Această ştire vine la numai o zi după deliciosul cover oferit de volatilul Tricky la Sala Palatului din Bucureşti, unde rebelul britanic a dansat împreună cu o sută şi ceva de spectatori CHIAR pe scena congreselor, în acordurile marelui hit „Ace of Spades” !!! Aşadar, în drumul spre “pensie” se pare că îi vom prinde pe toţi giganţii heavy-metal-ului mondial... Reamintim ca la B’estfest AFTERSHOCK îi vom (re)vedea şi pe celebrii MANOWAR. Probabil că organizatorii spectacolelor din România au întors Hotărât privirea spre muzica Rock şi odată cu aceasta au înţeles ce “carburant” prinde la publicul bucureştean şi nu numai... Mai rămâne doar, ca şi producătorii caselor de discuri din România să aducă această muzică în orice format doresc să o vândă şi, să susţină cu seriozitate proiectele autohtone de gen.Cântăreaţa americană de blues Odetta Holmes a decedat pe 2 decembrie 2008. Vocea puternică, timbrul grav şi interpretarea afectivă va rămâne adânc încrustată în inimile iubitorilor de folk-blues în special. Odetta a fost mentorul unei întregi generaţii de folk-işti printre care îi amintim doar pe Bob Dylan şi Joan Baez. Cei care au ascultat-o în prima editie a festivalului de blues - organizat la noi de Efes Pilsner - sunt convins că nu o vor uita niciodată. ODETTA a fost şi un activist marcant al drepturilor civile pentru care a fost supranumită "The Voice of the Civil Rights Movement". Ea s-a născut pe 31 decembrie 1930 în oraşul Birmingham din statul Alabama. Ultimul său turneu a fost în vara acestui an şi era invitată la ceremonia de instalare a noului preşedinte american, pe 20 ianuarie 2009!


Salutăm apariţia unui site dedicat fotografiilor de valoare ce surprind forţa şi dinamica de expresivitate concertistică... fie ea rock, jazz, blues, world ... sau dance! Suntem mai frumoşi şi mai drepţi într-o lume Vie de care Nu avem voie să ne batem joc. Fotografia lui Iulian Ignat aduce acel nerostit sens al tactilului ocular. 

http://www.iulianignat.ro/07 decembrie2008
Radu Lupaşcu
 


(R30)

CALENDAR CONCERTE importante în 2008:

 1. Byron Unplugged invitat Alexandru Andrieş
     Iaşi - 14 decembrie, ora 20:00, Teatrul Luceafărul 
 2. Iris si Felicia Filip Concert de Craciun – 15 decembrie 2008, ora 19,
  Teatrul National Bucuresti

 3.Christmas with SMOKIE & 101 Violins - 19 decembrie 2008, ora 19,
     Sala Polivalentă, Bucureşti
 4.
 Byron Unplugged invitat Alexandru Andrieş
 
Sibiu - 19 decembrie, ora 20:00 Filarmonica de Stat - Sala Thalia
 5.
Byron Unplugged invitat Alexandru Andrieş 
     Târgu Mureş - 20 decembrie, ora 20:00 Universitatea de Artă Teatrală
 6.
Byron Unplugged invitat Alexandru Andrieş
 
  Cluj Napoca - 21 decembrie, ora 20:00 Casa Studenţilor

CALENDAR CONCERTE importante în 2009:

 
 1.STING – Live 10 februarie 2009 ora 20, Sala Palatului, Bucureşti
  2. VONDA SHEPHERD  18 februarie 2009, ora 20,
 Sala Palatului, Bucureşti
 
 
3. Marillion
 21 februarie 2009, ora 20,UNIVERSIADA Hall, Sofia, Bulgaria
  4. AC/DC – 17 martie 2009, O2 Arena, Praga, Cehia
  5.
 AC/DC – 23 martie 2009, Papp László Budapest Sportaréna, Ungaria

  6. Depeche Mode
– Live in Parcul Izvor - 16 mai 2009, Bucureşti
  7. EAGLES - Long Road Out Of Eden World Tour, 8 iunie 2009, O2 Arena, Praga, Cehia
  8.
 EAGLES - Long Road Out Of Eden World Tour, 10 iunie 2009, Vienna, Austria
  9. MANOWAR  5 iulie 2009, Live at B'ESTFEST AFTERSHOCK, Bucureşti


Emir Kusturica şi The No Smoking Orchestra au făcut mare show la Sala Palatului

Un concert-eveniment, organizat de firma Events pe 10 decembrie a produs audienţei stări emoţionale depline deopotrivă cu provocări rock constante şi atipice. Muzica lui Kusturica şi a celor de la No Smoking Orchestra a reuşit să mă convingă de existenţa unui sentiment curat şi sincer în această mixtură reuşită de balcanic-rock cu umor şi bună dispoziţie. Cu mult mai bine decât la concertele lui Bregovic şi cu apetenţă pentru starea de live protagoniştii s-au întrecut în demonstraţii şi reprezentaţii inspirate din muzica rock şi folclorul autentic sârbesc şi nu numai... Teme cunoscute din piese şi filme celebre au fost rând pe rând savurate de audienţa venită să petreacă cu Emir şi ai săi menestreli...

Componenţa a fost următoarea: Dr. Nele Karajlić - Leader, singer, lyricist, composer, Emir Kusturica - ”Monsieur Cinéma”, ”Professor“, guitar player, composer, Stribor Kusturica - Drums, Zoran Marjanović - ”Čeda, the guru“, Percussions, Dejan Sparavalo - ”Leopold”, ”the judge“, Violin, composer, Glava Markovski - ”the Head“, Bass, Zoki Milošević – Accordion, Neša Petrović - ”Blackbird“, Sax, Goran Popović - ”The pope“, Tuba şi Ivica Maskimović – Guitar.

Creaţiile lui Emir Kusturica au impus Vestului modelul cultural balcanic fără a copia nimic din mainstream-ul occidental. Kusturica a reusit să transforme valorile tradiţionale autentice în succese comerciale graţie filmelor sale. Muzica de inspiratie folclorică balcanică cu sonoritati rock a fost şi este o idee strălucită care a “prins” pe orice continent au concertat. Din păcate marginalizarea rock-ului la noi face ca acest gen să sufere şi să trăiască mai mult în rezistenţă, din subsol, adică în underground... Succesul formaţiei moldovenilor de la Zdop şi Zdup din deschidere este o demonstraţie a delăsării factorilor motrici din industria muzicală românească... Bravo lor că au ştiut să-şi respecte audienţa şi să umple săli!

Lansarea celui mai nou film al său Maradona by Kusturica un documentar de lungmetraj - rod al mai multor intâlniri pe care cineastul le-a avut cu Dumnezeul fotbalului - a prilejuit întâlnirea cu publicul românesc pentru un nou show de zile mari. La începutul anilor ’80, Emir Kusturica, un tânăr regizor din Sarajevo absolvent al distinsei şcoli de film din Praga, FAMU, începe filmarea filmului său de debut „Do You Remember Dolly Bell?”, foarte bine primit, cu care câştigă primul său mare premiu, „Leul de Argint” la Veneţia. Kusturica este un regizor excepţional, cu un acut simt al realităţii şi al tragicomicului. Cu cel de-al doilea film „Father Was Away on Business” (1985) câştigă premiul Golden Palm la Cannes, cinci premii în Iugoslavia şi este nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin. Trei ani mai târziu, în 1989, câştigă şi mai multe aprecieri pentru „Time of the Gypsies”, o incursiune penetrantă şi totodată magică în cultura ţiganilor. Kusturica mai are de asemenea în palmares un debut american răsunător, comedia „Arizona Dream” (1993) şi premiatul cu Golden Palm, comedia neagră „Underground” (1995). În 1998, a câştigat la Festivalul de Film de la Veneţia „Leul de Argint” pentru cel mai bun regizor cu ”Black Cat, White Cat” (Pisica Albă, Pisica Neagră), o scandaloasa comedie despre ţigani.

Formaţia The No Smoking Orchestra s-a numit iniţial Pseudobluz bend (Pseudo-blues band), apoi "Pseudobluz bend Zabranjeno Pušenje”, pentru ca în final să renunţe la prima parte şi să rămână doar „Zabranjeno Pušenje” - „The No Smoking Orchestra”. Începuturile trupei datează din Iugoslavia lui Tito, care, încercând să demonstreze Vestului că Iugoslavia diferă esenţial de restul ţărilor comuniste, lasă muzica rock să evolueze, sub o atentă observaţie. Anumiţi artişti erau marginalizaţi de presă şi catalogaţi drept oponenţi ai regimului socialist de guvernare. The No Smoking Orchestra a fost multă vreme un nume de pe lista neagră. În vara anului 1984 se lansează primul lor album. Datorită unui mega hit şi faptului că vocalistul era şi protagonistul unui serial satiric foarte popular, The No Smoking Orchestra cuceresc publicul şi ajunge într-un timp foarte scurt de la reprezentaţii în garaje şi beciuri, la mari săli de concert, în toată Iugoslavia, iar biletele la concertele lor sunt aproape imposibil de găsit. Se părea că nimic nu îi poate opri din drumul lor spre glorie. Însă, exact la fel ca în viaţă şi ca în filmele bune, inevitabilul se produce. Solistul Nenad Janković, ("Dr. Nele Karajlić")  este acuzat că l-a insultat pe (atunci) recent defunctul preşedinte Tito (un tabu şi pentru cele mai liberale minţi ale momentului respectiv), la unul dintre concertele trupei. Adevărata persecuţie împotriva formaţiei este iniţiată de media, şi pe cât de repede au urcat, pe atât de repede se declanşează declinul. Concertele lor sunt anulate unul după altul, iar acuzaţiile se opresc doar în momentul în care era clar că trupa nu ar mai fi putut să ajungă vreodată la statutul anterior incidentului. Războiul face ca No Smoking Orchestra, compus din membrii de etnii diverse, activând în oraşul care este epicentrul evenimentelor dramatice de la începutul anilor `90, să se dezintegreze asemenea patriei lor. Nenad Janković fuge în Serbia, iar în 1995 reformează No Smoking Orchestra. Restul trupei iniţiale rămâne în Sarajevo.

Limbajul filmelor lui Kusturica, compoziţia, arta, estetica şi încărcătura emoţională - toate erau elemente mai mult sau mai puţin similare cu muzica şi mesajul The No Smoking Orchestra. O întâlnire între trupă şi regizor era absolut inevitabilă. În 1986, după câştigarea celui de-al doilea premiu la Cannes, pentru „When Father was Away on Business” Emir Kusturica decide să se alăture trupei The No Smoking Orchestra, care era atunci în căutarea unui nou basist. Împreună, scot albumul “Greetings from Safari Land”, numărul trei în istoria grupului. Pe măsură ce comunismul începe să se relaxeze, pluralismul deschide noi uşi pentru trupă, care, în ciuda faimei lui Emir Kusturica, era cenzurată pe canalele media cu audienţa ridicată. Un videoclip de pe albumul amintit stă şi acum în sertarele televiziunilor din Iugoslavia, fără să fi fost vreodată difuzat. Piesa cu care participă la Eurovision este şi ea cenzurată şi i se schimbă numele, din cauza versurilor ce atingeau coarde sociale sensibile, ca absenţa libertăţii de expresie, starea proastă economică şi nivelul de trai scăzut. Cu toate aceastea, albumul este un succes şi propulsează The No Smoking Orchestra pe culmile gloriei, o dată cu acordarea Discului de Aur. După turneul de promovare al “Greetings from Safari Land”, Emir se reîntoarce la cariera cinematografică. Părăseşte temporar trupa în momentul în care are în mână contractul pentru realizarea peliculei „Timpului ţiganilor”. În 1998, în timpul filmărilor la „Pisica albă, pisica neagră”, Kusturica îşi aduce aminte de fostul lui prieten şi fosta lui formaţie, şi îi cere lui dr. Nele câteva melodii pentru coloana sonoră a filmului. Nele and Dejan Sparavalo înregistrează coloana sonoră pentru pelicula ce câştigă Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia. După această colaborare, regizorul schimbă basul cu o chitară de acompaniament şi se dedică în egală măsură muzicii, încercând să devină la fel de celebru alături de The No Smoking Orchestra pe cât este ca regizor. Vechea trupă, dezbinată, se reuneşte şi aşa ia naştere Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra. Noi albume văd lumina zilei – soundtrack-ul de la „Pisica Albă, Pisica Neagră”, «Unza Unza Time» (2000), soundtrack-ul de la «Life is a miracle», şi merg în numeroase turnee mondiale cu ecouri răsunătoare: Italia, Atena, Franta, Germania, Polonia, Rusia, Ucraina, Lituania, Letonia, Spania, Portugalia, Suedia, Elveţia, Israel, America Latina, Australia. Pe scurt, o poveste de succes, cu peste 500 de concerte în peste 30 de ţări.


Recomandări pentru colecţionari:

GENESIS 1970 – 1975 – Deluxe BOX-ul (verde) 7CD + 6 DVD, Remastered 2008.  Ediţia din acest an a primei părţi a discografiei Genesis – aşa numită perioada Peter Gabriel – cuprinde albumele Trespass, Nursery Cryme, Foxtrot, Selling England by the Pound, The Lamb Lies Down on Broadway şi un extras inedit din perioada 1970-1975 (CD şi DVD) cu piesele Happy The Man, Twilight Alehouse, Going Out to Get You (Demo 1969), Shepherd (BBC Nightride 1970), Pacidy (BBC Nightride 1970), Let Us Now Make Love (BBC Nightride 1970), Genesis Plays Jackson (Demo 1969), Provocation, Frustation, Manipulation, Resignation şi un booklet cu 48 pagini color, cu multe fotografii inedite din acei ani. La fiecare album în parte, DVD-ul conţine aceeaşi înregistrare realizată în Dolby Surround cu DTS şi, interviuri cu membrii trupei realizate în 2007 şi/sau filmări din concerte inedite susţinute între anii ’70-’75. Aceste înregistrări live reprezintă o arhivă de aur a grupului GENESIS care a putut fi restaurată şi redată colecţionarilor în condiţii de calitate. Ea conţine filmări spectaculoase cu Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford, Phil Collins, Tony Banks, Anthony Phillips din următoarele concerte: Brussels, Belgium Rock of the ’70 s - 1972, Rome, Italy, Piper Club 1972, Shepperton Studios, Italian TV 1973, Bataclan, France 1973, Melody French TV 1974, VH1 Special Arhive şi Midnight Special 1973, în total peste 4 ore de material video live needitat până în prezent.

Există deasemeni, încă două astfel de colecţii, 1976 – 1982 BOX (albastru) cu albumele A Trick of the Tale, Wind & Wuthering, And Then There Was Three, Duke, Abacab şi colecţia din perioada 1983 – 1998, BOX (Roşu) cu albumele Genesis, Invisible Touch, We Can’t Dance, Calling All Stations, ce completează întreaga discografie a trupei GENESIS. Fiecare CD remasterizat este dublat de noua versiune pe DVD audio în 5.1 Surround Sound şi de asemeni foarte mult material nou needitat. Acestea au fost realizate anul trecut şi reprezintă grupul Genesis fără Peter Gabriel cu Phil Collins şi apoi Ray Wilson la vocal.

CD: Buddy Whittington - Buddy Whittington 2008; The Stone Gods – Silver Spoons and Broken Bones 2008; StanleyMarcusVictorThunder 2008, Buddy GuySkin Deep 2008; Florian PittişSunt Tânăr Doamnă… 2008; The White Stripes – Icky Trump 2007; Bugs Henderson – Blue Music 2008; Queen + Paul RodgersCosmos rocks 2008; Celelalte Cuvinte -.Stem 2008; ACT - Exact 2008; FREE – Free (SHM ed. 2008 Japan); Nieve I Teodori - Welcome to the VOICE (Sting, Bonney, Elvis Costello,Robert Wyatt, Brodsky Quartet) 2007 Deutsche Grammophon.

DVD: Klaus Schulze feat Lisa Gerrard – Rheingold 2 DVD 2008; Pallas Moment to Moment 2008, DAVID GILMOUR Live in Gdansk - editia 4 discuri 2008;  Spock’s Beard – Live 2008; Marty Friedman - Exhibit 2008; Landmarq -Turbulence - Live in Poland 2006; IQ - 4Ever  - Live Stadthalle in Kleve, Germany in 1993/2007; Molly Hatchet Flirtin’ with Disaster 2008; Neil YOUNG - Sugar Mountain - Live At Canterbury House 1968; Johnny Winter - Live Through the 70's; Johnny CASH - At Folsom Prison Legacy Edition; The POLICE -  Certifiable (2 DVD + 2 CD ed. 2008)!. Ronnie EARL and the Broadcasters – Hope Radio Sessions 2008.


Motorhead concertează în Romania la B’estFest!

Lemmy Kilmister şi al său Motorhead vor cânta în ziua de rock a festivalului bucureşean! Această ştire vine la numai o zi după deliciosul cover oferit de volatilul Tricky la Sala Palatului din Bucureşti, unde rebelul britanic a dansat împreună cu o sută şi ceva de spectatori CHIAR pe scena congreselor, în acordurile marelui hit „Ace of Spades” !!! Aşadar, în drumul spre “pensie” se pare că îi vom prinde pe toţi giganţii heavy-metal-ului mondial... Reamintim ca la B’estfest AFTERSHOCK îi vom (re)vedea şi pe celebrii MANOWAR. Probabil că organizatorii spectacolelor din România au întors Hotărât privirea spre muzica Rock şi odată cu aceasta au înţeles ce “carburant” prinde la publicul bucureştean şi nu numai... Mai rămâne doar, ca şi producătorii caselor de discuri din România să aducă această muzică în orice format doresc să o vândă şi, să susţină cu seriozitate proiectele autohtone de gen.


Salutăm apariţia unui site dedicat fotografiilor de valoare ce surprind forţa şi dinamica de expresivitate concertistică... fie ea rock, jazz, blues, world ... sau dance! Suntem mai frumoşi şi mai drepţi într-o lume Vie de care Nu avem voie să ne batem joc. Fotografia lui Iulian Ignat aduce acel nerostit sens al tactilului ocular.

http://www.iulianignat.ro/


BYRON în turneu 14 - 21 decembrie

La mijlocul lunii decembrie Byron alături de Alexandru Andrieş şi cvartetul Savartum pleacă în turneu. În perioada 14 – 21 Decembrie 2008 trupa demarează turneul Acoustic Drama promovănd DVD-ul cu acelaşi nume, primul material unplugged live înregistrat din România. Primul concert este programat la Iaşi pe 14 decembrie, urmând ca spectacolele să continue, în ordine, la Sibiu pe19 Decembrie, Târgu Mureş pe 20 decembrie şi la Cluj Napoca pe 21 decembrie.

La început a fost ideea. O idee care mă obseda de câţiva ani. Văzusem nenumărate unplugged-uri, începând cu celebrul Nirvana, trecând prin Annie Lennox, Pearl Jam, Eric Clapton, The Cure, Alice in Chains, Bjork şi terminând cu mai recentul Korn. Ideea de unplugged mă fascina – să prezinţi un material muzical conceput pentru instrumente electrice într-o haină acustică, mai intimă şi cu alte valenţe de exprimare,” ne spune Dan Byron; aşa s-au născut 80 minute de muzică de cea mai bună calitate în care s-a respectat cu stricteţe definiţia unplugged-ului: şapte chitare diferite, banjo, mandolină, cajon, contrabas, bass acustic, quartet de coarde şi pian, un unplugged cu invitaţi speciali şi un sound unic. Pe tot parcursul turneului, Byron îl va avea ca invitat special pe Alexandru Andrieş care va interpreta, atât piese proprii cât şi compoziţiile marca byron. Nu vă uitaţi pixurile pentru autograf acasă, pentru că Forbidden Dram şi Acoustic Drama, vor fi disponibile chiar în seara concertului în oraşul dumneavoastră.

Albumele sunt distribuite în exclusivitate în România de A&A Records/ Warner Music Licensee
Biletele la concerte sunt disponibile online pe www.ticketpoint.ro la preţul de 30 Ron.

Iaşi - 14 decembrie, ora 20:00 Teatrul Luceafărul
Sibiu - 19 decembrie, ora 20:00 Filarmonica de Stat - Sala Thalia
Târgu Mureş - 20 decembrie, ora 20:00 Universitatea de Artă Teatrală
Cluj Napoca - 21 decembrie, ora 20:00 Casa Studenţilor

Parteneri eveniment: ProTv Magazin; ProFm Alternativ; Time Out Bucuresti; Zile şi Nopţi; bestmusic.ro; Ticketpoint.ro; Tanglewood.


12 decembrie 2008
Radu Lupaşcu