Arta Sunetelor

 

Interviu cu Joey DeMaio (MANOWAR)

Turneu Manowar.jpgJoey, turneul “Gods And Kings World Tour 2016” va începe pe 14 ianuarie 2016. Ce înseamnă acest lucru pentru voi, în momentul acesta?

Joey DeMaio: Da, e greu de crezut că mai sunt doar câteva săptămâni! Suntem în ultima etapă a repetiţiilor pentru acest turneu şi suntem gata să pornim în noul asalt mondial! Acum toată lumea, adică trupa şi staff-ul, lucrează fără încetare pentru ca fiecare componentă a acestei producţii să fie gata şi să fie în stare perfectă pentru acest turneu, ce reprezintă apogeul turneelor noastre de până acum.

Poţi să ne spui mai multe despre ceea ce se petrece ‘dincolo de cortină’?

Joey DeMaio: În momentul acesta, mii de articole sunt expediate către Europa; ne ocupăm de aspecte precum cazarea, mâncarea şi transportul pentru cei peste 100 de membri ai staff-ului nostru, care ni se vor alătura din lumea întreagă. Am adăugat foarte multe echipamente noi şi amplificatoare, pentru chiar şi mai multă putere decât până acum. Cea mai mare parte a echipamentului nostru este fabricat la comandă, de aceea avem de a face cu un proces intens şi îndelungat, pentru ca totul să fie gata la timp şi în conformitate cu specificaţiile noastre. Cei care au văzut producţia din 2015 ştiu că am avut proiecţii video, pe ecrane LED gigantice. Acum, video designer-ul nostru a venit din Europa şi ni s-a alăturat pentru a elabora noi elemente video, care ne vor acompania piesele. Ecranele cu LED vor fi mai mari şi de rezoluţie mai mare ca oricând – vor avea o suprafaţă de peste 150 m2 şi rezoluţie de 6k. Aducem cea mai nouă şi mai bună tehnologie în faţa fanilor noştri… Acestea sunt doar câteva exemple din culisele producţiei.

Spune-ne mai multe despre conceptul turneului. De ce “Gods And Kings”?

Joey DeMaio: Turneul anterior a celebrat albumul “Kings Of Metal MMXIV”. A fost o experienţă extraordinară pentru fani, trupă şi staff. Producţia a fost amplă şi a inclus elemente în premieră. A fost o experienţă multi-media, cu secvenţe video ce făceau legătura între piese, spunând povestea fanilor noştri şi a vieţilor noastre şi înmagazinând energia de pe scenă şi de dincolo de ea. Când am început să plănuim noul turneu am căzut de acord să păstrăm ce a fost mai bun în turneul anterior, dar desigur să facem adăugiri, pentru un rezultat diferit şi mai amplu.

Şi unde aţi ajuns astfel, din punct de vedere conceptual?

Joey DeMaio: Aşa cum am spus deja, am decis să păstrăm punctele forte din “Kings Of Metal MMXIV”. Şi, deşi pare greu de crezut, deja aniversăm 10 ani de la lansarea albumului “Gods Of War:” albumul a fost lansat în 2007, dar am început să lucrăm la el în 2006. Iar cea mai importantă întrebare a fost: cine ar trebui să se alăture regilor (“Kings”) în bătălie? Iar răspunsul a fost: zeii războiului (Gods Of War)! Aşa a apărut conceptul “Gods And Kings”. Evident, “Gods And Kings World Tour 2016” va fi mai grandios decât turneul “Kings Of Metal MMXIV Word Tour”! Turneul din 2015 a fost amplu. Dar nimic nu se compară cu ceea ce veţi experimenta în turneul din 2016

Adică?

Joey DeMaio: Fără să dezvălui prea multe, am arătat de curând câteva preview-uri ale noii scene şi vă invităm să le vedeţi pe site-ul nostru şi pe canalul nostru de You Tube. Când veţi vedea scena vă veţi simţi transpuşi într-o altă lume: poate pe platoul unui blockbuster epic, ori în Roma sau Grecia antică, ori chiar în Valhalla. Exact aşa cum v-aţi aştepta când auziţi titlul “Gods And Kings”! Veţi experimenta muzica cu o energie înnoită. Piesele vor fi tot ceea ce au fost până acum şi mai mult decât atât!

Pentru că a venit vorba de piese: ce ne poţi spune despre set list? Prin ce se va deosebi acest turneu de cel anterior şi la ce se pot aştepta fanii?

Joey DeMaio:  Cum am zis deja, fanii se pot aştepta la o producţie uriaşă, mult mai mare decât cea de anul trecut, cu multe surprize. Vom cânta repere de pe “Kings Of Metal MMXIV” şi de pe “Gods Of War” şi multe alte melodii foare îndrăgite. Nu îţi pot spune toate detaliile, pentru că nu ar mai fi o surpriză. Dar îţi pot spune că este un show pe care nu vrei să îl pierzi!

MANOWAR e o trupă care inovează mereu. În cariera voastră aţi luat lumea prin surprindere cu multe premiere. Aţi colaborat cu Orson Welles la începuturile voastre, aţi doborât mai multe recorduri, aţi înregistrat o melodie în 18 limbi. Au mai rămas provocări şi noi recorduri de atins pentru voi?

Joey DeMaio: Poţi să fii sigur ca da! Mereu ne forţăm să ne depăşim limitele, să facem totul mai bine, mai grandios şi să încercăm noi lucruri. În acest turneu, de exemplu, vom avea o orchestra de tineret şi doi artişti solo, care vor cânta pentru fanii noştri în Stavanger (Norvegia), iar în Trollhättan (Suedia) vom avea în deschidere un cor de tineret – de fapt vor fi chiar două coruri, reunite pentru această ocazie. Este modul nostru de a încuraja şi recompense elevii muzicieni pentru că îşi urmează vocaţia şi luptă pentru lucrul în care cred. Aceasta este esenţa spiritului MANOWAR. Şi, desigur, vor fi multe alte lucruri. Va trebui să vii şi să vezi cu ochii tăi.

Aţi anunţat recent că sunt disponibile upgrade-uri VIP pentru showurile din acest turneu. Cum aşa?

Joey DeMaio: De fiecare data când anunţăm un turneu, primim cereri de la fani, pentru o experienţă dosebită. Unii îşi doresc să cunoască partea nevăzută a unui show, să ştie ce se întâmplă înainte să se facă accesul publicului. Alţii îşi doresc şansa să intre mai devreme, pentru a-şi asigura locul în primul rând. Toate acestea presupun aranjamente suplimentare, la fiecare sală în parte, dar am reuşit să punem în ordine toate aceste aspecte şi astfel putem să oferim un număr restrâns de upgrade-uri Ultimate Fan. Cei interesaţi sunt invitaţi să viziteze secţiunea "Ultimate Fan" de pe thekingdomofsteel.eu sau să citească detalii pe Manowar.com.

Manowar Tour 2016.jpg

Pentru cele mai recente informaţii vizitaţi manowar.com, facebook.com/manowar şi twitter.com/manowar.

Iar pentru clipuri video oficiale accesaţi următorul link.

Interviu primit de la Ruxia Sandru
14 decembrie 2015

Foto: Kevin Nixon 2014 Magic Circle Entertainment. All rights reserved.

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Brasov Blues 2021.jpg

Afis_Sighisoara Blues 2021.jpg