Arta Sunetelor

 

Interviu cu Randy George

AS_Randy George1. Care este primul tău cd solo şi care este mica lui poveste?

"In the Light of the King's Countenance" - Acesta a fost primul meu CD solo. El s-a născut în primul rând pentru că aveam acces la un studio, dar unde nu puteam face percuţie. Aşa că m-am limitat la ce s-a putut şi am început prin a înregistra ceva material pe chitara acustică. De asemenea, am avut posibilitatea de a lucra cu nişte instrumentişti extraordinari şi de aceea am folosit multe instrumente de suflat din lemn şi coarde.

2. La ce instrument preferi să cânţi mai mult şi de ce?

Cel mai mult cânt la bas, pentru că e instrumentul pe care am cântat din copilărie şi pe care am cea mai mare experienţă.

3. Ai cântat cu multe staruri rock şi prog! Care a fost mai apropiat de modul tău de a cânta?

Da, au fost câteva momente speciale, dintre care unul cel când am cântat cu Steve Hackett pe CD-ul lui Neal Morse şi apoi cu Michael Manring pentru o piesă intitulată The Dark Season, care este pe MySpace, al meu.

4. Care este povestea grupului Ajalon?

Cea mai mare parte a informaţiilor se găsesc la www.ajalon.net. Acolo este tot ce ţi-ai putea dori. Rick Wakeman ne-a oferit prima mare ocazie în ’96, când ne-a scos primul CD.

5. Ce părere ai de Jimi Hendrix şi de cei care i-au urmat paşii SRV, Scott Henderson, Robben Ford, Robin Trower? A fost cel mai mare?

Nu prea. Deşi Jimi a fost un unicat, unul dintre primii care au depăşit toate hotarele muzicii rock. A fost un inovator. Dar mai sunt atâţia mari interpreţi şi compozitori… e o chestiune pur subiectivă. Cred că Scott Henderson a făcut lucruri uimitoare ca interpret, la fel ca şi Steve Vai, Alan Holsworth sau Steve Morse. Cu toţii au contribuit enorm la îmbogăţirea bibliotecii de rock.

6. Care este stilul sau muzicianul ce va influenţa muzica noului mileniu?

Cred că vor exista întotdeauna oameni care nu se tem să iasă din canoane şi să fie exact aşa cum vor ei să fie. Din nou, o chestiune subiectivă. Dar totul se schimbă şi cred că marii interpreţi şi compozitori ai mileniului încă nu şi-au făcut apariţia.

7. Cum este să cânţi la bas în turneul lui Neal Morse?

E minunat. Neal emană o energie uluitoare când cântă. Să fii alături de el pe scenă e extraordinar. Un alt om cu care e minunat să cânţi e Mike Portnoy.

8. Ce-şi propun să aducă în prim plan CPR Comunity?

Toate informaţiile despre CPR se găsesc la www.cprogrock.com. Am demarat seria CPR în principal pentru a aduce la lumină noile talente şi a promova genul acesta de muzică.

Interviu realizat de Radu Lupaşcu
12 august 2008

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Brasov Blues 2021.jpg

Afis_Sighisoara Blues 2021.jpg