Arta Sunetelor

 

Interviu cu Tommy Emmanuel

Sunt foarte mulţi chitarişti care calcă pe urmele lui Hendrix… Robin Trower, Frank Marino, SRV, Scott Henderson, Michael Landau, Robben Ford, etc. Ce importanţă au în continuarea mesajului şi ce au adus nou aceştia?

Nu cred că vreunul din cei menţionaţi au fost altceva decât Jimi Hendrix. Desigur Stevie Ray Vaughan, după opinia mea, a fost cel care i-a adus cel mai frumos tribut cu “Little Wing”. O variantă excelentă.

Eşti de acord cu faptul că Hendrix a fost cel mai mare chitarist şi compozitor al generaţiei rock al generaţiei sale?

Jimi Hendrix nu a fost sigur cel mai mare chitarist şi compozitor. Eu cred că tot ceea ce a compus George Harrison a fost cu mult, foarte mult mai valoros. Jimi a fost briliant şi inovativ, dar ceea ce a realizat a fost continuarea şi dezvoltarea rădăcinilor blues-ului, aducându-i volum, distors, efecte speciale, bandă întoarsă, wah-wah, într-un ambalaj cărora tuturor li s-a părut cel mai creativ lucru din acele vremuri.

Ce crezi despre muzica rock în noul mileniu şi cu ce ar trebui să-şi înceapă cariera un muzician în 2005?

Să înveţe cântece bune şi să câştige experienţă după experienţă cântând live în faţa audienţei. Publicului îi place să asculte muzică bună cu energie pozitivă. Dacă începi cu rock and roll, întotdeauna vei avea o şansă şi ceva de lucru.

Care este muzicianul sau stilul de muzică care ar putea inflenţa muzica noului mileniu?

Eu cred că blues-ul este mai sus ca niciodată şi continuă să inspire tineri muzicieni. Eric Capton este un foarte bun ambasador.

Ce chitară foloseşti?

Chitara mea favorită este Maton, din fabricaţia de serie, făcută în Australia.

Internetul este important pentru muzicieni şi internauţi în promovare şi cunoaştere?

Nu intru pe internet foarte des, aşa că nu pot să-ţi spun prea multe, sunt foarte recunoscător internetului pentru că eu am fost pentru prima dată într-o ţară din Europa, în Polonia şi, concertele s-au ţinut cu casa închisă. Multă lume au spus că mă cunosc din internet.

Ce ştii despre Europa de Est?Vei cânta cândva şi în România?

Mi-ar place foarte mult să vin în România. Eu găsesc audienţa din Europa de Est foarte caldă şi receptivă la muzică bună. Întotdeauna am fost bucuros să cânt oamenilor care răspund cu aceeaşi dragoste şi căldură muzicii mele.

Ai încercat să explorezi teritorii din new-fusion sau jazz-rock experimental?

Desigur. Am cântat şi am compus muzică fusion. Dar, stilul meu de-a scrie note mi se pare că sună un pic “country”.

Ce variantă ai alege pentru noul album LP sau CD?

CD.  Sunetul este mai bun şi multă lume are propriul deck CD şi foarte puţini pickup.

29 july 2005

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Brasov Blues 2021.jpg

Afis_Sighisoara Blues 2021.jpg