Arta Sunetelor

 

TRAVKACorabia nebunilor

“Alege fără rugă destinaţia mea, / Aici poţi evada, poate fi povestea Ta!” – o alternativă Travka, la zbuciumul copiilor rebeli, născuţi după (r)evoluţia română, din combinaţia omului nou, cu cadre, sirene şi regulamente, fără mirosuri sau arome, fără idei şi fără vise, alienaţi de mirajul occidentului “grijuliu”, cu generaţia tânără, “atent”, la nevoile sale. Un fel de primă speranţă, a segmentului underground, un fel de mână întinsă bunului gust şi un un fel de mângîiere, că mai existăm. “Noi fumăm paradisul cu urme de iarbă / Voi fumaţi paradisul închişi de afară”. Bucuriile, pe care Alexandru, Răzvan, George, Alioşa şi Mihail, autori de o incontestabilă originalitate, ni le oferă de fiecare dată, la recitalurile din underground-ul “permis”, sunt întâlniri fericite, sunt prietenii care durează, sunt pietre zidite în normalitatea muzicală a acestei ţări, care din păcate, izolează prea mult aceste exprimări, (re)dând fără să-şi dea seama, un spaţiu vast de desfăşurare noii oligarhii muzicale egocentriste.

Sensibilitatea acestui grup, pentru înţelepciunea cuvintelor de pe urmă, pentru enigmatica sunetelor comise, si-la-bi-si-rea sfe-re-lor pe accentuarea simţului olfactiv şi charisma solistului vocal, bineînţeles nu în ultimul rând, sunt “LUMINI” „ÎN IARBĂ” care vin din „NOAPTE” cu „CORABIA NEBUNILOR”, „INDIFERENT” dacă „ZÂMBETUL TĂU” pentru „TRAVKA”, este un „NIMIC DE PE FRONTUL DE EST” unde oamenii gri se înmulţesc, unde oameni sar când le spun „JUMP”, unde „ZGÂRBA” este respiraţia unui „ÎNGER SEDAT” uitat într-o gară cu „PARTEA FINALĂ”.

Un prim album, ce aşteaptă cuminte să vadă şi să-l audă ŢARA, o poveste muzicală unitară, pe care personal o admir şi ... chiar dacă această alternativă sună româneşte, să sune! să deranjeze, să pună întrebări şi să ne dorim o alta ... “Fără reguli, fără bagaj, în plăceri să te laşi / Aici poţi evada, poate fi din nou povestea Ta!” sau după cum spuneau Animals-ii: “It’s my life and I’ll do what I want”. Nu? Aflaţi la  www.dadamusic.ro

Radu Lupaşcu

 

Baicea Blues Band

conquette.jpg

Afis_Concurs Bran 2018

Afis_Fotograful Unirii 2018

Afis_Marcian Petrescu

Afis_Caro Emerald 2018.jpg

Afis_Kraftwerk 2018.jpg

Afis_Sighisoara Blues Festival 2018.jpg

Afis_Goran 2018

Afis_Edvin Marton 2018

Afis_Aussie PFS2018

Afis_foreigner.jpg

Afis_David Garrett.jpg

Afis_Nick Cave 2018

Afis_Arcade Fire 2018

Afis_Stonesour 2018